آخرین اخبار:
کد خبر:۱۰۳۰۹۵۶

وزارت نفت برای نجات بلوط‌های زاگرس چه کرد؟

با وجود تکالیف بالادستی وزارت نفت برای حمایت از جنگل‌های بلوط زاگرس که نقش بسیار تاثیرگذاری در معیشت مردم این منطقه دارند، تاکنون گزارش دقیقی درباره انجام مسئولیت‌های اجتماعی این وزارتخانه در قبال این جنگل‌ها ارائه نشده است.

به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو، وضعیت جنگل‌های بلوط زاگرس از منابع ارزشمند طبیعی در مناطق غرب کشور مناسب نیست و همین موضوع باعث شده معیشت قریب به ۵۰ درصد مردم این منطقه با خطر روبرو شود.


جنگل‌های بلوط زاگرس تحت عنوان جنگل‌های بلوط غرب کشور مساحتی حدود ۶ میلیون هکتاری دارد که در ۱۱ استان پراکنده شده است. این جنگل‌ها از جهات مختلف اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی نقش بسیار مهمی در معیشت مردم دارند.


بطوری که حتی گفته می‌شود حدود ۵۰ درصد معیشت مردم این منطقه وابسته به محصولات فرعی این جنگل‌ها و کشاورزی است. همچنین از لحاظ اکولوژیکی و زیست محیطی نیز این جنگل‌ها نقش مهمی دارند.


حتی در حال حاضر که بحث روز کشور موضوع ریزگردهاست این درختان می‌توانند به عنوان کاهش دهنده ریزگرد‌ها ایفای نقش کنند.


کاهش گاز‌های آلاینده، ذخیره و تنظیم چرخه آب کشور، کاهش فرسایش خاک از دیگر وظایف این جنگل‌هاست.


این جنگل‌ها متأسفانه به دلیل استفاده غلط و استفاده بیش از حد دچار مشکل شدند و تعادل زیستی آن‌ها به هم خورده است. از جمله موارد استفاده بیش از حد می‌توان به تعداد دام اضافه‌تر از حد مجاز اشاره کرد؛ و به عنوان استفاده نادرست می‌توان از سرشاخه زنی درختان و نحوه شخم زدن غلط نام برد.


در حال حاضر اقدام عاجلی که در رابطه با نجات این جنگل‌ها باید اجرایی شود مبارزه با آفات است.


موضوعی که استاندار کهگلویه و بویراحمد درباره آن گفته است: برای کنترل پروانه برگ خوار و آفت زدایی از جنگل‌های بلوط به صد میلیارد تومان اعتبار نیاز است.


پیشتر سید علی احمدزاده در تیر ماه اعلام کرده بود که ۳۵ میلیارد تومان اعتبار نیز از محل مسئولیت‌های اجتماعی وزارت نفت به این امر مهم اختصاص یابد که مقدمات تامین اعتبار ان نیز هم فراهم شده است.


در حال حاضر اطلاعات دقیقی در رابطه با انجام وظایف این مسئولیت اجتماعی وزارت نفت در درست نیست و احتیاج است این وزارتخانه اقدام به شفاف سازی کند.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار