به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو، سید رضا مرتضوی امروز (پنجشنبه-۵ آبان ماه) در جلسه کمیسیون هماهنگی بانکهای استان اصفهان که با حضور وزیر اقتصاد و دارایی در محل استانداری برگزار شد با اشاره به ظرفیت متفاوت این استان در کشور، اظهار کرد: این استان در شرایط مختلف سعی کرده نقش خود را برای کشور ایفا کند. با وجود پیشینههای تاریخی، فرهنگی، هویتی، اصفهان در حوزه اقتصاد ظرفیتهای مختلفی دارد، اما در سالهای جاری در حوزه پشتیبانی از بخشهای صنعتی و … مشکلاتی داشته است.
وی گفت: سال گذشته اصفهان در رتبه ۲۶ نسبت مصارف به منابع قرار داشت که با تلاشهای صورت گرفته اکنون نسبت منابع به مصارف استان امسال به عدد ۶۸ درصد رسیده است.
وی ادامه داد: در تسهیلات سفر رییس جمهور فرایندی را طی کردیم و بانک به بانک توافقاتی را انجام دادیم، اما اکنون عنوان شده که این توافقات به تهران ارسال شود تا بررسی و تصمیم گیری نهایی شود.
استاندار اصفهان خواستار ارجاع برخی دسترسیها و تصمیم گیریها در سطح مدیریت استان شد.
در ابن نشست همچنین امیررضا نقش با اشاره به عملکرد شبکه بانکی استان، اظهار کرد: در شهریور ۱۴۰۰ نسبت مصارف به منابع شبکه بانکی کشور ۸۱ درصد و این عدد در استان اصفهان حدود ۵۷ درصد بود که این آمار در شهریور ۱۴۰۱ کشور همانند سال گذشته بود، اما اصفهان به ۶۸ درصد افزایش یافته است.
وی افزود: تا پایان شهریور امسال وضعیت منابع بانکی در استان اصفهان رشد داشته و مصارف نسبت به کشور حدود ۶۱ درصد افزایش یافته است.
معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری اصفهان افزود: ۵.۲ منابع بانکی و ۴.۳ تسهیلات کشور در استان اصفهان است.
وی با بیان اینکه در نیمه نخست امسال میزان تسهیلات از منابع در تهران پیشی گرفته است، ادامه داد: بعد از تهران در این حوزه اصفهان در رتبه دوم کشور قرار دارد.
نقش افزود: اصفهان رتبه دوم منابع کشور، اما از نظر نسبت منابع به مصارف بانکی در رتبه ۲۶ کشور قرار داریم.
وی با اشاره به نسبت تسهیلات بانکی به تولید ناخالص داخلی، اظهار کرد: استان اصفهان ۵.۷ تولید ناخالص داخلی را به خود تخصیص داده، اما سهم استان از تسهیلات ۳.۹ درصد است.
معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری اصفهان با بیان اینکه وضعیت تسهیلات استان اصفهان از فروردین امسال رشد داشته است، تاکید کرد: مسیر استان اصفهان به متوسط کشور در حال نزدیک شدن است که باید تا پایان امسال وضعیت پرداخت تسهیلات در استان به ۷۵ درصد افزایش یابد.
وی گفت: در شهریور ۱۴۰۱ بانکهای استان نسبت به سال گذشته به طور متوسط ۱۰ درصد رشد منابع به مصارف داشته اند، البته وضعیت مطالبات غیرجاری بانکهای استان کاهشی بوده است.
وی در ادامه با تاکید بر اینکه متاسفانه اختیارات تسهیلات بانکی در استان افزایش نداشته است، گفت: بانک مرکزی نماینده تام الاختیار ارزی را در استانهای بزرگ مستقر کند.
وی درباره سقف اختیارات فعلی بانکهای استان، اظهار کرد: متاسفانه اختیارات برخی بانکهای استان کم و حتی بعضی تسهیلات در تهران است.
وی با اشاره به دو هزار طرح تولیدی با بالای ۶۰ درصد پیشرفت فیزیکی، گفت: متاسفانه بانکهای ما اختیارات لازم را برای پرداخت سرمایه ثابت ندارند.
وی با اشاره به نظارت ناکافی بانک مرکزی بر بانکهای استان، از کاهش تعداد شعب بانکی در برخی مناطق انتقاد کرد و گفت: متاسفانه بانکهای ما در پرداخت تسهیلات ارزی در استان اختیارات لازم را ندارند.