به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، دانیال اسداللهی، دبیر انجمن اسلامی دانشگاه سیستان و بلوچستان، 48 سال از تاسیس دانشگاه سیستان و بلوچستان میگذرد و در این سالها همواره این دانشگاه به عنوان قطب علمی جنوب شرق ایران پیشرو مسائل علمی و آموزشی بوده است اما متاسفانه امروزه میبینیم که این دانشگاه در ابتدائیترین مسائل آموزشی با بیتدبیریهای مختلف روبرو است و نه تنها در سطح، یک دانشگاه مادر ظاهر نشده بلکه سطح برنامه ریزی ها در حد موسسات اموزشی محلات سطح شهر هم نیست.
یکی از شواهد مثال این مسئله موضوع برگزاری ترم تابستان این دانشگاه است؛ بدین شکل که دانشگاه سیستان و بلوچستان در شرایطی که بنا بر اطلاعیه رسمی دانشگاه هنوز چندین روز به پایان مهلت ثبت نام ترم تابستان مانده بود با عنوان این مطلب که میزان ثبت نام ترم تابستان به حدنصاب نرسیده است، اقدام به لغو دیر هنگام این ترم نموده اند.
در رابطه با لغو ترم تابستانه دانشگاه به نظر میرسد، مسئولین دانشگاه سیستان و بلوچستان به دلایلی که نشان از بی تدبیری و بی برنامگی است، خواسته اند با این توجیه هزینه ی لغو ترم تابستان را به گردن دانشجویان بیاندازند و خودشان از زیر بار پاسخگویی شانه خالی کنند.
بی اعتبار بودن این مدعای دانشگاه انجایی بیشتر اثبات می شود که تنها یک روز از آغاز ثبت نام ترم تابستان گذشته بود و هنوز چندین روز به پایان مهلت ثبت نام مانده بود و اما با این حال در همان روز اول تعداد زیادی از دانشجویان با وجود دست و پنجه نرم کردن با مشکلاتی از قبیل همزمانی ساعاتی درسی و یا ساعات امتحانی بسیاری از دروس (خصوصا دروس عمومی که بیشترین متقاضی را دارد) اقدام به ثبت نام کرده بودند و اکنون با وجود پرداخت هزینه های ثبت نام در سردرگمی به سر می برند.
متاسفانه در این وانفسا، مسئولین دانشگاه سیستان و بلوچستان از پاسخگویی شفاف سرباز میزنند و معاونت آموزش دانشگاه به عنوان مسئول مستقیم این مسئله، شان خود را اجل از پاسخگویی میداند البته مسئله ی ترم تابستان یکی از صدها مشکل اموزشی دانشگاه سیستان و بلوچستان است.
به نظر میرسد دغدغه های بزرگواران بیشتر معطوف به گرفتن پست های مدیریتی در سطوح بالاتر استان شدهاست و وقتی برای رسیدگی به شرایط فاجعه بار مدیریت مجموعه ذیل خود از قبیل شرایط ظالمانهای که برای دانشجویان در شرف فارغ التحصیلی در نظر گرفتهاند و دانشگاه با وجود تعداد کم واحد باقیمانده، اجازه معرفی به استاد و یا اخذ پیش ترم به دانشجویان نمیدهد، شرایط فاجعه بار امکانات و تجهیزات رشته هایی که دروس عملی دارند، شرایط تحصیلی و رفاهی دانشجویان تحصیلات تکمیلی و صدها مورد دیگر ندارند.
اینجا برخود لازم میدانم ضمن یادآوری اینکه دانشجویان ولی نعمت مسئولین دانشگاه هستند و اگر دانشجویی نبود، امروز مسئولین دانشگاهی در چنین جایگاهی نبودند و باید هشدار بدهیم که به جای فرافکنی و توجیه تصمیم گیریهای خلقالساعه به انجام صادقانه وظایف محوله خود بپردازند.
دانیال اسداللهی، دبیر انجمن اسلامی دانشگاه سیستان و بلوچستان
انتشار یادداشتهای دانشجویی به معنای تأیید تمامی محتوای آن توسط «خبرگزاری دانشجو» نیست و صرفاً منعکس کننده نظرات گروهها و فعالین دانشجویی است.