کد خبر:۱۰۳۹۹۵۰
سید حسن نصرالله:

دشمنان ایران بر روی سراب حساب باز کرده‌اند

دبیر کل حزب‌الله به تظاهرات گسترده مردم ایران و تشییع باشکوه شهدای حادثه تروریستی شیراز اشاره کرد و گفت: این تظاهرات، پیام محکمی از سوی ملت مجاهد و صبور برای همه توطئه‌کنندگان است، مبنی بر اینکه شما بر روی سراب و توهم حساب باز کرده‌اید.

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری دانشجو، سید حسن نصرالله دبیر کل حزب الله لبنان شامگاه امروز شنبه سخنرانی خود را درباره آخرین تحولات این کشور و رخداد‌های منطقه آغاز کرد و گفت که موضوع اصلی این سخنرانی، رخداد‌های مربوط به ترسیم مرز‌های دریایی با فلسطین اشغالی است.

نصرالله در آغاز سخنرانی خود به جنبش جهاد اسلامی پرداخت و گفت: فتحی الشقاقی فرمانده شهید و مؤسس جهاد اسلامی، روح تازه‌ای به جهاد و افق جدیدی برای مقاومت و امید تازه‌ای برای مردم فلسطین ایجاد کرد.

وی با بیان اینکه الشقاقی بسیار سریع، انقلاب اسلامی ایران را کشف کرد و بر نقش مهم آن در مسئله فلسطین، حساب باز کرد، افزود: جهاد اسلامی به مسیر و رشد خود ادامه داد و به گروه‌های پیشرویی بدل شده است که معادلات جدید تحمیل می‌کند و پیروزی‌های مهمی در فلسطین حاصل کرده است.

دشمنان ایران بر روی سراب حساب باز کرده‌اند

دبیر کل حزب الله سپس به تظاهرات گسترده مردم ایران و تشییع باشکوه شهدای حادثه تروریستی شیراز اشاره کرد و گفت: این تظاهرات، پیام محکمی از سوی ملت مجاهد و صبور برای همه توطئه‌کنندگان است، مبنی بر اینکه شما بر روی سراب و توهم حساب باز کرده‌اید. حضور گسترده مردمی و مواضع قاطعی که اتخاذ شد، سرآغاز پاسخ قاطع به کسانی است که در این فتنه و توطئه نقش داشته‌اند.

نصرالله درباره مذاکرات غیر مستقیم لبنان با رژیم صهیونیستی بر سر مرز‌های دریایی تأکید کرد: حزب الله از زمان آزادسازی [خاک لبنان]در سال ۲۰۰۰، می‌گوید که در ترسیم مرز‌های جنوبی مداخله نخواهد کرد، بلکه این موضوع، وظیفه دولت است. این مسئله به خاطر مسائل عقیدتی و سیاسی است.

وی در این زمینه ادامه داد: مرز‌های زمینی در سال ۱۹۲۳ توسط فرانسه و انگلیس ترسیم شد و اراده مردم لبنان و فلسطین در آن دخیل نبود. مرز‌های دریایی، اما پس از شکل‌گیری رژیم اشغالگر، مرز‌های دریایی تعیین نشد و این منطقه به حال خود رها شد. پس از سال ۲۰۰۰، صحبت‌هایی مطرح شد مبنی بر اینکه مقادیر زیادی گاز و نفت در سواحل جنوب لبنان وجود دارد و به همین دلیل تعیین مرز‌ها به نیاز مبرم لبنان تبدیل شد.

دبیر کل حزب الله با بیان اینکه از زمان آغاز مذاکرات مرزبندی، چیزی از این جنبش خواسته نشده بود، تصریح کرد: شرکت‌هایی که طی سال‌های گذشته متعهد شده بودند تا در بلوک‌های جنوبی فعالیت کنند، با ممانعت آمریکا مواجه شدند.

ممانعت آمریکا از کشف و استخراج گاز و نفت برای محاصره لبنان

نصرالله با تأکید بر اینکه ممانعت آمریکا از کشف و استخراج گاز و نفت در راستای محاصره لبنان بوده است، خاطر نشان کرد: آمریکاییها به همه فشار آوردند، ولی موضع رسمی لبنان، مخالفت با خط «هوف» بود. خط هوف، خطی  است که فردریک هوف، میانجی آمریکایی در سال ۲۰۱۲ پیشنهاد کرد و بر اساس آن  لبنان از ۸۶۰ کیلومتر از فضای دریایی محروم می‌شد.

وی در ادامه به صورت گذار، تحولات قبلی مربوط به مرزبندی دریایی تا به امروز را شرح داد و گفت: پس از اینکه کشتی [وابسته به صهیونیستها] برای استخراج [نفت] وارد میدان کاریش شد، موضع رؤسای سه‌گانه لبنان یکپارچه بود و تأکید داشتند که آغاز استخراج، به معنای تجاوز به لبنان است. بر مبنای این موضع، حزب الله تصمیم گرفت که پیش از حصول توافقی که مطالبات رسمی لبنان را رفع می‌کرد، به دشمن اجازه ندهد از کاریش نفت و گاز استخراج کند.

دبیر کل حزب الله با اشاره به اینکه حزب الله حتی با جنگ هم که شده بود، مانع از استخراج گاز و نفت می‌شد، گفت: دولت لاپید قادر به جنگ نبود و نمی‌توانست استخراج از میدان کاریش را نیز کنار بگذارد. به همین دلیل مجبور به مذاکره شد. آمریکاییها نیز تحت فشار بودند. اولویت آنان، جنگ اوکراین و رسویه است. [عاموس] هوکشتان نیز گفت که ترس از جنگ، باعث حصول توافق شد.

نصرالله با بیان اینکه لبنان در این مذاکرات به هر آنچه که می‌خواست، رسید، ادامه داد: لبنان در برابر فشارهای آمریکا و بحران اقتصادی ایستادگی کرد، ولی به خط هوف تن نداد. لبنان بر تمامی بلوکهای دریایی در منطقه مخصوص خود اصرار کرد و به صورت کامل آن را به دست آورد. لبنان دستاورد مهمی به دست آورد؛ زیرا به جلوگیری از فعالیت شرکتها توسط آمریکا پایان داد.

وی با تأکید بر اینکه لبنان در این مذاکرات، میدان «قانا» را نیز به دست آورد، عنوان کرد: دشمن اسرائیلی در این توافق، هیچ تضمین امنیتی به دست نیاورد. دولت لبنان در این مذاکرات تلاش کرد که هیچ گونه شبهه‌ای درباره عادی‌سازی روابط [با رژیم صهیونیستی] به وجود نیاید. دشمن اسرائیلی هم به موازنه بازداردگی با حزب الله اذعان کرد که حاصل پرونده ترسیم مرزهای دریای است.

دبیر کل حزب الله با اشاره به اینکه مقاومت فلسطین در کرانه باختری نیز در حصول این دستاورد برای لبنان مؤثر بود، بیان کرد: ایستادگی در سطح رسمی لبنان، همبستگی رؤسای قوای این کشور، عدم حرکت به سمت عادی‌سازی، آمادگی مقاومت و ارسال پهپاد توسط آن به کاریش و حمایت مردمی از موضع دولت و حزب الله، نقاط قوتی در این دستاورد بود.

نصرالله با تأکید بر اینکه دشمن صهیونیستی به خوبی می‌دانست که تهدید حزب الله درباره جنگ، جدی است، افزود: اگر جنگی صورت می‌گرفت، امکان داشت به جنگ منطقه‌ای بدل شود و فلسطین، یمن و سایر کشورهای محور مقاومت در آن شرکت کنند. کما اینکه لبنان هم در این مذاکرات، تسلیم تهدیدهای آمریکا و اسرائیل نشد. 

وی با بیان اینکه اگر لبنان از استخراج گاز و نفت منع شود، هیچ کس نخواهد توانست این کار را انجام دهد، تهدید کرد، حزب الله در لبنان خواستار امنیت است، ولی اگر منافع ملی اقتضا کند که قواعد درگیری را زیر پا بگذارد، تردید نخواهد کرد، حتی اگر این مسئله به جنگ ختم شود. 

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار