به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری دانشجو، در پی ابلاغ ماموریت تهیه بسته سیاستی جامع نخبگان از سوی رئیس جمهور به این مرکز و متعاقب آن برگزاری نشستی با حضور رئیس مرکز بررسیهای استراتژیک، تنی چند از وزرا و معاون علمی و فناوری رئیس جمهوری در خصوص هماهنگی برای تدوین بسته سیاستی نخبگان، دومین نشست از این سلسله جلسات با حضور معاونان دستگاههای ذیربط در محل این مرکز تشکیل شد.
* ضرورت یکپارچهسازی اقدامات در حوزه نخبگان
در این نشست، دکتر محمدصادق خیاطیان، رئیس مرکز بررسیهای استراتژیک ریاست جمهوری، به مأموریت رئیس جمهور به این مرکز مبنی بر تهیه بسته سیاستی جامع نخبگان اشاره کرد و گفت: در پی آنچه آیتالله رئیسی به مرکز بررسیها تکلیف کردند، بناست تا با دعوت از همه ذینفعان سند جامعی از این موضوع تهیه و به رئیس جمهور برای ابلاغ پیشنهاد شود.
وی افزود: تاکنون نیز قوای سهگانه و وزارتخانههای مختلف تلاشهای درخوری در این زمینه انجام دادهاند، اما ضرورت یکپارچهسازی این تلاشها احساس میشود و باید برای همافزایی این اقدامات قدم برداشت.
خیاطیان تصریح کرد: آنچه تاکنون در مرکز بررسیهای استراتژیک با توجه به نقش مشورتی این مرکز برای رئیس جمهور انجام شده، تعامل با دستگاههای اجرایی و برگزاری جلسات متعدد در این زمینه بوده است، تا آنجا که کارگروهی را نیز برای این منظور در مرکز راهاندازی کردهایم.
رئیس مرکز بررسیهای استراتژیک ریاست جمهوری با اعلام این خبر که پیشنویس اولیه بسته سیاستی نخبگان با همفکری صاحبنظران و کارشناسان تهیه شده است، گفت: این پیشنویس برای جمعبندی و دریافت نظرات و پیشنهادات برای تمامی ارگانهای ذیربط ارسال خواهد شد تا پس از کسب نظرات، به متن واحدی که بیانگر نظرات تمامی ذینفعان این حوزه است، برسیم.
وی در ادامه به کامل بودن اسناد بالادستی در حوزه نخبگان اشاره کرد و گفت: نیاز ما امروز تهیه بسته جامعی از کلیه اسناد، قوانین و راهکارهای اجرایی است تا برای همه دستگاههای ذیربط ملاک عمل باشد. در تهیه پیشنویس نیز تلاش شده حتیالامکان جامعیت لازم را داشته باشد.
خیاطیان در پایان تاکید کرد: پس از کسب نظرات صاحبنظران در خصوص این پیشنویس، اگر نیاز به اخذ مصوبه قانونی باشد حتما این کار انجام خواهد شد، درغیر این صورت سعی داریم زمینه اجرایی شدن این سند را با دستور رئیس جمهور فراهم کنیم.
در این جلسه همچنین دکتر پیمان صالحی، دبیرکل شورای عالی علوم، تحقیقات و فناوری (عتف) به تشریح فعالیتهای انجام شده در راستای بررسی و حل مسائل نخبگان پرداخت و بر جایگاه و مسئولیت فرابخشی دستگاههای اجرایی در این حوزه تاکید کرد.
وی گفت: جلسات متعددی در این زمینه در وزارت علوم برگزار شده و امید است بتوان پیرو برگزاری این جلسات، بسته جامعی پیرامون مسائل نخبگان تهیه و خدمت رئیس جمهور ارسال کرد.
صالحی گام برداشتن به سمت اجرای سیاستهای واقعگرایانه در زمینه نخبگان را از الزامات تحقق هدفگذاریها در این زمینه عنوان کرد و گفت: جلسه امروز هم به این دلیل برگزار شده تا با دعوت از نمایندگان دستگاههای مختلف ضمن تقسیم کار، هر چه زودتر به متن نهایی این سند دست پیدا کنیم. دبیرخانه شورای عالی عتف نیز خود را موظف میداند که انجام این امور را پیگیری کند.
* ضرورت توجه به حکمرانی مدیریت نخبگان در کشور
در ادمه این نشست مدعوین به بیان نظرات و پیشنهادات خود درباره تقسیم بندی وظایف برای تدوین بسته سیاستی نخبگان، نظیر توجه به تأمین مالی اجرای این سند، تعریف شناسه و ردیفی در سازمان امور استخدامی کشور برای جذب نخبگان، توجه به بهبود حقوق اعضای هیات علمی به عنوان الگوهای دانشجویان نخبه در کشور و تامین رفاه و آسایش آنان، توجه به عموم نخبگان در این سند و ایجاد جاذبههای لازم برای فعالیت و زندگی نخبگان در کشور پرداختند.
فراهم آوردن بستر جذب نخبگان سایر کشورها برای حضور در کشورمان، توجه به خانوادههای نخبگان علاوه بر خود نخبگان و سرنوشت آنان، ایجاد شبکه نخبگانی بومی و منطقهای در غرب آسیا، توجه به حکمرانی مدیریت نخبگان در کشور و فراهم آوردن زمینه اعتبار و جایگاه اجتماعی متناسب برای نخبگان از دیگر نکاتی بود که در این جلسه مورد تاکید قرار گرفت.