به گزارش خبرنگار استانهای خبرگزاری دانشجو، صبح امروز جمعی از کاروز دانشگاه علوم پزشکی یزد به منظور پیگیری مطالبات صنفی و اموزشی در دانشگاه شهید صدوقی تجمع کردند.
این تجمع که ۲ ساعت به طول انجامید با حضور رئیس دانشگاه علوم پزشکی یزد به عنوان نماینده وزارت بهداشت در میان دانشجویان خاتمه یافت. خواسته این دانشجویان اصلاح مصوبه آموزشی در خصوص کاهش ظرفیت در آزمون دستیاری، پرداخت کارانه کرونا و به رسمیت شناختن مشکلات صنفی و رفاهی بود.
یک فعال صنفی - دانشجویی در مصاحبه با خبرنگار ما به انتقاد از به رسمیت نشناختن دانشجویان به عنوان نیروهای پرسنلی گفت: در بسیاری از کشورها اینترنها به عنوان دانشجویان سال اخر به عنوان پزشک محسوب میشوند، اما در کشور ما زمانی که کرونا و بحرانی پیش میاید ما را به عنوان پرسنل میشناسند، ولی هنگام پرداخ حقوق و خدمات رفاهی ما را به عنوان یک دانشجو میپذیرند.
این فعال دانشجویی ادامه داد: پس از درخواست دانشجویان از رهبری و دستور وزیر بهداشت مبنی بر افزایش حقوق دستیاران پزشکی، دیگر جای شک و ابهامی باقی نمیماند. از سال گذشته تاکنون نه تنها کارانه کرونا به ما پرداخت نشده است بلکه خدماتی، چون غذای رایگان هم حذف شده است.
وی ادامه داد: شان و جایگاه ما در بیمارستانها به دور از انتظار است. جایگاه پزشک عمومی هم در دید مردم و هم در مراکز درمانی به گونهای شده که درخواست برای دستیاری را زیاد کرده است. از طرفی با کاهش ظرفیت آزمون دستیاری، راه رسیدن به تخصص هم سخت شده است.
این فعال دانشجویی با انتقاد از رویکرد وزارت بهداشت نسبت به پزشکهای عمومی تصریح کرد: در بسیاری ازکشورهای دنیا سیستم درمانی به صورت ارجاع تدوین شده است. یعنی قبل از آنکه مریض برای علتیابی به متخصص رجوع کند برای معاینه اولیه به پزشک عمومی مراجعه میکند. در حالی که در کشور ما سالهاست طرح هایی، چون پزشک خانواده مورد غفلت واقع شده است.
وی با اشاره به تعهد وزارت بهداشت برای گذراندن طرح دو ساله گفت: دستمزد دستیاران بسیار پایین و کشیکهای ما زیاد است کار در مراکز و بیمارستانهای دیگر غیرقانونی است. یعنی ما اجازه نداریم با مهری که داریم، مریضی را جز در مراکز دیگر ملاقات کنیم.
در پایان وی با انتقاد از عملکرد مسئولان دانشگاه علوم پزشکی یزد نسبت به فراهم کردن امکانات رفاهی دانشجویان خاطرنشان کرد: بارها جلساتی را با مسئولان دانشگاه علوم پزشکی یزد برگزار کرده ایم و در آن مسئله حقوق انترنها و پاویون مطرح شد، که هر بار به بهانههای واهی از عمل به وظایف خود سر باز زدند. ما پیگیر خواستههای خود تا حصول نتیجه خواهیم بود.