به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری دانشجو، یک مرکز حقوق بشری عراقی درباره تبعات خطرناک ادامه طوفانهای گرد وغبار در این کشور هشدار داد.
دیده بان حقوق بشر عراق که یک سازمان مستقل غیردولتی است در گزارشی به نقل از کارشناسان فاش کرد: تغییرات اقلیمی در عراق که آخرین آن پیامد طوفانهای پی درپی گرد وغبار است، شهروندان عراقی را در برابر یک فاجعه قریب الوقوع قرار داده است که ممکن است به موج جدید مهاجرت تبدیل شود.
این نهاد حقوقی در گزارش خود به تحقیقی از وزارت محیط زیست عراق ارجاع داد که سالها قبل «ایاد ابوالمغلی» مدیر منطقهای برنامه محیط زیست سازمان ملل در غرب آسیا در آن نوشته بود: ۹۲ درصد از خاک عراق در معرض تبدیل شدن به بیابان است.
این نهاد حقوق بشری عراقی در ادامه از نهادهای مسئول در عراق خواست بخشی از بودجه ۲۰۲۲ و سالهای آینده را به موضوع تغییرات اقلیمی با هدف جلوگیری از بحرانیتر شدن شرایط اختصاص دهند.
عراق در روزها و هفتههای اخیر شاهد طوفانهای گرد و غبار شدیدی بوده است؛ موضوعی که باعث اختلال در روند زندگی مردم عراق و پر شدن بیمارستانها شده است.
روز گذشته به علت شرایط نامساعد جوی، عراق تعطیل شد و پروازها متوقف شد.
پیش از این «عیسی الفیاض» مدیرکل معاونت فنی وزارت محیط زیست عراق اعلام کرده بود: تغییرات آب و هوایی عامل اصلی افزایش موج گردوغبار در کشور است و براساس آمارهای ثبت شده از سوی اداره کل هواشناسی، طی دو دهه، تعداد روزهای گردو غباری از ۲۴۳ روز به ۲۷۲ روز افزایش یافته و انتظار میرود که تا سال ۲۰۵۰ این تعداد روزها به ۳۰۰ روز در سال برسد.
وی بیان کرد: تغییرات آب و هوایی عامل اصلی افزایش موج گرد و غبار در عراق است و براساس آمارهای ثبت شده از سوی هواشناسی، تعداد روزهای گردو غباری رو به افزایش است.
وی ادامه داد: نزدیک به ۷۰ درصد از زمینهای زراعی عراق به دلیل تغییرات آب و هوایی تخریب شده و یا در معرض تخریب قرار دارد که به دنبال آن فقدان پوشش گیاهی که عامل اصلی تثبیت خاک است، وجود دارد.
برخی کارشناسان علت طوفانهای اخیر گرد و غبار را رشد پدیده بیابانزایی در کشورهای عربی میدانند و برخی دیگر افزایش این طوفانها را مرتبط با پدیده گازهای گلخانهای میدانند که باعث کاهش بارش باران و اختلال در آب و هوا میشود.