گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو؛ محمد واعظی رئیس مرکز تحقیقات بخش هماتولوژی، انکلوژی و پیوند بیمارستان شریعتی عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران، در مورد وضعیت ابتلای مردم کشور به بیماری سرطان در گفتگو با خبرنگار اجتماعی خبرگزاری دانشجو گفت: در حال حاضر ابتلای مردم به بیماری سرطان ۱۱۲ به ازای هر ۱۰۰ هزار نفر جمعیت در سال ۹۵ است و پیش بین شده که در سال ۱۴۰۴ این آمار به حدود ۱۶۰ در ۱۰۰ هزار نفر برسد و این به منزله افزایش ابتلای افراد به بیماری سرطان است.
او افزود: بررسیها نشان میدهد که متوسط نرخ بروز ابتلای مردم دنیا به بیماری سرطان ۲۰۰ به ازای هر ۱۰۰ هزار نفر جمعیت است و این به معنای این است که ایران پایینتر از نرخ متوسط دنیا از نظر بروز بیماری سرطان است.
واعظی در خصوص علت افزایش نرخ بروز بیماری سرطان در کشور گفت: افزایش این نرخ به عوامل مختلفی از جمله سالمند شدن جمعیت کشور مربوط است. فاکتورهای خطر منجر به بروز سرطان در ایران مانند عادات غذایی، نوع مواد غذایی مصرفی توسط ایرانیان و مسائلی دیگر مانند بروز آلودگی هوا در حال افزایش است و همین مسئله سبب شده تا آمار ابتلا به بیماری کنسر در کشور رشد پیدا کند.
افزایش استعمال دخانیات و الکل به عنوان ریز فاکتورهای منجر به بیماری سرطان سبب شده است تا حتی نرخ ابتلای مردم کشور به این عارضه افزایش پیدا کند.
او بیان کرد: مطالعات نشان میدهد که سالیانه حدود ۵۵ هزار نفر به دلیل ابتلا به بیماری سرطان در کشور فوت میکنند. تشخیص به موقع و غربالگری کمک زیادی به درمان بهتر و کاهش مرگها خواهد کرد.
او افزود: سرطان پستان در زنان و پروستات در مردان شایعترین سرطانها در کشور هستند که سرطان روده بزرگ و ریه موارد بعدی از لحاظ بیشترین سرطانهای شایع در کشور هستند. در چند سال آینده احتمال افزایش ابتلای مردم به بیماری سرطان تیروئید به خاطر افزایش ریزفاکتورهای منجر به بروز سرطان وجود دارد.
واعظی در ادامه یادآور شد: دسترسی به درمانهایی مانند پت اسکن شاید در اختیار همگان قرار نداشته باشد. درمانها از شیوه سنتی به سمت روشهای درمانی هدفمند و ایمنوتراپی رفته است.
بیماران در مورد تامین هزینه های درمان دچار مشکلاتی هستند و امیدواریم در این خصوص بیمهها در زمینه کاهش هزینههای بیماران کمک بیشتری کنند.