به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری دانشجو، علی بهادری جهرمی سخنگوی دولت صبح امروز سه شنبه ۱۱ مرداد در نشست خبری ضمن تسلیت ایام دهه اول محرم و شهادت امام حسین(ع) و یارانش اظهار داشت: ۸۰ هزار تن اقلام با نرخ مصوب به هیات مذهبی تخصیص پیدا کرد و همچنین ستاد اربعین در دولت تشکیل شد تا زائران اربعین بتوانند به سهولت عازم مراسم اربعین شوند.
وی با اشاره به سیل اخیر افزود: ۲۴ استان کشور درگیر سیل شدند که متاسفانه خسارت هایی برای مردم به وجود آمد و از مقام معظم رهبری نیز تشکر داریم که از حضور به موقع دولت در سیل تشکر کردند.
سخنگوی دولت گفت: از سوی هلال احمر به بیش از ۵۰ هزار نفر امدادرسانی شد و بیش از ۶ هزار امدادگر در صحنه حادثه حضور داشتند.
بهادری جهرمی تصریح کرد: گزارش های از سوی وزرای مرتبط درباره سیل در دولت قرائت شد و میزان خسارت های وارده شده محاسبه شده و تصمیمات و دستوراتی صادر شده است.
وی گفت: روز گذشته امضای تفاهم نامه پالایشگاه مروارید مرجان و پتروپالایشگاه شهید سلیمانی منتشر شد. این تفاهمنامه در استمرار رویه جدید دولت برای حمایت حوزههای پیشران اقتصاد به سرمایهگذاری و هدایت نقدینگی کشور به این حوزهها بود. به واسطه مشارکت بخش خصوصی و بانکها صورت گرفت که با این روش تامین مالی، آثار تورمی نقدینگی موجود در کشور مدیریت خواهد شد.
وی در مورد برگزاری مجمع عمومی سازمان ملل نیز گفت: برنامهریزیهای مقدماتی برای حضور رئیسجمهوری در مجمع عمومی سازمان ملل صورت گرفته است.
سخنگوی دولت در ادامه در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه در دولت گذشته، شاهد حضور کمرنگ مسئولان دولتی در محل حوادث و مدیریت میدانی مشکلات مردم بودیم امروز با توجه به اینکه این دولت خلاف رویه قبل را انجام میدهد شاهد هجمه برخی صاحبان رسانه ها و اکانت های فضای مجازی علیه دولت هستیم علت را در چه می دانید؟، اظهار داشت: حضور مسئولان اجرایی در صحنه مشکلات در لحظه برای مدیریت بحران ها تکلیف و وظیفه مدیران اجرایی است و اینکه صرفا دولت تماشاگر برخی مشکلات مردم باشد یا مدیریت مانیتورینگ داشته باشد در این دولت وجود ندارد و اعتقادی هم به آن ندارد.
وی افزود: حضور میدانی مسئولان در حوادث وجه تمایز این دولت با دولت های گذشته است و شاید این اقدام دولت هم مورد پسند کسانی که نگاه متفاوت برای حل مشکلات دارند نباشد، اما دولت بر آن تاکید دارد.
سخنگوی دولت گفت: آنچه بنده متوجه شدم حضور به موقع مسئولان اجرایی در حادثه اخیر سیل مورد ستایش و تقدیر اکثر رسانه ها قرار گرفته شده بود.
بهادری جهرمی ادامه داد: ۲۷ هزار تن ذرت از سال ۱۳۹۰ در دو انبار مانده بودند و ۱۰ هزار تن به خارج از کشور فرستاده شد و به جای امحا به خارج از کشور فروخته شد.
وی با اشاره به میزان خسارت های سیل، بیان داشت: ارزیابی خسارات نهایی نشده است در جلسه گذشته هیات دولت دو روش برای جبران خسارات سیل در نظر گرفته شد؛ روش اول در نظر گرفتن تنخواه به وزارت کشور و مدریت بحران فرار خواهد گرفت.
سخنگوی دولت افزود: روش دوم فعال کردن صندوق بیمه همگانی برای امکان استفاده از ظرفیت حوادث طبیعی تا از ظرفیت بیمه از این پس استفاده شود. وزارت نیرو ۷ هزار ۴۰۰ نقطه حادثهخیز را شناسایی کرده متاسفانه سرعت اصلاح در سالهای گذشته کم بوده است و سالانه ۱۷۰ نقطه اصلاح میشده است.
وی با اشاره به آخرین وضعیت قانون جوانی جمعیت نیز گفت: ستاد مربوطه در وزارت بهداشت فعال شده و از ما گزارش خواستند و الزاماتی ابلاغ کردند و ما پیگیر اجرای مصوبات هستیم. در مجموع اعتبارات بانکی، از ابتدای سال جاری تا ۱۰ مرداد، ۲۱۷ هزار فقره وام فرزندآوری در راستای اجرای این قانون اعطا شده که مبلغ آن ۸۶ هزار میلیارد ریال است. در بازه وام قرضالحسته ازدواج نیز ۳۲۰ هزار فقره وام اعطا شده است.
سخنگوی دولت ادامه داد: در طرحهای فروش خودرو، بیش از ۲۳۰ هزار خودرو به مادران عزیز تخصیص داده شده است. تاکنون حدود ۱۰۰ هزار نفر تکمیل ثبت نام داشتند.
سخنگوی دولت با اشاره به افزایش حقوق بازنشستگان، بیان داشت: پیرو دستور رئیسجمهور برای پیگیری بهبود وضعیت معیشتی بازنشستگان و پس از برگزاری نشستهای مکرر معاون اول با نمایندگان بازنشستگان، هیات دولت برای تعیین تکلیف افزایش حقوق بازنشستگان، اختیارات خود را به وزرای عضو هیات امنای سازمان بازنشستگی تامین اجتماعی تفویض کرد.
بهادری جهرمی تصریح کرد: کار جهادی و حرکت جهشی وزارت اقتصاد برای ساماندهی گمرکات کشور و انبارهای اموال تملیکی با روند پرشتاب در حال حرکت است. همچنین در ۱۱ ماهه نخست دولت سیزدهم حدود ۸۵۰۰ میلیارد تومان کالا در انبارها و بنادر تعیین تکلیف شده است که رشد ۱۳۷ درصدی نسبت به دوره مشابه سال گذشته داشته است.
وی با اشاره به پرداخت تسهیلات، بیان داشت: در سه ماهه نخست سال جاری بیش از یک میلیون فقره تسهیلات خُرد بدون ضامن به مبلغ ۴۱۴ هزار میلیارد ریال پرداخت شده است.
سخنگوی دولت درباره دستورالعمل تأمین نیروی انسانی آموزش و پرورش و طرح ساماندهی نیروی انسانی آموزش و پرورشی که در مجلس مطرح است، گفت: ساماندهی کارمندان دولتی در دستور کار دولت است و سازمان امور اداری و استخدامی طرحی را در دست اجرا دارد که کارمندان دولت با توجه به ظرفیتها و استعدادهایشان بتوانند، بهترین جایگاه را در یمان ارکان مختلف دولتی داشته باشند به ویژه سازمانهایی که کمبود نیرو دارند، از سبد کارمندان موجود دولت در سایر بخشها استفاده کنند.
وی ادامه داد: مسئله دوم درباره کمبود معلم در کشور است که از مسائل جدی آموزش و پرورش است. همانطور که مقام معظم رهبری فرمودند باید سعی شود مسیر به گونهای طراحی شود که معلمان سراسر کشور از مسیرهایی که تضمین کننده کیفیت معلمان است، جذب شوند. دولت در همین مسیری که مقام معظم رهبری مشخص کردند، اقدام میکند و این مسیر را با جدیت پیش خواهیم برد. گزینش معلمان باید صحیح و خردمندانه باشد و اجازه ندهیم که نیروهای بیکیفیت وارد آموزش و پرورش شوند.
بهادری جهرمی افزود: انتظار میرود مجلس نیز همان مسیری که مقام معظم رهبری مشخص کردهاند را در پیش بگیرد تا بتوانیم شاهد ورود نیروهای باکیفیت باشیم.
سخنگوی دولت ادامه داد: طبیعتاً در بین سایر کارمندان دولت نیز اگر کسانی شرایط معلمی را داشته باشند و از صلاحیتهای لازم برخوردار باشند، آنها هم از این مسیر محروم نخواهند شد. این موضوعات نیازمند طراحی لایحه لازم یا انجام کارشناسیهای مقدماتی لازم است تا بتوانیم حل مشکلات را از مسیرهای تخصصی پیش ببریم.
بهادر جهرمی درباره گفتگوی تلفنی یک ساعته روسای جمهور ایران و چین و آخرین اخبار مربوط به سند ۲۵ ساله همکاریهای دو کشور، گفت: سند همکاری ایران و چین وارد فاز عملیاتی شده و یکی از محورهای اصلی گفت و گوی رئیس جمهور با همتای چینی نیز ابراز خرسندی از مسیر پیشرفت اجرای این سند بود.
وی با بیان اینکه سند ۲۵ ساله همکاریهای ایران و چین در حوزههای تجاری، اقتصادی، زیرساختی و انرژی به سرعت پیش میرود، خاطرنشان کرد: در همین ۴ ماهه نخست سال، ارزش صادرات به چین رشد ۲۷ درصدی نسبت به مدت مشابه در سال قبل داشته و در بحث تجارت خارجی با این کشور هم شاهد رشد ۴۳ درصدی هستیم.
سخنگوی دولت همچنین گفت که ۱۰ یادداشت تفاهم در بخشهای مختلف به منظور تسریع در اجرای سند ۲۵ ساله امضا شده است و ادامه داد: صادرات ما به چین ۵۸ درصد و در بخش کشاورزی هم ۴۸ درصد رشد داشته است.
بهادری جهرمی درباره معرفی وزرای کار به مجلس و تعیین وزیر بازرگانی پس از ایجاد وزارتخانه با تفکیک حوزه بازرگانی از وزارت صمت، گفت: وزیر پیشنهادی کار در موعد قانونی خود معرفی خواهد شد اما برای معرفی وزیر بازرگانی هنوز وزارتخانه ای تشکیل نشده است.
بهادری جهرمی همچنین در پاسخ به سوال خبرنگار خبرگزاری دانشجو پیرامون لایحه اصلاح بودجه 1401 گفت: در لایحه تقدیمی دولت به مجلس برای بودجه ۱۴۰۱، پیشنهاد افزایش حقوق کارکنان دستگاههای اجرایی به صورت پلکانی معکوس به نفع دریافت کنندگان حقوق پایینتر بود. یعنی طوری محاسبهها انجام شده بود که مثلا کسی که حداقل حقوق را دریافت میکند با افزایش حقوق ۳۰ درصدی مواجه شود و افراد دارای بیشترین حقوق، افزایش ۱۰ درصدی را داشته باشند.
وی ادامه داد: متاسفانه مجلس این پیشنهاد لایحه دولت را نپذیرفت و افزایش حقوق را برای همه کارکنان، ۱۰ درصد تعیین کرد. این با سیاست دولت مبنی بر عادلانه کردن پرداختها همخوان نبود و مورد اعتراض دولت هم قرار گرفت. ولی حرف آخر را باید قانون بزند و دولت مکلف به تبعیت از قانون بود.