به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، حجت الاسلام فاطمی پور در آئین امضای توافق نامه طرح ملی ایران جوان (حمایت از جوانی جمعیت ویژه زوجهای دانشگاهی) گفت: کشور در بخشهایی با مسائلی مواجه است که با سرنوشت آینده ایران گره خورده است و ما در قبال آن تکالیف جدی بر عهده داریم و حتما یکی از آن موضوعات و مسائل موضوع جمعیت و به صورت ویژه برنامه ریزی برای حفظ جوانی جمعیت است.
وی در ادامه افزود: ما باید عملکرد خود را به گونهای پیش ببریم که در آینده با چالش بزرگ جمعیت مواجه نشویم و نسل جوان جایگزین نسل فعلی گردد و خوب است که مجموعههایی که توانمند و دغدغهمند هستند و امکان گفتمان سازی و فرهنگ سازی بالا دارند به موضوعات این چنینی بپردازند و ما هم توفیق شده به سهم خود در نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاهها در این امر مبارک با بنیاد ۱۵ خرداد همکاری لازم را انجام دهیم.
معاون فرهنگی سیاسی نهاد با اشاره به اقدامات انجام شده در این باره گفت: کارهای خوبی در راستای تقویت ازدواج جوانان دانشگاهی و تشکیل خانواده در سالهای گذشته انجام شده است و ما اگر تنها به آمار آموزشهای این بخش اشاره کنیم، بیش از ۴۰۰ هزار زوج دانشجو در ده سال گذشته در برنامههای آموزشی ما شرکت کردهاند که عمدتا این برنامهها در قالب سفرهای زیارتی انجام شده است و بازخورد مثبتی از این اتفاقات گرفته ایم.
حجت الاسلام فاطمی پور در ادامه خاطرنشان کرد: شرایطی فراهم شده و با همت و عنایت بنیاد ۱۵ خرداد حمایتهایی از زوجین دانشجو طراحی شده است و در مرحله اول توافق تعداد ۵ هزار بسته حمایتی تهیه شده است که به خانوادههایی که در دوران دانشجویی صاحب فرزند شدهاند به صورت تسهیلات حمایتی اهدا میگردد.
وی در ادامه عنوان کرد: این فرایند و اتفاقات نیازمند زیر ساختی است که سامانهای برای ثبت نام زوجین دانشجو و راستی آزمایی و احراز هویت آنها آماده شده است و طبیعتا بعد از امضای این توافق نامه اطلاع رسانی درباره آن صورت میگیرد و عزیزان ما در دانشگاهها میتوانند در این سامانه ثبت نامه کنند و از مزایای آن بهرهمند شوند.
معاون فرهنگی سیاسی نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاهها در پایان گفت: لازم است در این راستا از زحماتی که بنیاد ۱۵ خرداد در تحقق این امر مهم متحمل شده است، تشکر کنیم و انشاالله این توافق نامه گام کوچکی در راستای فرزند آوری و جوانی جمعیت باشد.
علیان مدیر عامل بنیاد ۱۵ خرداد در ادامه با اشاره به این توافق نامه گفت: در طرح ملی ایران جوان که به جوانی جمعیت اختصاص دارد و ویژه زوجهای جوان دانشگاهی است در مرحله نخست قصد داریم ۵ هزار بسته حمایتی به زوج دانشگاهی اهدا گردد و این طرح مشتمل بر مبلغ ۱۵ میلیون تومان وام قرض الحسنه است.
وی در ادامه افزود: طرح دیگر حمایت از موضوع فرزند آوری است و ما برای افتتاح حساب جهت فرزندان زوجهای دانشجویی با بانک عامل مذاکرات را انجام داده ایم و تخصیص اعتبارات صورت گرفته است و آمادهایم بر اساس تدارکی که نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاهها در سامانه مربوطه انجام داده است این تسهیلات را ارائه دهیم.
مدیر عامل بنیاد ۱۵ خرداد ستاد اجرایی فرمان حضرت امام(ره) با اشاره به اعتبار ۱۰۰۰ میلیارد ریالی این مرحله از طرح، به بیان جزئیات حمایت از زوجهای دانشجو پرداخت و گفت: اعطای تسهیلات قرضالحسنه به مبلغ ۱۵۰ میلیون ریال به زوجهای دانشگاهی با اولویت دارای فرزند سوم به بعد، اهدای کارت هدیه به مادر، افتتاح دفترچه حساب پسانداز بلندمدت به نام فرزند به مبلغ ۲۰ میلیون ریال و اهدای بسته «لبخند مادری» به زوجهای دانشجو با شرایط مندرج در توافقنامه برای متولدین ۱۴۰۱ به بعد، از جمله مفاد طرح ملی «ایرانِ جوان» است.
علیان در پایان گفت: در کنار این بسته حمایتی ۵ هزار بسته با عنوان لبخند مادری در مفاد این توافق گنجانده شده که این بستهها مشتمل بر ۴۰ قلم از اقلام ضروری کودک است که اعتبار هر بسته شامل ۴ میلیون تومان است.