به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، به نقل از معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، به همت ستاد توسعه علوم و فناوریهای شناختی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، نخستین رویداد سلامت شناختی در بستر دیجیتال با مشارکت صندوق نوآوری و شکوفایی برگزار شد.
سلامت دیجیتال فصلی نوین در سلامت است که با پیشرفت تکنولوژی و افزایش استقبال از خدمات دیجیتال رشد فزایندهای داشته است و سلامت ذهن و ارتقای مهارتهای شناختی از جمله موضوعات مورد توجه در نیازهای فزاینده در جامعه محسوب میشود.
نخستین رویداد سلامت شناختی در بستر دیجیتال با اهدافی از قبیل شناسایی بازیگران فعال در حوزه سلامت شناختی دیجیتال، افزودن خدمات شناختی به شبکه سلامت دیجیتال کشور، شبکه سازی و بهم رسانی عرضه و تقاضای خدمات سلامت شناختی و نیز تسهیل گری و تامین مالی برای توسعه سلامت شناختی برگزار شد.
در این رویداد علاوه بر معرفی فرصتها و الزامات سلامت شناختی با تمرکز بر سه گروه زیر ۵ سال، ۵ تا ۱۷ سال و نیز سالمندان بالای ۶۰ سال، چالشهای توسعه و تجاری سازی محصولات و خدمات حوزه سلامت در بستر دیجیتال توسط پژوهشگران، توسعه دهندگان و فعالان این حوزه تشریح شد.
تقویت و توسعه بازار
سید محمد مهدوی دبیر ستاد توسعه علوم و فناوریهای شناختی، در مراسم برگزاری نخستین رویداد سلامت شناختی دیجیتال در محل صندوق نوآوری و شکوفایی گفت: بازار کسب و کارها در حوزه علوم شناختی برای تولید محصول و ارائه خدمات به جامعه تقویت شده و توسعه مییابد.
در این مراسم جمعی از مقامات و مسوولان بهداشتی، درمانی، آموزشی، اساتید، محققان، متخصصان و صاحبان و دست اندرکاران شرکتهای دانشبنیان حضور داشتند.
دبیر ستاد توسعه علوم و فناوریهای شناختی با اشاره به اهمیت دانش علوم و فناوریهای شناختی افزود: با تلاشهای انجام شده در طول بیش از یک دهه اخیر فرصت ها، ظرفیتها و امکانات قابل اتکایی برای توسعه و گسترش این دانش نوپا و ارائه خدمات به جامعه در کشور ایجاد و فراهم شده است.
وی ادامه داد: ستاد توسعه علوم و فناوریهای شناختی در طول فعالیتهای خود در معرفی و تثبیت اهداف، برنامهها و فعالیتهای تحقیقاتی و پژوهشی و همکاری با مراکز و نهادهای آموزشی و علمی و همچنین ایجاد و توسعه زیر ساختها و نیز تربیت و تامین نیروی انسانی مورد نیاز در حوزه دانش علوم و فناوریهای شناختی گامهای مثبت و موثری برداشته است.
به گفته مهدوی در گام جدید تلاش میشود با ابزارهایی که در امر توسعه و گسترش این دانش حاصل شده است، بازار کسب و کار برای ارایه خدمات به جامعه و تولید محصولات شناختی تقویت و افزایش یابد.
حمایتهای مالی و سرمایه گذاری
دبیر ستاد توسعه علوم و فناوریهای شناختی افزود: در برنامه جدید ستاد توسعه علوم شناختی توانمند سازی بازار کسب و کارها درحوزه علوم شناختی پیش بینی شده و انواع حمایتهای مالی و سرمایه گذاری در خدمت فعالان زیستبوم شناختی قرار میگیرد.
حمایتهای ستاد توسعه علوم و فناوریهای شناختی، نشست فرصتها و چالشهای صاحبان کسب و کار، ارایه تیمهای فناور جهت دریافت گرنت تحقیق و توسعه و نیز جذب سرمایه گذار و تامین مالی از محورهای این رویداد بود.
در این رویداد علمی خدمات حمایتی زیست بوم در سه بخش حمایتهای ستاد، گرنت تحقیق و توسعه و نیز سرمایه گذاری صندوق نوآوری در رویداد معرفی و به متقاضیان واجد شرایط تخصیص یافت.