به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، حسن زمانیان رئیس سازمان پژوهشهای علمی و صنعتی ایران در سومین کنفرانس کاتالیست ایران، با بیان اینکه این همایش بعد از دو سال وقفه به دلیل شیوع کرونا برگزار میشود، افزود: متاسفانه دید منفی نسبت به برگزاری همایشها و کنفرانسها وجود دارد، در حالی که برگزاری چنین گردهماییهایی موجب تبادل اطلاعات و ارتباط گیری میان پژوهشگران و محققان خواهد شد.
وی با ارائه گزارشی از فعالیتها و عملکرد سازمان پژوهشهای علمی و صنعتی ایران، اظهار کرد: پژوهشکدهها، از ارکان اصلی این سازمان به شمار میروند و تاکنون ۷ پژوهشکده در حوزههای مختلف راه اندازی شده که یکی از آنها پژوهشکده شیمی است.
زمانیان، ایجاد فناوریهای جدید و مدرن با استفاده از علم شیمی را از ماموریتهای پژوهشکده شیمی این سازمان نام برد و ادامه داد: در این پژوهشکده محققان در گروههای کاتالیست، شیمی آلی و مواد دارویی، صنایع غذایی و فناوریهای شیمیایی سبز مشغول به فعالیت هستند و ما قصد داریم از دل این پژوهشکده، پژوهشکدههای دیگری را ایجاد کنیم.
رییس سازمان پژوهشهای علمی و صنعتی ایران تاکید کرد: در این مسیر به دنبال راه اندازی پژوهشکدههایی هستیم که تاکنون در کشور ایجاد نشده و در این پژوهشکدهها دارای گروههای علمی میشوند که تاکنون در کشور شکل نگرفته است.
وی خاطر نشان کرد: برای پژوهشکده شیمی به این نتیجه رسیدیم که پژوهشکده شیمی دارویی را در سازمان ایجاد؛ چرا که برخی از داروهایی هستند که در کشور تولید نمیشوند و با قیمتهای بالایی وارد و توزیع میشوند و این پژوهشکده در این حوزهها فعال خواهد شد.
زمانیان، با بیان اینکه ما برای راه اندازی این پژوهشکده دست یاری به سمت انجمن شیمی و همه صاحب نظران در این حوزه دراز میکنیم، اظهار کرد: هدف ما در این اقدام آن است که به سمت رفع نیازمندیها در حوزههایی که محتاج به دیگران هستیم، حرکت کنیم.
وی به نمونههایی از دستاوردهای محققان سازمان پژوهشها اشاره کرد و یادآور شد: محققان این سازمان موفق به طراحی و ساحت بهترین ماهواره کشور به نام مصباح شدند.
رییس سازمان پژوهشهای علمی و صنعتی ایران اضافه کرد: این در حالی است که در شرکتهای خودرو ساز ۱۰ تا ۲۰ هزار خودرو به دلیل نداشتن قطعه ECU به مشتریان تحویل داده نمیشود و این سوال مطرح است که وقتی محققان قادر به ساخت ماهواره هستند، امکان ساخت این قطعه را ندارند.
وی خاطر نشان کرد: در بازدیدی که از شرکتهای فناور و دانش بنیان این سازمان داشتیم متوجه شدیم که شرکتهایی داریم که قادر به تامین نیاز کشور در حوزه ECU هستند.
زمانیان افزود: در این سازمان یکی از شرکتهای دانش بنیان قطعهای از هواپیما را متناسب با استانداردها ساخته و شرکت دیگر نیز وفق به تامین بخش جراحی کشور در حوزه دستگاههای لیزر جراحی شده است. اینها نشان میدهد در هر جا عمل کردیم موفق بوده ایم.
وی، با بیان اینکه در این سازمان ۱۵۰ شرکت مستقر شده است، از برگزاری تور فناورانه برای بازدید از این شرکتها در این همایش دو روزه خبر داد.
زمانیان صنعتی شدن کشورها را شامل ۴ مرحله دانست و در این باره توضیح داد: کشوری مانند انگلستان برای صنعتی شدن مسیر ۱۵۰ تا ۲۰۰ ساله را طی کرده، ولی ایران در بازه زمانی ۳۰ تا ۴۰ ساله را پیموده است.
وی "آموزش"، "انتشار مقاله"، "کیفی سازی مقالات" و "توسعه فناوری" را ۴ مرحله صنعتی شدن کشورها دانست و تاکید کرد: در حال حاضر ما وارد مرحله چهارم صنعتی شدن قرار داریم و در این مرحله اقدان به تبدیل یافتههای علمی به محصولات فناوری خواهد شد و در این راستا مقام معظم رهبری نیز امسال را سال تولید دانش بنیان نامگذاری کردند و دانش بنیان شدن را فرمان سال قرار دادند.
رییس سازمان پژوهشهای علمی و صنعتی اضافه کرد: در این راستا ما تحولاتی در جشنوارههای این سازمان دادیم. در حال حاضر دو جشنواره "خوارزمی جوان" و "بین المللی خوارزمی" از سوی این سازمان برگذاری میشود و امسال بنا داریم اولین جشنواره "خوارزمی فناوری" را در سازمان برگزار کنیم.
زمانیان، برگزاری این جشنواره را در راستای جامعه صنعتی عنوان کرد و یادآور شد: بر این اساس این سازمان متولی برگزاری ۳ جشنواره خوارزمی خواهد بود.
وی راه اندازی پارک بین المللی جمهوری اسلامی ایران را از دیگر ماموریتهای این سازمان دانست و افزود: در این پارک که به مساحت هزار هکتار راه اندازی میشود، علاوه بر فناوران ایرانی، فناوران خارجی نیز میتوانند در آن مستقر شوند ضمن آنکه در آن میتوانیم به جای وارد کردن فناوری، صاحبان فناوری را در این پارک مستقر کنیم مشروط بر اینکه در این استفرار انتقال فناوری نیز صورت گیرد.
رییس سازمان پژوهشهای علمی و صنعتی ایران با اشاره به بخش فن بازار این سازمان گفت: در این بخش فناورانی که محصولات فناورانهای تولید کرده اند میتوانند محصولات خود را برای تجاری سازی عرضه کنند.