به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، پنچاه و هفتمین اجلاس معاونان پژوهشی و فناوری دانشگاهها و مراکز آموزش عالی، پژوهشی و فناوری در محل سازمان پژوهشهای علمی و صنعتی ایران برگزار شد.
حسن زمانیان رئیس سازمان پژوهشهای علمی و صنعتی ایران در این اجلاس گفت: رابطه تنگاتنگی بین فعالیتهای معاونت پژوهشی و فناوری وجود دارد، به این صورت که معاونت پژوهشی بستر تولید فناوری را فراهم میکند و معاونت فناوری زمینه تولید محصول فناورانه را ایجاد میکند.
وی در اشاره به ظرفیتهای سازمان پژوهشهای علمی و صنعتی ایران گفت: هفت پژوهشکده در این سازمان در حال فعالیت است و صد چهل شرکت دانشبنیان برتر نیز در حال فعالیت است که نشان از وجود همزمان پژوهش و فناوری در این سازمان است.
زمانیان ایجاد اولین پارک علم و فناوری بین المللی در کشور را از برنامههای در حال اجرا در سازمان پژوهشهای علمی و صنعتی ایران نام برد و گفت: تاکنون اساسنامه و طرح جامع این پارک تصویب شده است.
معاون وزیر علوم گفت: در سازمان پژوهشهای علمی و صنعتی ایران طرحهای فناورانه شاخص زیادی در حال انجام است که تولید دستگاه لیزر جراحی، دستگاه دیالیز قابل حمل و ساخت ماهواره آیات برای پیش بینی زلزله از جمله این طرحهاست.
وی در خصوص ابعاد بین المللی فعالیتهای سازمان پژوهشهای علمی و صنعتی ایران گفت: این سازمان مرکز اتحادیه کشورهای حاشیه اقیانوس هند در ایران است و به زودی مرکز بین المللی مقابله با ریزگرد را هم ایجاد میکند.
زمانیان افزود: شبکه پارکهای علم و فناوری اتحادیه اقیانوس هند به پیشنهاد سازمان پژوهشهای علمی و صنعتی ایران تشکیل شد و این سازمان دو قرار داد بین المللی در قالب این شبکه را منعقد کرده است.