به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، روحالله ذوالفقاری معاون تسهیلات و تجاریسازی صندوق نوآوری و شکوفایی، با اشاره به نامگذاری سال ۱۴۰۱ به نام «تولید؛ دانش بنیان و اشتغالآفرین» گفت: در راستای تحقق اهداف این شعار و همزمان با تعیین شرایط مربوط به شرکتهای دانش بنیان نوع ۳ (مستعد دانش بنیان) توسط مرکز تشخیص صلاحیت شرکتهای دانش بنیان، صندوق نوآوری و شکوفایی نیز بسته خدمات مربوط به این شرکتها را طراحی کرده است.
وی افزود: در کارگروه ارزیابی و تشخیص صلاحیت شرکتهای دانش بنیان در معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، شرکتهای دانشبنیان نوع ۳ در ۹ گروه دستهبندی میشوند و این شرکتها عمدتاً میتوانند با توسعه و تکمیل محصولات خود، مجوزهای دانش بنیان نوع ۱ یا ۲ را دریافت کنند و صندوق نوآوری رسالت خود میداند که با انجام حمایتهای لازم، زمینه تحقق این موضوع را فراهم کند.
ذوالفقاری تصریح کرد: بسته خدمات مالی صندوق نوآوری و شکوفایی به منظور حمایت از شرکتهای دانشبنیان نوع ۳ در حداقل زمان ممکن تدوین و اجرایی شده است. در این بسته خدماتی برای هر شرکت، متناسب با نیازی که در راستای توسعه و تجاری سازی محصولات دانش بنیان خود دارد خدمت مناسبی تعریف شده است. این خدمات در چهار گروه خدمات توانمند سازی، صدور ضمانت نامه، تسهیلات توسعهای و تسهیلات تجاری سازی در نظر گرفته شده اند. تقریبا همه شرکتهای دانش بنیان نوع ۳ میتواند از خدمات توانمند سازی و ضمانت نامه استفاده کنند و اعطای تسهیلات توسعهای و تجاری سازی بستگی به گروه دانش بنیانی نوع ۳ شرکتها دارد.
وی تاکید کرد: شرکتهای دانش بنیان نوع ۳ که در استانهای کم برخوردار فعالیت میکنند میتوانند از همه خدمات تعریف شده در این بسته استفاده کنند و صندوق نوآوری شکوفایی سعی کرده است که چابکسازی لازم را در فرایندهای پذیرش و ارزیابی این شرکتها نیز اعمال کند و ارائه خدمات به دور از بروکراسی زائد و فرایندهای اداری غیر ضروری انجام شود.
معاون تسهیلات و تجاریسازی صندوق نوآوری و شکوفایی در پایان خاطرنشان کرد: ما در صندوق نوآوری برای حمایت از این شرکتها محدودیت بودجهای در نظر نگرفته ایم و آنها میتوانند بسته به نیاز و طرحی که دارد به سامانه ارائه خدمات صندوق (غزال) مراجعه کرده و درخواست خود را ارائه دهند.