گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، پس از فوت خانم مهسا امینی و اتهاماتی که به نیروی انتظامی و گشت ارشاد زده شد با سوء استفاده ضد انقلاب شعله اعتراضات در برخی شهرهای کشور زبانه کشید و فضای برخی دانشگاهها نیز با برگزاری تجمعات اعتراضی ملتهب شد و در نتیجه متاسفانه شاهد جان باختن برخی نیروهای امنیتی و برقرار کننده نظم و امنیت و مردم و همچنین وارد شدن خسارت به اموال عمومی بودیم. در این میان انتظاری که وجود داشت این بود که اساتید دانشگاه به عنوان پرچمداران جهاد تبیین به روشنگری و آگاه سازی مردم و دانشجویان نسبت به اهداف شوم دشمنان برای ضربه زدن به نظام اسلامی بپردازند؛ اما برخی از اساتید به جای پرداختن به رسالت استادی خود با اهداف معاندین همسو شدند و تهدید کردند کلاسهای مجازی خود را تا آزادی دانشجویان بازداشتی برگزار نمیکنند.
نقش اساتید دانشگاهها در گره گشایی از مسائل و مشکلات پیچیده کشور بر کسی پوشیده نیست و همه ما میدانیم که امروز بخش عمدهای از پیشرفتهای کشور مدیون جهاد علمی اساتیدی است که در دانشگاهها به امر مقدس تعلیم و تربیت و در بخش صنعت و تولید به رفع نیازهای این بخشها مشغول هستند. از این رو انتظار جامعه این است که در برهه کنونی نیز اساتید دانشگاه به گونهای عمل کنند که فتنه گران و معاندان نتوانند به اهدافی که برای آسیب رساندن به نظام اسلامی طراحی کرده اند دست یابند.
به گفته زهرا مظهری، دبیر سیاسی دفتر تحکیم وحدت در جریان اعتراضات فعلی یکی از مواردی که با آن مواجه هستیم مسئلهی اعتصابات مربوط به حضور در کلاسهای درس است که گاها شاهد برخی تحریکات از سوی اساتید هستیم. نسبت به این مسئله باید در ابتدا یک دستهبندی صورت بگیرد چرا که اگر بهطور صحیح نتوانیم مخاطب خود را تشخیص دهیم نتیجهگیری صحیحی نیز نمیتوان داشت.
وی افزود: در تمام جریانات این چنینی ما با دو دسته از افراد مواجه هستیم. دسته اول کسانی هستند که مغرضانه این کار را انجام میدهند و حتی گاها مشخص است با ضدانقلاب در ارتباط هستند و به نوعی پیاده نظام آنان محسوب میشوند و دسته دوم، اما افرادی هستند که نسبت به شرایط فعلی کشور اعتراض داشته و اعتصابات را راه مناسبی برای بیان اعتراض خود میدانند.
مظهری بیان کرد: در نسبت با دسته اول تکلیف روشن است و تنها توصیهای که میتوان به آنها داشت این است که چشم بر روی حقایق نبندند و گمان نکنند معاندین خارج نشین ذرهای دلسوز این خاک و مردم هستند؛ اما اگر منافعشان حکم میکند این راه را پیش بگیرند، تنها در یک جمله خطاب به آنان باید گفت آزادگی خود را در نسبت با وطنتان به حراج نگذارید.
وی تصریح کرد:، اما دستهی دوم؛ متاسفانه در فضای غبارآلود فتنه، حق و باطل به نحوی با یکدیگر خلط میشوند که تمیز دادن آنها از یکدیگر لزوماً کار آسانی نیست. در این شرایط حتی سخنان درست و اعتراضات به حق نیز میتواند با خواستههای دشمن همسو شده و نتیجهی اعتراض را به کلی عوض کند. آنچه در این بین باید به آن توجه داشت آن است که در چنین شرایطی صورت بندی مسئله و کنش اعتراضی باید مرزبندی روشنی با دشمنان داشته باشد.
مظهری اضافه کرد: همانطور که رهبر معظم انقلاب در دیدار دانشجویی سال اخیر هم به آن اشاره فرمودند پیدا کردن مخرج مشترک با گفتهها و خواستههای دشمنان میتواند به غرضورزیهای دشمن کمک کند. چرا که اگر نحوهی مطالبات یکسان باشد گویی حرف درست و چالش به حق مطرح شده با حرف ناحق دشمن همسو شده و به آن دشمنی ضریب میدهد. در این بین لازم است تا طرح مسائل، نتیجهگیری و راهکار حل چالشها به گونهای مشخص شوند که مشکل به علاج نهایی ختم شود.
وی اظهار کرد: آنچه ما در مقوله اعتصابات کلاسهای درس شاهد هستیم همان چیزی است که موجب جلو رفتن خواستههای دشمنان میشود. در چنین شرایطی انتظار میرود دانشجویان و اساتید دلسوزی که دل در گرو آرمانها داشته و به پیشرفت کشور امیدوارند به جای کنشهایی مانند عدم تشکیل کلاسها، مطالبات را به شیوههای مسالمت آمیز و از طریق راهکارهای قانونی پیش بگیرند.