به گزارش گروه فرهنگی خبرگزاری دانشجو، غلامعلی حدادعادل، رئیس فرهنگستان زبان و ادب فارسی در مراسم بزرگداشت «روز شعر و ادب فارسی و استاد شهریار» گفت: شهریار نشان میدهد که مردم ایران فارغ از قومیت ها و زبان های مختلف، یک ملت یگانه هستند.
وی گفت: استاد شهریار نشان داد که برخلاف تصور برخی از شاعران دوران شعر کهن سپری نشده است و اگر شاعر شاخص باشد و شعرش نیکو در میان مردم جایگاهی والا مییابد.
رئیس فرهنگستان زبان و ادب فارسی با شاره به این که حیدربابای شهریار به زبان ترکی حماسهای جاودانه است افزود:ما بایدگویشها و لهجهها و زبانهای محلی را حفظ کنیم و البته به صورت واحد در مدارس زبان و ادبیات فارسی را رونق بخشیم.
آقای حداد عادل گفت: از نظر ویژگیهای اخلاقی نیز در کارنامه شهریار عیب و نقصی مشاهده نمیشود و آن عشق دوران جوانی نیز او را به سوی عشق متعالی و ماندگار رهنمون شد.
وی افزود:هنر شهریار آن است که با ساده گویی و دوری از پیچیدگی شعرش را خواص پسند و همه فهم کرده است.
رئیس فرهنگستان زبان و ادب فارسی گفت: اگرشعر «علیای همای رحمت» شهریار را مثال بزنیم گمان نمیکنم شاعری را بیابیم که در زمان حیاتش شعرش تا این اندازه رواج یافته باشد.
آقای حداد عادل افزود: شهریار را به تعبیر استاد شفیعی کدکنی که شاعر موفق را شاعری میداند که مردم شعرش را زمزمه کنند باید شاعر موفق بنامیم از آن رو که شعرش زبانزد مردم است.
رئیس فرهنگستان زبان و ادب فارسی افزود: در تقویم رسمی کشور دو روز یکی ۲۷ شهریور روزشهر و ادب فارسی و بزرگداشت شهریار و دیگری ۲۵ اردیبهشت.
همچنین محمود شالویی، رییس شورای پاسداشت شعر و زبان فارسی در ششمین کنگره بین المللی شعر و ادب فارسی و پاسداشت مقام استاد شهریار که در مرکز همایشهای بین المللی برج میلاد تهران برگزار شد با اشاره به ویژگیها و ابعاد شخصیتی، ادبی، وجودی و... استاد سید محمد حسین شهریار بجهت تبریزی گفت: امروز با یاد مرحوم استاد شهریار تبریزی نامگذاری شده فردی که نمیتوان درباره شاعران معاصر و قهرمانان این دوره از شعر و ادب فارسی سخن گفت، اما از او یاد نکرد.
رئیس انجمن آثار و مفاخر فرهنگی در ادامه با بیان اینکه استاد شهریار در هر دو عرصه غزلهای فارسی و ترکی پیشگام و پیشقراول بوده و توانسته به قلههای این دو عرصه دست یابد، اظهار داشت: همچنین شهریار توانست به اوج درجه عرفانی نائل شده و در دوره معاصر عرفان را با شعر به پیوند برساند.
مشاور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با اشاره به اینکه استاد شهریار برای ما چنان اهمیتی دارد که روز شعر و ادبیات فارسی مقارن با پاسداشت اوست، ابراز امیدواری کرد تا که شرایطی فراهم شود که هرچه بیشتر در جهت اعتلا و رشد بالندگی زبان و ادبیات فارسی بکوشیم.