به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری دانشجو، روزنامه آرمان به قلم صادق زیباکلام نوشته است: «سفر بایدن به خاورمیانه را باید بهعنوان آخرین تیر ترکش نه در جهت آغاز درگیری بلکه در جهت جلوگیری از درگیری دانست. اگر خواسته باشیم در یک جمله کوتاه سفر بایدن به خاورمیانه و منطقه خلیجفارس را خلاصه کنیم، باید گفت که بایدن رسماً و علناً به ایران دارد پیام میدهد که ما با شما خواهان رویارویی نیستیم. عربستان نیز دقیقاً همین پیام را دارد به ایران میدهد که ما به هیچوجه خواهان رویارویی با شما نیستیم. عراق هم دارد نهایت تلاشش را به کار میبندد که حالت تخاصم و دشمنی میان آمریکا و در وهله دوم میان ایران و عربستان را تبدیل به حالت آتشبس بنماید. در عینحال کم نیستند رژیمهایی که معتقدند بایدن در حقیقت دارد وقتش را تلف میکند و ایران به هیچوجه سودای کنار آمدن یا کوتاه آمدن را ندارد.
در رأس آنها، اسرائیل است. اسرائیلیها هم به سعودیها و هم به بایدن عملا میگویند که وقتتان را دارید تلف میکنید و ایران به هیچوجه سودای کوتاه آمدن از خواستههای خود ندارد. بنابراین اسرائیلیها درحقیقت به بایدن دارند میگویند ما که میدانیم جناب رئیسجمهور آمریکا! شما وقتتان را دارید تلف میکنید، اما بسیار خوب، با اینکه میدانیم حاصلی ندارد، اما به هر حال این گوی و این میدان. بایدن نمیگوید که من صددرصد موفق خواهم شد بلکه کلام دیگری را دارد میگوید. واقع مطلب آن است که درست است که از نظر نظامی ایران ظرف دو دهه گذشته پیشرفتهای چشمگیری کرده است، اما از نظر اقتصادی، اقتصادش درگیر مشکلاتی است. دیگر نمیتوان تقصیر را گردن روحانی و همکارانش انداخت و گفت سیاستهای روحانی بوده که باعث این وضعیت اقتصادی شده است. روحانی به منابع داخلی توجه نکرده و همهاش میخواسته که مذاکره کند و با غرب کنار بیاید. نزدیک یکسالی است که دولت جدید بر سر کار آمده و در این مدت تورم و گرانی کالاهای اساسی رکورد زده است. بنابراین تصمیمگیری مهمی فراروی مسئولان است که آیا میخواهند به پیامهای جدید چه پاسخی بدهند؟».
آقای زیباکلام در حالی به گزینه نظامی آمریکا و احتمال درگیری ضریب میدهد که دو دهه پس از اشغال عراق و افغانستان، زیر بار هزینههای اقدام نظامی ماند و در عراق «اخراج» شد و در افغانستان هم ناچار به تخلیه این کشور شد؛ و این در حالی است که قدرت نظامی ایران قابل مقایسه با هیچ کشور دیگری در منطقه نیست و آمریکاییها نیز بارها تصریح کردهاند قادر به درگیری نظامی موثر با ایران نیستند. در واقع گزینه نظامی به واسطه قدرتمند شدن ایران و متحدانش، عملاً از گزینههای روی میز آمریکا حذف شده است.
دوم این که رژیم صهیونیستی، شأن مستقلی از آمریکا ندارد و صرفاً سگ زنجیری آمریکا به شمار میرود و پارس کردنهای آن نیز در خدمت اهداف دولت آمریکا ارزیابی میشود. از اینها گذشته، آمریکا چهار سال است که از برجام خارج شده و در تمام این مدت هر چند هفته یکبار- چه در دولت ترامپ و چه بایدن- مدعی شده که این آخرین فرصت برای ایران است. آنها اگر قادر به رویارویی نظامی با ایران بودند، هرگز معطل نمیکردند. ثالثاً مقامات متعددی در رژیم صهیونیستی اعتراف کردهاند برجام بهترین گزینه برای مهار برنامه هستهای ایران بوده و خروج آمریکا از آن (به اصرار نتانیاهو) اشتباهی راهبردی و حماقت محض بوده است. در مقابل، عبرتهای ایران در روند اجرای یکطرفه برجام در کنار تغییر ریل سیاست داخلی و خارجی، همگی دلالت بر این معنا میکند که آن تجربه پرخسارت گذشته تکرار نخواهد شد و آمریکا باید تضمینهای معتبری به ایران درباره لغو مؤثر تحریمها ارائه کند. ضمناً ایران در دوره جدید، معطل برجام و خدعههای آمریکا نمانده و در حال گسترش دیپلماسی اقتصادی بدون برجام است. در این میان عجیب است که امثال آقای زیباکلام، به کارچاقکنهای دونپایه طرف مستأصل آمریکا تبدیل شدهاند و از یک سو حربه کند آمریکا را صیقل میدهند و از طرف دیگر، خسارات انباشته مدیریت برجامی را به دولت رئیسی نسبت میدهند و این در حالی است که تحریمها در دولت برجام دو برابر شده و سوء مدیریت آن دولت بود که میراثهای تورم و رکود را به یادگار گذاشته است. امثال آقای زیباکلام همچنان که در آن 8 سال دائماً درباره رونق اقتصادی پشت هماندازی میکردند، حالا هم که نتایج آن بیتدبیریها آشکار شده، مأموریت دهند تا به تحریف ماوقع پرداخته و عدم تمکین از آمریکا را علت مشکلات جا بیاندازد؛ و حال آن که اعتماد و نرمش طیف متبوع آنها موجب شد هم بخش اعظم برنامه هستهای تعطیل شود و هم تحریمها از 800 مورد به 1700 مورد برسد!