به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو، سید صولت مرتضوی در حاشیه نشست علمی ـ تخصصی مدیران ارشد ستادی و استانی سازمان بهزیستی کشور و در جمع خبرنگاران، در خصوص تامین مسکن معلولان و جامعه تحت پوشش بهزیستی اظهار کرد: با توافقاتی که با نهادهای حمایتی، بنیاد مستضعفان انقلاب اسلامی و ستاد اجرایی فرمان امام صورت گرفته است، احداث مسکن خانوادههای دارای چند معلول، تضمین شده است. تعداد قابل توجهی واحد مسکونی احداث و به خانوادهها تقدیم شده و مابقی آن هر تعدادی که باشد به صورت چند جانبه با سازمان بهزیستی و این نهادهای حمایتی تامین میشود. همچنین زمین واحدهای مسکونی با منابعی، تامین و تجهیز و تکمیل خواهد شد. بازه زمانی آن خیلی زمان بر نیست. البته اینکه بگوییم (واحدهای مسکونی) همزمان برای همه احداث میشود، اینطور نیست و به صورت سنواتی و با اولویت ساخته میشود. به نظر اگر تعداد افزایش نیابد، ظرف یک تا دو سال خانوادههای دارای چند معلول، منازل مسکونی شان تامین خواهد شد.
مرتضوی با بیان اینکه برای سایر معلولان نیز امتیازات ویژهای هم سازمان بهزیستی و هم حوزه معاونت تعاون وزارت کار پیگیر هستند تا تعاونیهای مختلف، تسهیلات مناسبی را پرداخت کنند افزود: اقدامات خوبی در این حوزه انجام شده است.
مرتضوی در پاسخ به سوالی خصوص چرایی اجرا نشدن بند ۱۲ و ۱۳ قانون حمایت از معلولان اظهار کرد: بخشی ممکن است کمبود منابع و عدم تامین و تخصیص منابع باشد و بخشی نیاز به پیگیری دارد که ابلاغ کردیم با قوت و قدرت پیگیر باشند و به نهادهای نظارتی گزارش کنند تا دستگاههای مختلف به وظایف خود عمل کنند.
وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی درخصوص مستمری معلولیتهای شدید نیز بیان کرد: همه تلاش این است که آن را به حداقل حقوق کار افزایش دهیم.
وی افزود: در بودجه ۱۴۰۲ هم تلاش میکنیم که مشکلات برطرف شود، اما منابع هم در کشور محدودیت دارد.
وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی همچنین در نشست "علمی تخصصی مدیران ستادی و استانی سازمان بهزیستی کشور" با اعتقاد بر اینکه کار بهزیستی سخت و دشوار است، اما در مقابل این سختی، برای آن پاداش در این دنیا و آخرت در نظر گرفته میشود، گفت: لازمه کار بهزیستی در دو چیز خلاصه شده است، نخست درست و دقیق انجام دادن آن یعنی همان تقوی و پرهیزگاری و دیگری نظم و توجه داشتن به آن است.
مرتضوی در ادامه گفت: علمای علم کلام برای امانت مراتب و درجاتی قایل هستند که یکی از این امانات انسان است که مهمترین آن در حوزه بشریت است؛ بنابراین باید توجه داشت که مسوولیتی که در این خصوص برعهده ماست اگر به درستی انجام نشود پشیمانی بدنبال دارد.
وی با تاکید بر اینکه نباید در ازای کار به مردم منت گذاشت خاطر نشان کرد: نباید اجازه دهیم زرق و برق دنیا ما را از انجام کار باز داشته و فرصت کار کردن به مردم را از دست بدهیم.
وی پیشگیری را بر درمان مقدم دانست و بیان کرد: باید تلاش کنیم برای بخشی از جامعه هدف که کم توان هستند با کمک دانش روز خیلی از نادانستهها را به دانستهها تبدیل کرده تا امکان درمان و پیشگیری وجود داشته باشد البته باید در نظرداشت که هزینه پیشگیری کمتر از درمان است.
وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی خاطر نشان کرد: بخشی از افراد جامعه افرادی هستند که دچار آسیبهای اجتماعی شدند بنابراین باید کمک کرد تا این آسیبها کاهش یابد.