به گزارش گروه فرهنگی خبرگزاری دانشجو، انتخابات اخیر مجلس لبنان با آنکه تغییر خاصی در جبههبندی میان دو جریان 8 مارس و 14 مارس نداشت، اما به نحوی شگفت در رسانههای غربگرا بهعنوان پیروزی غرب یاد شد. این مفهومی است که برنامه «جریان خاورمیانه» با اجرای مروه عثمان در شبکه پرستیوی بهدنبال بررسی تحلیلی و خبری آن است، تا جهان را با بررسی موشکافانه از حقیقت رویدادها مطلع سازد.
انتخابات پارلمانی اخیر در لبنان در شرایطی برگزار شد که یک نکته بسیار خاص را به همراه داشت و آن دخالت آشکار و فعال سفیر دولت سعودی در بیروت در امور داخلی لبنان بود. مداخلهای خلاف شئون دیپلماتیک که با هدف اقدام علیه جریان مقاومت ملت لبنان به رهبری حزبالله انجام شده بود. با این حال هیچ گروه یا جریانی نتوانست اکثریت پارلمانی را در اختیار داشته باشد.
سیدحسن نصرالله دبیرکل حزبالله و جبران باسیل دبیرکل حزب ملی آزاد [مسیحیان مارونی]که وزیر خارجه سابق لبنان هم بوده این انتخابات را پیروزی در برابر مداخلهگری سفیر عربستان سعودی در امور داخلی لبنان دانستند.
برنامه «جریان خاورمیانه» در گفتگو با «حمزه الخنسا» تحلیلگر روزنامه الاخبار لبنان ابتدا جریانهای فعال سیاسی در آن کشور را بررسی کرد سپس به موضوع مورد اشاره غرب یعنی تلاش برای پایان دادن به ریاست «نبیه بری» بر مجلس لبنان متمرکز شد.
جریان 14 مارس ابتدا با استمرار ریاست «نبیه بری» که رئیس حزب امل لبنان است بر مجلس این کشور مخالفت کرد. اما این در حالی است که بهدلیل شرایط خاص طائفهای و نبود اکثریت مذهبی و نژادی در لبنان طبق قانون اساسی هر یک از سه پست سیاسی مهم این کشور به یک طائفه اختصاص یافته است و بر همین اساس ریاست مجلس سهم شیعیان آن کشور است و این در حالی است که هر دو حزب شیعه لبنان یعنی حزبالله و حزب امل در یک ائتلاف موسوم به «8 مارس» قرار دارند و هر دو از ریاست نبیه بری حمایت میکنند. در نتیجه جریان مخالف مقاومت موسوم به 14 مارس هرگز نمیتواند شخص دیگری را بدون موافقت این دو حزب به ریاست پارلمان برساند. چنانکه ریاست جمهوری سهم مسیحیان و نخستوزیری سهم اهل سنت است. به بیان بهتر هیچ نماینده شیعهای غیر از 8 مارس در مجلس نیست که بتواند هدف جریان 14 مارس را تامین کند.
برنامه «جریان خاورمیانه» در ادامه به این نکته اشاره میکند که «حزب سوسیالیست ترقیخواه به رهبری ولید جنبلاط با آنکه بخشی از جریان مخالف مقاومت و عضو ائتلاف 14 مارس محسوب میشود، اما با یک چرخش ناگهانی موضعی متفاوت گرفت و از ریاست نبیه بری بر مجلس لبنان حمایت کرد.»
الخنسا به نقش سفارتخانههای آمریکا و عربستان در ایجاد تنش سیاسی میان احزاب اشاره کرد و گفت مشکلاتی که به سهولت قابل حل است با اصرار آنها ممکن است به بحران تبدیل شود.
این برنامه پرستیوی نتیجهگیری میکند که «همچنان تنش در گفتمان سیاسی کنشگران سیاسی پس از انتخابات پارلمانی لبنان حاکم است. موضوع هرگز شخص نبیه بری، نیست که از سال 1992 تاکنون رئیس مجلس لبنان بوده بلکه فشار دولت سعودی برای ضربهزدن به حزبالله لبنان است آن هم در شرایطی که این کشور با چالشهای اقتصادی بسیار جدی مواجه است.»