به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجو، نشست رسانهای سی و نهمین جشنواره بینالمللی فیلم کوتاه تهران امروز ، با حضور مهدی آذرپندار،دبیر جشنواره و مدیر عامل انجمن سینمای جوانان ایران در جمع اهالی رسانه برگزار شد.
در ابتدای نشست، دبیر سی و نهمین جشنواره بینالمللی فیلم کوتاه تهران درباره نحوه برگزاری این دوره گفت: امورات دوره سی و نهم جشنواره را با تاکید سازمان سینمایی سمعی و بصری زودتر آغاز کردیم. در قدم اول تلاش کردیم تا زمان برگزاری جشنواره را ثابت کنیم و همانند سال گذشته، از ۲۷ مهر تا ۲ آبان را انتخاب کردیم. همچنین فراخوان شرکت و ارسال آثار را زودتر از سالهای پیش منتشر کردیم.
وی افزود: اولویت ما در انتخاب آثار این دوره از جشنواره، توجه به تنوع ژانرهاست. در سال گذشته و جشنواره سی و هشتم، خرداد سایت برای دریافت آثار آماده شد؛ اما در این دوره، از فروردین تا مرداد زمان دریافت آثار بود.
آذرپندار درباره تعداد ثبتنامها بیان کرد: تعداد کلی ثبتنام، هزار و ۹۹۶ اثر بود. از بین این تعداد، هزار و ۳۶۴ اثر در بخش مسابقه داستانی، ۲۶۱ اثر در حوزه مستند، ۲۶۴ اثر در حوزه تجربی و ۱۰۷ اثر در بخش پویانمایی داشتیم. همچنین بیش از صد کشور در برای شرکت در این جشنواره ثبتنام کردهاند و بیشترین آنها، فرانسه و اسپانیا هستند. در کشورهای اطراف هم، ترکیه با ۱۴۹ عدد ثبتنامی از جمله کشورهای پررنگ بود.
وی ادامه داد: کار هیات انتخاب و بازبینی فیلمها در حوزه آثار داخلیِ جشنواره بینالمللی فیلم کوتاه تهران آغاز شده است. ۳۰ درصد شرکتکنندههای داخلی این دوره، مربوط به تهران است. پس از تهران، اصفهان، خراسان رضوری، فارس و خوزستان از جمله استانهای پررنگ در این دوره هستند.
این دبیر درباره شرکت فیلمهای کوتاه در ژانرهای مختلف توضیح داد: این نوید را باید بدهم که فیلمهای بسیار متفاوتی با ژانرهای مختلف مانند کمدی، وحشت و... در سی و نهمین دوره از جشنواره بینالمللی فیلم کوتاه تهران حضور دارند.
مدیر عامل انجمن سینمای جوانان ذکر کرد: همانند سال گذشته، تصمیم گرفتهایم به جای هیات انتخاب، هیات مشاوره برای برگزاری جشنواره را داشته باشیم.
این دبیر تاکید کرد: برخی فیلمها با موضوعات ممنوعه ساخته میشوند منتها ما نمیخواهیم و نمیتوانیم در جشنواره فیلم کوتاه، آثاری درباره «الجیبیتی» دگرباشها و اقلیتهای جنسی باشد، را نشان دهیم. همچنین درباره موضوع کودککشی و مرگ کودک سختگیرانهتر عمل کردیم تا از جلوی تکرار مضامین در آثار جلوگیری کنیم.
وی با اشاره به برگزاری جشنوارههای منطقهای تشریح کرد: بعد از چند سال وقفه، قرار است مجدد جشنواره منطقهای را در چند شهر راهاندازی کنیم. جشنواره منطقهای قرار است در نیمه دوم سال با هدف حمایت از فیلمهای استانی برگزار شود.
آذرپندار در پاسخ به پرسش یکی از خبرنگاران درباره نحوه برگزاری دوره سی و نهم گفت: این دوره، به صورت حضوری برگزار کنیم و قرار است فضای اقامتی را برای مدیران، فیلمسازان، منتقدان، و چهرههای مهم بینالمللی را آماده کنیم تا از حضور آنها بهرهمند شویم. در تلاش هستیم تا آموزش سینمایی را در کشورهای فارسیزبان گسترش دهیم و برنامههای ویژهای به کشورهای همسایه و منطقه داریم.
دبیر سی و نهمین دوره از جشنواره بینالمللی فیلم کوتاه با اشاره به تغییر مکان برگزاری خاطرنشان کرد: این دوره از جشنواره بینالمللی فیلم کوتاه تهران، قطعا در ایرانمال برگزار نمیشود. به هر حال، این مکان برای جوانانی که به تازگی فیلم کوتاه را شروع کردهاند، به لحاظ رفت و آمد و مالی دشوار بود. انتقادهای بسیاری هم در مکان برگزاری جشنواره سال گذشته شد و تصمیم بر این شد که این مکان را انتخاب نکنیم.
وی در ادامه عنوان کرد: چند سالی است در حوزه فیلم کوتاه، ژانرهایی مانند وحشت و فانتزی رشد چشمگیری داشتهاند و همانطور که گفته بودم، در این دوره، روی تنوع ژانرها سرمایهگذاری کردهایم. همچنین در روزهای برگزاری جشنواره، بنا داریم تا چند کتابی را معرفی کنیم و برنامههای پژوهشی نیز داریم. همواره تلاش میکنیم تا فیلمهای خوبی در بخش رقابتی جشنواره شرکت کننده و سلیقه من نیست که جایزهای مجزا برای یک موضوع خاص داشته باشیم.
ایشان اضافه کرد: فکر میکنیم که بعد از چند سال که به دلیل شیوع ویروس کرونا و یا آنلاین برگزار کردن، چندان شاهد حضور مخاطب نبودیم؛ این دوره از جشنواره فیلم کوتاه تهران با استقبال مخاطبان مواجه شود.
آذرپندار در جواب به این سوال که چقدر فیلمهای سیاسی حضور دارند، توضیح داد: مسئله ما این است چرا آثاری با موضوع دگرباشی تعداد زیادی فیلم ساخته میشود؛ اما چرا درباره عدالت آموزشی و یا مشکلات کارگران ساخته نمیشود؟ همانطور که گفتم آثاری که با خط قرمز اخلاقی سروکار دارند، در جشنواره بینالمللی فیلم کوتاه تهران و انجمن سینمای جوانان جای ندارند. درنتیجه فیلمسازان فیلم کوتاه را دعوت میکنیم تا درباره موضوعات بهروزتر و جدیتر اثر بسازند.
دبیر سی و نهمین جشنواره بینالمللی فیلم کوتاه تهران در پایان تصریح کرد: طبق دورههای پیشین جشنواره، بیست نشست با مهمانان مرتبط با موضوع ژانر برگزار خواهیم کرد. این را باید بگویم که جشنواره فیلم کوتاه تهران، یکی از صد جشنواره برتر دنیاست.