به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری دانشجو، اجرای طرح اصلاح یارانهها و حذف ارز ترجیحی در ایران و واقعی سازی نرخ چهار قلم کالای اساسی مشمول این طرح، تاثیر بسزایی بر افت میزان "قاچاق آرد و نان" و اقلام دیگر از داخل کشور به کشورهای همسایه به ویژه استانهای کردنشین کشور ترکیه داشته است.
چنانکه ساکنین استانها از قطع مسیر تامین ارزان آرد و نان به شدت ناراضی بوده و مضمون کلی اظهارنظرها چنین است که «تا به حال از آرد و نان ایران ارتزاق میکردیم، اما با این وضعیت که پیش آمده، دولت ترکیه باید به تامین معاش ما کمک کند، در غیر این صورت ما اعتراض خواهیم کرد.»
لازم به ذکر است از تاریخ ۲۵ اردیبهشت سال جاری، قیمت سه قلم کالای شیر و لبنیات و گوشت بنا به دستور دولت ترکیه ۲۰ درصد گران شده که واکنشهای بسیاری در پی داشته است.
چنانکه ۴ حزب مخالف دولت حاکم برای تاریخ ۳۱ اردیبهشت سال جاری فراخوان عمومی در اعتراض به گرانیهای اخیر ترکیه در «مال تپه استانبول» صادر کردند.
گفتنی از اخبار و مصادیقی در زمینه پیرامون تأثیر اجرای طرح اصلاح یارانهها و حذف ارز ترجیحی در ایران و واقعی سازی نرخ اقلام اساسی مشمول این طرح در مناطق مرزی و عمقی کشورهای عراق، پاکستان و... نیز به چشم میخورد.
بر اساس برآورد ها، حداقل ۱۵ میلیون نفر از جمعیت کشورهای همسایه از یارانه کالاهای اساسی جمهوری اسلامی ایران استفاده میکردند و این در حالی است که این یارانه مخصوص مردم ایران است.