کد خبر:۱۰۱۷۴۹۳
معاون وزیر صنعت در گفتگو با دانشجو؛

۱۸۶ واحد صنعتی را احیا کردیم/ کاهش ۱۵ درصدی واحد‌های راکد تولیدی در کشور+ فیلم

معاون وزیر صمت گفت: افزایش ظرفیت واحد‌های راکد زیر ۵۰ درصد را در نواحی مختلف شهرک‌های صنعتی کشور در برنامه داریم و به دنبال افزایش ظرفیت ۳ هزار و ۳۰۰ واحد صنعتی هستیم.

گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو- مهران شفاعتی؛ وجود مشکلات اقتصادی در کشور، بالا رفتن هزینه تولید و عدم حمایت مناسب دولت‌های گذشته از واحد‌های صنعتی و تولیدی، باعث شد تا بسیاری از تولیدکنندگان، صنعت خود را سه قفله کنند و به سوی کاری بروند که سودی برایشان داشته باشد. به عنوان مثال گروهی از آنان سرمایه‌های خود را به بخش‌های غیرمولد همچون خرید و فروش مسکن، طلا و ارز وارد کردند و باعث تلاطم قیمتی عجیب در این حوزه‌ها شدند. به طوری که قیمت ۳۲۵ هزار تومانی سکه تمام بهار آزادی در سال ۱۳۸۹، درحال حاضر به قیمت ۱۵ میلیون و ۵۰۰ هزار تومانی رسیده است که با یک رشد بیش از ۱۵ میلیون تومانی مواجه شده ایم!
انتقال سرمایه از بخش مولد به غیرمولد
به گزارش مرکز پژوهش‌های مجلس، فعالیت‌های نامولد رقیب تولید در ایران عبارتند از: فعالیت نامولد مبتنی بر عایدی سرمایه که شامل ملک بدون استفاده و مورد تقاضا فقط به قصد افزایش قیمت، عایدی سرمایه از محل افزایش قیمت ارز، عایدی سرمایه از محل افزایش قیمت فلزات گرانبها و عایدی سرمایه از محل سفته‌بازی در بورس است.
در این باره محمدرضا یزدی زاده؛ کارشناس مسائل اقتصادی انتقال سرمایه‌ها از بخش‌های مولد به سمت فعالیت‌های غیرمولد و رواج گسترده استفاده از شبه پول‌هایی همچون طلا و ارز را از عوامل بروز شکاف طبقاتی در کشور دانسته است.
به گزارش دانشجو، سرمایه گذارانی که تا سال‌ها پیش، کارآفرینان بزرگ کشور بودند، اما طی سال‌های اخیر به دلیل نبود حمایت کافی از تولید به دلالان خبره اقتصاد غیر مولد تبدیل شده اند و به تورم در بخش طلا، ارز مسکن و افزایش شکاف طبقاتی دامن زده اند و در نتیجه درحال حاضر حدود ۱۲ هزار واحد صنعتی راکد داریم که نیاز به حمایت سریع‌تر دولت برای احیا دارند.
سرمایه گذاری ۹۰۰ میلیارد تومانی وزارت صمت در بخش تولید
در همین راستا خبرنگار اقتصادی خبرگزاری دانشجو از علی رسولیان؛ معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت پیگیر احیای واحد‌های صنعتی شد. رسولیان در پاسخ به این سوال که وزارت صمت چه برنامه‌ای برای احیای واحد‌های صنعتی راکد کشور دارد، گفت: ما حدود ۱۸۴ پروژه زیرساختی را در داخل شهرک‌ها و نواحی صنعتی کشور آماده بهره برداری داریم و حدود ۹۰۰ میلیارد تومان سرمایه گذاری برای این پروژه‌ها انجام داده ایم.
وی ادامه داد: بزرگ‌ترین شهرک صنفی هم آماده بهره برداری است که به صورت مشارکتی با اصناف ایجاد کرده ایم و دستور آقای وزیر هم بود که شهرک‌های صنفی تولیدی را با کمک اصناف ایجاد کنیم و مصوبه دولت را هم در همین رابطه اخذ کردیم که درحال اصلاح اساسنامه شهرک‌های صنعتی هستیم تا کار را به صورت ویژه رقم بزنیم. باید بدانید که بزرگ‌ترین شهرک صنفی تولیدی هم در سطح کشور آماده بهره برداری است.
۱۲ هزار واحد صنعتی راکد در کشور داریم
رسولیان افزود: در رابطه با واحد‌های راکد، سال گذشته براساس دستوری که آقای وزیر دادند، واحد‌های راکد در حوزه صنعت کشور را هم در داخل و هم در بیرون شهرک‌ها احصا کردیم. متوجه شدیم که ۱۲ هزار ۶۷ واحد راکد را در بیرون و داخل شهرک‌ها شناسایی وجود دارد. بیرون شهرک‌ها واحد‌هایی بودند که پروانه بهره برداری را داشتند، اما باطل شده بود. در داخل شهرک‌ها نیز، همه واحد‌هایی که به نوعی بهره برداری شده بودند، کار احیاشان را شروع کردیم که خوشبختانه در سال گذشته، ۱۵ درصد واحد‌های راکد کشور کاهش پیدا کرده است و ۲۰۰۰ واحد هم احیا شد.
افزایش ظرفیت واحد‌های راکد زیر ۵۰ درصد
معاون وزیر صمت با بیان این که در سال جاری ۲ برنامه داریم، مطرح کرد: افزایش ظرفیت واحد‌های راکد زیر ۵۰ درصد را در نواحی مختلف شهرک‌های صنعتی کشور در برنامه داریم. افزایش ظرفیت ۳ هزار و ۳۰۰ واحد را شروع کرده ایم. الگوی ما به این شکل است که این واحد‌ها براساس بازار، زنجیره تولید و سطح دانش و تکنولوژی که دارند، با کمک مشاورین بخش خصوصی به طور کامل شناسایی می‌شوند و با کمک ستاد‌های تسهیل و بانک‌ها و همه افرادی که در استان‌ها مسئولیت دارند، این کار صورت می‌گیرد.
۱۸۶ واحد احیا شده است
رسولیان در پایان سخنان خود مطرح کرد: بخش بسیار کمی از تامین منابع مالی احیای واحد‌های راکد، از محل منابعی که در اختیار خودمان است، به این کار اختصاص پیدا می‌کند و بخش عمده آن از تبصره ۱۸ و منابع رونق تولید و منابع داخلی بانک‌ها اتفاق می‌افتد. برای امسال هم احیای ۲۰۰۰ واحد راکد را هدف گذاری کرده ایم و ظرفیت ۱۳۴ واحد صنعتی نهایی شده است و امسال ۱۸۶ واحد راکد هم احیا شده است. بخش خصوصی علاقه‌مند به احیای واحد‌ها نیست. همه واحد‌های راکد قابلیت احیا ندارند، زیرا ممکن است این کار اقتصادی نباشد. درحال حاضر ۶۲ درصد واحد‌ها امکان راه اندازی مجدد دارند و ۵۷ درصد از واحد‌ها اعلام آمادگی کردند تا کار احیا سازی را انجام دهند، در بعضی واحد‌ها اختیار با صاحب واحد تولیدی است تا آن را احیا کند و به دنبال راهکار‌هایی هستیم تا با اعمال مشوق هایی، کار احیا انجام گیرد.

 

کد ویدیو

 

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار