گروه استانهای خبرگزاری دانشجو، آخرین روزهای سال تحصیلی ۱۴۰۱-۱۴۰۰ سپری میشوند و فضای دانشگاهها در تب و تاب امتحانات و برگزاری آخرین جلسات کلاسهای درسی است. در برخی دانشگاه، کلاسهایی ادامه پیدا کرده و طولانیتر شده، چون دانشجویان به آموزش بیشتر نیاز داشتند.
براساس اعلام وزارت علوم و ستاد ملی کرونا، امتحانات در همه رشتههای تحصیلی و هم مقاطع به صورت حضوری برگزار میشود، اما این روزها، دانشگاهها با چالش گردوخاک و آلودگی هوا مواجه شده اند؛ مسالهای که ممکن است امتحانات پایان ترم را به تعویق بیندازد همانطور که باعث تعطیلی دانشگاهها در هفته گذشته شده است.
عمده دانشگاههای غرب کشور در روزهای پایانی هفته گذشته مجبور به تعطیلی دانشگاهها و به تعویق انداختن کلاسها شدند. دانشگاهها در استانهایی مانند آذربایجان غربی، کردستان، خوزستان، زنجان، کرمانشاه و ... تعطیلی دو یا سه روزه داشتند.
بیشتر بخوانید:
با اعلام نتایج اولیه آزمون دکتری، دانشگاههای مختلف کشور دراطلاعیههای جداگانهای زمان مصاحبه آزمون دکتری را براساس رشته تحصیلی و دانشکده تعیین کردند. با انجام این مصاحبه ها، دانشجویان دکتری سال تحصیلی ۱۴۰۲-۱۴۰۱ دانشگاههای کشور مشخص میشوند و پرونده این آزمون نیز بسته میشود.
بیشتر بخوانید:
فعالیت جهادی دانشجویان در نقاط مختلف کشور کمی کمرنگ شده؛ دلیل آن هم رسیدن روزهای پایانی سال تحصیلی و مشغول بودن دانشجویان به امتحانات پایان سال است. از طرفی جهادگران در حال آماده سازی شرایط برای ادامه اردوهای جهادی در ایام تابستان هستند. در این شرایط استاندار کردستان در دیدار با فعالان دانشجویی و جهادگران این استان قول داده که تمام نهادهای دولتی استان را برای کمک به اردوهای جهادی به میدان آورد.
دانشجویان جهادگر همدانی هم در ادامه فعالیتهای جهادی خود در هفته گذشته عملیات سفت کاری چهار منزل مسکونی مددجویان کمیته امداد را در یکی از روستاهای همدان به پایان رساندند و از هفته آینده مشغول نازک کاری آن میشوند.
امام جماعت یکی از روستاهای منطقه قلعه گنج کرمان نیز گروهی از نوجوانان را گردخود جمع کرده تا برای حل مشکلات اهالی این روستاها اردوی جهادی برگزار کنند. ساخت منزل و مسجد و حتی آب رسانی به روستاهای کم آب و بدون آب، از جمله اقدامات این گروه جهادی است.
بیشتر بخوانید:
متروپل، ساختمانی که هنوز به طور کامل افتتاح نشده بود، در آبادان فروریخت. حادثهای که تاکنون جان ۱۸ نفر از هموطنانمان را گرفته و با گذشت ۵ روز از وقوع آن، عملیات جستوی پیکر جانباختگان این حادثه ادامه دارد و هنوز نیروهای امدادگر با کمک مردم در حال آواربرداری هستند. همبستگی مردم آبادان در این زمینه، تیتر اخبار زیادی شده بود.
بیشتر بخوانید:
هفته گذشته رئیس جمهور سفر استانی به آذربایجان غربی داشت. دبیر شورای تبیین مواضع بسیج دانشجویی این استان در دیدار مردمی رئیس جمهور به احیای دریاچه ارومیه، خام فروشی معادن و ضرورت توجه دولت به این دو مساله در آذربایجان غربی تأکید کرد. البته یکی از مصوبات دولت در این سفر استانی، پرداختن به مساله دریاچه ارومیه بود و مقرر شد مدیران استانی برنامههای خود را برای احیای این دریاچه اعلام کنند.
شورای تبیین مواضع بسیج دانشجویی شهرستان گرمی نامهای به اعضای شورای شهر نوشت و از آنان خواست توضیح دهند چرا پارک علوی این شهرستان که البته قرار است با مشارکت بنیاد علوی ساخته شود، پس از گذشت چند سال هنوز احداث نشده است.
مساله دانشجویان مشترک لبنان در دانشگاه اصفهان هنوز حل نشده است؛ مسالهای که به نظر میرسد آنقدرها هم چالشی نباشد، اما در گیرودار رسم و رسومات اداری گیر کرده و البته گویا مسئولان حال پاسخ دادن ندارند. البته در نهایت داداشپور در حاشیه یکی از جلسات خود با خبرنگاران گفت که هفته آینده جلسه کمیسیون موارد خاص تشکیل میشود و تصمیم جدیدی درباره این دانشجویان اتخاذ خواهد شد.
بیشتر بخوانید:
نیمههای اردیبهشت ماه، خبر توافق آستان قدس رضوی، شهرداری مشهد، ارتش و وزارت راه و شهرسازی درباره اراضی پادگان لشکر ۷۷ مشهد به مردم رسید. خبری خوش که مردم ۱۷ سال منتظرش بودند. اما با گذشت ۱۵ روز از وعده مسئولان برای بازگشایی اراضی این محدوده و آغاز عملیاتهای لازم برای تردد مردم، در اول خرداد، بخشی از سیم خاردار پارکینگ این پادگان برداشته شد هرچند مسئولان از همین اقدام اندک به اجرایی شدن وعدههای خود تعبیر کردند.
بخشنامهای از سوی دفتر ماشین آلات و تجهیزات کشاورزی، ساختمانی و معدنی وزارت صمت صادر شده که سازوکار دقیق تری را نسبت به گذشته درخصوص واردات ماشین آلات ارائه داد. با این حال باز هم واردکنندگان به همین مقدار هم راضی نبوده و با آن مخالفت کردند.
وضعیت میانکاله تغییری نکرده؛ فقط فعلا از ادامه فعالیت آن جلوگیری شده است. یک کارشناس آب و توسعه پایدار معتقد است که احداث پتروشیمی در میانکاله تهاجم به طبیعت است و واقعا روشن نیست که چطور مجوزهای احداث آن اعطا شده است.
قطار سریع السیر از تهران به اصفهان که از ۱۱ سال پیش قرار است احداث شود، همچنان بلاتکلیف است و حتی شنیده شده برخی قصد لغو کامل آن را دارند. این پروژه نقش مهمی از انتقال محصولات دانش بنیان و تولیدات سایر استانها به تهران و بالعکس ایفا میکند و مشخص نیست دلیل مخالفتها برای احداث این پروژه دقیقا چیست؟
گفته میشود سد مارون ۲ بخشی از آب موردنیاز در تالاب شادگان را تأمین خواهد کرد، اما رسیدن به این هدف موانع زیادی دارد؛ از جمله زمینهای کشاورزی گستردهای که در بالادست سد اول مارون ایجاد شده آب را میخورند و اجازه نمیدهند آب به تالاب برسد.
بیشتر بخوانید:
سال تحصیلی ۱۴۰۱-۱۴۰۰ رو به پایان است و با اینکه بیشتر این سال هنوز کرونا میهمان ناخوانده خانههای ایرانی بود، اما فعالیت تشکلهای دانشجویی روبه جلو و بدون وقفه ادامه داشت. مشکلات و مسائل مردمی همچنان دغدغه دانشجویان است و دانشجو خود را موظف به پیگیری این مسائل میداند.