به گزارش گروه فرهنگی خبرگزاری دانشجو، اغلب فیلمهای ایرانی پذیرفتهشده در این دوره از جشنواره کن فرانسه، در جهت سیاستهای ضدایرانی مدیران این جشنواره هستند. بنابر اظهارات و مطالب منتشرشده از سوی خبرنگاران و منتقدان ایرانی حاضر در کن، این فیلمها تصویری نامطلوب از ایرانیان را نمایش میدهند. فیلمهایی که با واکنش سرد منتقدان جهانی نیز مواجه شدهاند و اغلب، نمرات پایینی دریافت کردهاند.
نکته قابل تأمل این است که برخی از منتقدان داخلی، اقدام به انتشار ترجمههایی تحریفآمیز از نقدهای منتقدان خارجی بر فیلمهایی، چون «برادران لیلا» نمودهاند در حالی که متن اصلی این نقدها، با آنچه ترجمه شده تفاوت محتوایی دارد.
در این دوره از جشنواره فیلم کن نیز شاهد تکرار حضور بیثمر و منفعل مدیران سینمایی هستیم. با اینکه جشنواره فیلم کن، همواره رویکردی ایرانستیزانه داشته، اما مدیران سینمایی ما بهجای اعتراض و اتخاذ سیاستی هوشمندانه در مواجهه با این جشنواره، با حضور منفعل و توریستمآبانه خودشان، موجب رسمیت بخشیدن به این جشنواره از سوی جمهوری اسلامی ایران شدهاند!
بهجای فیلمها، این حضور پرحاشیه بازیگران در جشنواره کن است که بحثبرانگیز شده است. متأسفانه برخی از بازیگرها که ادعای روشنفکری هم دارند، با پوششی غیرمتعارف و خلاف شأن بانوی ایرانی بر فرش قرمز کن حضور یافتند. حتی پوشش یکی از این بازیگرها، از شدت مضحک بودن سوژه طنز در فضای مجازی شده است! ضمن اینکه رفتار یک بازیگر پرهیاهو و همسرش در حاشیه این جشنواره، با انتقادات بسیاری از سوی هنرمندان و اهالی فرهنگ در ایران مواجه شده است. رفتاری که با حجب و حیای انسان ایرانی در تضاد است.
متأسفانه افرادی که طی سالهای اخیر به عنوان هنرمند و سلبریتی به نمایندگی از سینمای ایران روی فرش قرمز و در مراسم و محافل جشنواره کن حضور مییابند، بهجای جلا بخشیدن به فرهنگ سرزمین مادری خودشان، به حاشیهسازیهای مبتذل دست میزنند. بدون تردید، حاشیه سازی، نیازی به توانایی و ذوق و هنر ندارد، اما فرهنگ اصیل اسلامی- ایرانی، سرمایهای وزین و ارزشمند است که به نظر میرسد سینماگرانی که امسال در جشنواره کن حضور یافتهاند، سواد و هنر لازم برای نمایش آن را ندارند!