به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، «سرگئی لاوروف» وزیر امورخارجه روسیه در واکنش به آزار و اذیت خبرنگاران روسی در آمریکا، اروپا و اوکراین گفت این وضعیت به طرز غیرقابل قبولی افزایش یافته است.
وزیر امورخارجه روسیه در یک نشست خبری با «کارلوس رافائل فاریا» همتای ونزوئلایی خود، افزود: مسکو هرگز تمایل نداشت اقدامی انجامدهد که بر آزادی روزنامهنگاری تاثیر بگذارد، اما واشنگتن و متحدانش برای ما چارهای جز مقابله به مثل باقی نگذاشتهاند.
لاوروف با بیان اینکه روسیه علاقهمند به پایان "جنگ علیه خبرنگاران" است، افزود: به نظر میرسد کشورهای غربی نمیتوانند بدون آبروریزی دست از این اقدامات بردارند. مسکو با توجه به فشاری که روزنامهنگارانش با آن روبهرو هستند، نمیتواند دست روی دست بگذارد، بهویژه که آزار و شکنجه این قشر به جایی رسیده که تحمل آن غیرممکن است.
وی در ادامه خاطرنشان کرد که ما ابتدا نمیخواستیم پاسخ تلافیجویانه بدهیم که بر حقوق روزنامهنگاران تاثیر بگذارد، اما غرب آزادی بیان را با دستان خود دفن کرده است.
لاوروف در ادامه درمورد جزئیات اقدامات انجام شده علیه رسانههای خارجی حاضر در روسیه چیزی نگفت.
وزیرامور خارجه روسیه با بیان اینکه غرب از حد خود فراتر رفته است، تصریح کرد: این ما نبودیم که این جنگ را آغاز کردیم. وی در ادامه غرب را متهم کرد که از هنجارهای حقوق بین الملل منحرف شده و سعی دارد قوانین خود را پایهگذاری کنند؛ موضوعی که به گفته لاوروف به آنها اجازه میدهد به صورت یکجانبه در مورد تعاریف آزادی اطلاعات و تبلیغات تصمیمگیری کنند.
رئیس دستگاه دیپلماسی روسیه به ویژه به تصمیم «امانوئل مکرون» رئیس جمهوری فرانسه مبنی بر ممنوعیت "راشاتودی" و خبرگزاری "اسپوتنیک" از پخش کارزار انتخاباتیش در سال ۲۰۱۷ و پس از آن عدم ورود به کاخ الیزه در سال ۲۰۱۸ اشاره کرد و تاکید کرد از این دست اقدامات غرب علیه خبرنگاران روسی زیاد است.
«ولادیمیر پوتین» رئیسجمهوری روسیه در تاریخ ۲۱ فوریه ۲۰۲۲ (دوم اسفند) ضمن انتقاد از بیتوجهی غرب به نگرانیهای امنیتی مسکو، استقلال جمهوریهای خلق دونتسک و لوگانسک را در منطقه دونباس به رسمیت شناخت.
وی سه روز پس از آن، در تاریخ پنجشنبه ۲۴ فوریه (۵ اسفند ۱۴۰۰) عملیاتی نظامی علیه اوکراین آغاز کرد و به این ترتیب روابط پرتنش مسکو - کییف را به رویارویی نظامی تغییر وضعیت داد.