به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجو، «دوزیست»های اهل کتاب و سینما در آستانه هفته دفاع مقدس به سراغ یکی از موضوعات مهم روایتهای جنگ یعنی بحث کلیشهها میروند که در برخی موارد باعث سکون و یا رکود در ادبیات و سینمای جنگ به خصوص هشت سال دفاع مقدس شدهاند.
برهمین اساس سراغ کتاب «من قاتل پسرتان هستم» اثر احمد دهقان و فیلم «موقعیت مهدی» ساخته هادی حجازیفر رفتهاند تا حد زیادی در آثار اخیر در شکستن کلیشههای روایتی دفاع مقدس موفق بودهاند پرداختند.
دوزیستها در جریان معرفی کتاب من قاتل پسرتان هستم اثر احمد دهقان که به روایت رزمندهای میپردازد که توسط نیروهای خودی به شهادت میرسد. این مسئله را مطرح میکنند که رمانهای رسمی دفاع مقدس بیشتر طرفدار دارند یا رمانهای غیر رسمی؟ آیا آنطور که تصور میشود رمانهای رسمی دفاع مقدس کلیشهای و ملال آور هستند یا روایتهای غیررسمی جذاباند؟
دوزیستها در این پرونده در بخش معرفی و بررسی سینمایی خود هم سراغ فیلم موقعیت مهدی رفتهاند. آخرین اثر هادی حجازیفر محصول سال 1400 که فیلمی اپیزودیک در مورد شهید مهدی باکری و برادرش است.
این فیلم به نوعی به دلیل پرداختن به موضوعاتی کمتر شنیده شده و دیده شده مثل توبهنامه شهید باکری و اتهاماتی که به شهید مهدی باکری به دلیل برنگرداندن پیکر برادرش زده میشود تا مخالفتهایی که با ستاد فرماندهی مرکزی دفاع مقدس میکند، روایتهای غیر رسمی قلمداد میشود.
دو زیست در معرفی این دو اثر برای پرداختن به آنها در صفحه شبکه اجتماعی خود نوشته: با نزدیک شدن به ایام دفاع مقدس بنا داریم روایتهای مکتوب و سینمایی این رخداد را از این جهت بسنجیم که روایتهای رسمی چقدر درگیر کلیشهها شدند و چطور و چقدر با این مسئله کنار آمدند؟! از طرف دیگر خواهیم پرسید که روایتهای غیررسمی چطور توانستند کلیشهزدایی کنند؟ آیا این کلیشهزدایی، روایت دفاع مقدس را به واقعیت نزدیکتر کرده یا منجر به نحوی سیاهنمایی از دفاع مقدس شدهاست؟! این پرونده حرفهای نگفته زیادی خواهد داشت.