کد خبر:۱۰۱۱۱۸۴
قاسمی در گفتگو با دانشجو خبر داد

۸ سال پس از ابلاغ سیاست‌های کلی جمعیت زمان را از دست دادیم / شرایط جمعیتی نگران کننده‌ است

پژوهشگر حوزه جمعیت گفت: شاخص‌های جمعیت شناسی کشور همگی رکوردهای حداقلی را کسب کردند و حتما شرایط جمعیتی نامطلوب و نگران کننده‌ است

صالح قاسمی پژوهشگر حوزه جمعیت در گفتگو با خبرنگار گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو، اظهار کرد: در ۳ دهه گذشته شاخص های جمعیتی کشور روند نزولی داشته است و همچنین در ۵ سال اخیر نیز شاهد کاهش سالانه بیش از ۵۰۰ هزار تولد در کشور بوده‌ایم و روند جمعیتی روندی کاهشی را سپری می‌کند.

وی اضافه کرد: از سال ۹۹ تا سال ۱۴۰۰ میزان کاهش تولدها در کشور کمی تغییر کرد و البته بهبودی در این شرایط ایجاد نشده است.

قاسمی همچنین یادآور شد: در مجموع شاخص‌های جمعیت شناسی کشور همگی رکوردهای حداقلی را کسب کردند و حتما شرایط جمعیتی کشور شرایط نامطلوب و نگران کننده‌ای است.

این پژوهشگر حوزه جمعیت در ادامه تصریح کرد: ۸ سال پس از ابلاغ سیاست های کلی جمعیت زمان را از دست دادیم و در طول روی کار بودن دولت گذشته در بحث جمعیت فرصت سوزی محض اتفاق افتاد.

قاسمی همچنین خاطرنشان کرد: در بودجه سال ۱۴۰۱ برای موضوعات مرتبط با جمعیت و فرزند آوری زوجین اعتبارات مالی در نظر گرفته شده است که البته معتقدم این اقدام نخستین قدم در اجرای سیاست‌های کلی جمعیت به شمار می‌رود و نباید انتظارزیاد و فوق‌العادهای از آن داشت.

وی تاکید کرد: قانون جوانی جمعیت قانون خوبی است به شرط اینکه درست اجرا شود و اگر دولت اراده جدی در اجرای قانون را داشته باشد در طول ۵ تا ۶ سال آینده شاخص جمعیت می‌تواند بهبود پیدا کند.

این پژوهشگر حوزه جمعیت یادآور شد: برخی از دستگاه‌های اجرایی و نهادها و وزارتخانه‌ها در مقابل اجرای قانون جوانی جمعیت مقاومت کرده‌اند.

قاسمی اضافه کرد: شاید بخشی از این شانه خالی کردن به دلیل بار مالی که برای دستگاه‌ها ایجاد می‌شود بوده و شاید بخاطر دغدغه‌مندی‌ها و اضطراب‌های کاری است که این دستگاه‌ها به آن فکر می‌کنند.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار