آخرین اخبار:
کد خبر:۱۰۴۱۶۲۴

جوسازی برخی رسانه‌ها درباره سود ۱۴ میلیونی خرید ارز در یک روز/ اشتباه محاسباتی یا اقدام مغرضانه؟

از صبح امروز خبر مخدوشی توسط یکی از رسانه‌ها منتشر شده که در فضای مجازی دست‌به‌دست می‌شود. این خبر مدعی است «تفاوت قیمت ارز مسافرتی و آزاد می‌تواند برای دلال‌های بازار ارز حداقل ۱۴ میلیون در یک روز سود داشته باشد»

به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو، از صبح امروز خبر مخدوشی توسط یکی از رسانه‌ها منتشر شده که در فضای مجازی دست‌به‌دست می‌شود. این خبر مدعی است «تفاوت قیمت ارز مسافرتی و آزاد می‌تواند برای دلال‌های بازار ارز حداقل ۱۴ میلیون در یک روز سود داشته باشد»! این در حالی است که در گزارش مذکور، حجم ۲۰۰۰ یورویی ارز ارائه شده در سرفصل "سایر" با نرخ ارز "مسافرتی" ترکیب شده و رقم خیالی ۱۴ میلیون تومان به وجود آمده است.

گزارش مورد اشاره که در فضای مجازی دست‌به‌دست شده مدعی است: «از روز یکشنبه ۱۵ آبان متقاضیان دریافت ارز سرفصل مصارف خدماتی سایر می‌توانند تا سقف دو هزار یورو – یا معادل دلاری آن - با نرخ بازار متشکل معاملات ارزی، اسکناس دریافت کنند. تا ساعت ۱۴ روز یکشنبه در بازار متشکل معاملات ارزی یورو و دلار معادل هم و با نرخ ۲۸ هزار و ۹۰۰ تومان عرضه می‌شدند. به‌این‌ترتیب خرید دو هزار یورو با نرخ بازار متشکل ارزی تقریباً ۵۷ میلیون و ۸۰۰ هزار تومان هزینه دارد. خرید همین میزان یورو در بازار آزاد چقدر آب می‌خورد؟ تقریباً ۷۲ میلیون تومان. کسی را تصور کنید که متقاضی واقعی ارز مسافرتی نیست و دو هزار یورو را با قیمت ۵۷ میلیون و ۸۰۰ هزار تومان می‌خرد و در بازار آزاد آن‌ها را ۷۲ میلیون می‌فروشد و به‌ازای هر کارت ملی دیگر، ۱۴ میلیون دیگر به جیب می‌زند».

درباره مخدوش بودن این محاسبات گفتنی است که ارز مسافرتی ارائه شده به متقاضیان بین ۳۰۰ تا ۵۰۰ دلار است و دریافت آن هم نیاز به مدارکی همچون بلیت و ... دارد. نرخ این نوع ارز که یکی از سرفصل‌های ۲۵ گانه مصوب شورای پول و اعتبار است هم اکنون ۲۸ هزار و ۹۰۰ تومان است.

اما نکته مهم آن است که ۲۰۰۰ دلار ذیل سرفصل سایر، با نرخ بازار توافقی ارائه می‌شود که طی روز‌های اخیر در کانال ۳۴ هزار تومان در نوسان است و در لحظه تنظیم این گزارش با نرخ ۳۴۱۶۷ تومان معامله می‌شود. به‌این‌ترتیب اگر اختلاف نرخ بازار توافقی و بازار غیررسمی را ۲۰۰۰ تومان در نظر بگیریم، سود احتمالی دلالان به حدود ۳ میلیون تومان می‌رسد. البته لازم به ذکر است که دریافت همین ارز هم مشکلات خاص خود را دارد؛ نخست اینکه متقاضی باید حدود ۷۰ میلیون تومان پول در اختیار داشته باشد و ثانیاً فروش آن در شرایط فعلی که فعالان حرفه‌ای بازار در حال فروش دلار‌های خود در اوج قیمت هستند و تمایلی به خرید جدید ندارند، دشوار است.

هرچند هم‌اکنون این خبر در سایت مذکور اصلاح شده، اما از صبح امروز به‌سرعت در فضای رسانه‌ای دست‌به‌دست شد و تأثیر خود را بر ایجاد تقاضای کاذب گذاشت. این اشتباه فاحش محاسباتی در حالی صورت گرفته که شائبه اقدام مغرضانه برای جلب‌توجه به قیمت دامن‌زدن به فضای ملتهب بازار ارز را به وجود می‌آورد.

در شرایط ملتهب فعلی که دشمن هم در جهت تقویت دلالان داخلی تلاش می‌کند فضای اقتصاد کشور را ملتهب کند، باید در کنار نهاد ناظر بر مطبوعات، سایر دستگاه‌های نظارتی هم هوشیاری بیشتری داشته باشند تا این اتفاقات تکرار نشود.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار