به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو، علیرضا زاکانی روز سه شنبه در پنجمین همایش و نمایشگاه بینالمللی آتش نشانی و ایمنی شهری که در محل هتل المپیک برگزار شد، اظهارداشت: برای ما مهم است که وضعیت آتش نشانان روز به روز ارتقا پیدا کند همچنین تامین تجهیزات و امکانات آنها نیز برای ما حائز اهمیت است تا این عوامل محملی ایجاد کند که خدمات خود را ضریب ببخشیم لذا آتش نشانی امروز یک حرکت پیشروانهای را آغاز کرده که بخشی از آن ارتقای دانش در متن جامعه است تا جامعه از درون خودش به ایمنی و مصونیت خود بپردازد.
وی افزود: امروزه با گسترش و پیچیدگی شهرها، نوع مواجهه برای ایمنی آنها نیز اهمیت مضاعفی پیدا میکند؛ بند ۱۴ ماده ۵۵ که تکلیف را برای شهرداریها برای ایمنی مشخص کرده، امروز از یک پیچیدگی بیشتری برخوردار شده و ما به عنوان فعالان عرصه خدمتگزاری باید تلاشمان را بالاتر ببریم و سطح ایمنی شهر را روز به روز افزایش دهیم.
شهردار تهران ادامه داد: یکی از ویژگیهای این همایش این است که با تکیه بر دانشگاه و با رویکرد توجه به مبانی دانشی برگزار میشود، گوهر علم و دانش برای ما جنبه پیشتازی دارد و در این حوزه برای ما افتخار و توانمندی خلق خواهد کرد.
وی تاکید کرد: مجموعههای دانش بنیان با تکیه بر دانش بومی مرزهای دانش را در نوردیده و بخشی از دستاوردهای خود را به نمایش گذاشته اند که این مایه مباهات است.
زاکانی خاطرنشان کرد: با توجه به متفاوت شدن نوع تهدیدات و تنوع زیستی، ابزارهای کارآمد نیاز است، به طوری که شرکتها در تولید محصول و دانش و خدمات، تنوع محصولات را داشته که تنوع در حوزه ایمنی را فراهم کرده؛ مسألهای که در کنار خودباوری، ما را مستغنی میکند و امکانی را ایجاد میکند که به نوعی محل اتکا برای دیگران قرار بگیریم و کشورهای پیرامونی خود را نیز از نیازهای پایه شهری شان مستغنی کنیم.
وی در بخش دیگری از سخنان خود گفت: یک چشم انداز و یک داشته داریم، داشته ما مجموعه آنش نشانی با یک قدمت کهن است که امروز از ۱۳۳ ایستگاه در هشت حوزه فعالیتی بهرهمند است و نه تنها در شهر تهران بلکه محل اتکا برای سایر حوادث در اقصی نقاط کشور است.
زاکانی اظهار داشت: آتش نشان شدن نیازمند یک روحیه شجاع، فداکار و خلاق در کنار یک جسم پرتوان و چالاک است که باید همراه با یک دانش و البته مهارت لازم باشد تا فرد در لحظه بتواند بالاترین سطح خدمت را ارائه کند.
وی بیان کرد: حرکت در مسیر اجرای موارد ذکر شده مهم است که در این میان پیشگیری را بر همه موارد مقدم قرار میدهد و ما به ازای آن سطح ایمنی افزایش پیدا میکند. در بخش اجرا در حوزه آتش نشانی نیز تلاش این است که قابلیتها طوری فراهم شود که آتش نشانان در کسری از دقیقه خودشان را به محل برسانند.
شهردار تهران گفت: مثلا در آتش سوزی بیمارستان حضرت رسول (ص) جدا از سرعت در رسیدن به محل حادثه و انجام خدمات، آتش نشانان ۲۵۰ بیمار را به سرعت منتقل کردند تا در معرض آسیبهای دیگر قرار نگیرند.
وی اظهار کرد: امیدواریم روز به روز عمق دانش خود را افزایش دهیم و ارتباطات خود را با مجموعههای دانش بنیان بیشتر کنیم. این مسأله را یک رکن رکین برای ارتقای ایمنی میدانیم و باید در توسعه پیش بینی برای پیشگیری گامهای موثری برداریم. ضمن اینکه در حوزه اقدام نیز از یک چالاکی بیشتری برخوردار شویم تا در نزدیکترین زمان بالاترین سطح خدمات را به مردم داشته باشیم.
بهرهمندی از ظرفیت شرکتهای دانش بنیان در تولید تجهیزات آتش نشانی
همچنین سرپرست سازمان آتش نشانی و خدمات ایمنی شهرداری تهران نیز در این همایش گفت: در صدد هستیم با کمک شرکتهای دانش بنیان بخشی از تجهیزات وارداتی آتش نشانی را بومی سازی کنیم و سیستم ایمنی پیشرفته تری داشته باشیم.
قدرتالله محمدی در پنجمین همایش و نمایشگاه بینالمللی آتش نشانی و ایمنی شهری اظهار داشت: بحث ایمنی نیاز به توجه ویژه دارد، امیدواریم بتوانیم با کمک شرکتهای دانش بنیان بخشی از تجهیزات وارداتی آتش نشانی را بومی سازی کنیم و سیستم ایمنی پیشرفته تری داشته باشیم.
وی خاطر نشان کرد: ضریب ایمنی، پیشگیری و فرهنگ سازی در بحث وقوع حوادث بسیار حائز اهمیت است و امیدواریم در همایش بعدی که در این زمینه برگزار میشود، ۱۰۰ درصد تولیدات ما دانش بنیان و داخلی باشد.
به گزارش ایرنا، نمایشگاه بین المللی آتش نشانی و ایمنی شهری از ۲۰ تا ۲۲ تیرماه در هتل المپیک تهران برپا شده است.