به گزارش گروه استانهای خبرگزاری دانشجو ،هاشم داداشپور در نشست خبری با اصحاب رسانه که در محل سالن جلسات حوزه ریاست دانشگاه ایلام برگزار شد، اظهار داشت: در حال حاضر بیش از 3 میلیون و 200 هزار نفر دانشجو در سراسر کشور داریم که از این تعداد بیش از 50 درصد را دانشجویان دختر تشکیل میدهند و حداقل بیش از یک سوم دانشجویان، نیز دانشجویان تحصیلات تکمیلی هستند و در مجموع چهار درصد از جمعیت کل کشور را جمعیت دانشجویی تشکیل میدهد.
داداش پور تعداد دانشجویان خارجی را بدون احتساب دانشجویان پذیرش شده در سال تحصیلی جدید را، 94 هزار و 406 نفر اعلام کرد و گفت: یکی از محورهای اصلی فعالیت دولت سیزدهم فعال سازی دیپلماسی در سطح منطقه ای و جهانی و یکی از محورهای فعالیت وزارت علوم دیپلماسی علمی است و یکی از فعالیتهای مهم در این زمینه جذب دانشجوی خارجی است.
معاون وزیر علوم بر نقش دانشگاههای استانهای مرزی در این زمینه تاکید کرد و گفت: دانشگاه ایلام در توسعه همکاریهای علمی و بینالمللی با دانشگاههای خارجی و پذیرش دانشجوی غیرایرانی عملکرد خوبی داشته و برنامهریزی مناسبی در این زمینه انجام داده است.
داداشپور ادامه داد: دولت سیزدهم در عین اینکه تلاش دارد در سطح ملی تحولات گستردهای را انجام دهد، به صورت میدانی در نقاط مختلف کشور هم حضور دارد و برای نمونه اینجانب به طور متوسط، هر هفته به یک استان سفر کردهام، که این بازدید ها نقش مهمی در فهم مشکلات دانشگاه ها و حل آنها دارد.
رئیس سازمان امور دانشجویان درباره بازدید خود از دانشگاه ایلام، گفت: امروز از پردیس خوابگاهی دختران، اماکن ورزشی، خوابگاه دانشجویان خارجی، زمین چمن و سلف سرویس بازدید کردم، که ان شاء الله سعی خواهیم کرد با استفاده از منابع مالی سازمان امور دانشجویان برخی اعتبارات لازم را برای توسعه دانشگاه ایلام در نظر بگیریم.
وی در خصوص تدوین آییننامههای جذب دانشجوی بینالمللی اظهار کرد: در این زمینه نیازمند تدوین آییننامههای مختلف هستیم که تدوین این آیین نامهها آغاز شده و از جمله میتوان به تدوین آیین نامه ارزیابی دانشگاه ها در زمینه جذب دانشجویان خارجی و صدور آییننامه مربوط به اعطای مجوز برای مؤسسات جذب دانشجو اشاره کرد.
رئیس سازمان امور دانشجویان تصریح کرد: به 12 مؤسسه برای جذب دانشجوی بین المللی مجوز داده شده و برنامه ما این است که این عدد را تا 100 موسسه برسانیم و هدف ما این است که بتوانیم در یک فرایند تعریف شده جزء کشورهای مطرح در جذب دانشجویان بین الملل باشیم و ظرفیت این مهم وجود دارد و همه کشورهای منطقه میتوانند کشورهای هدف برای تحقق این هدف باشند.
معاون وزیر علوم درباره ضرورت بازنگری در آییننامه معرفی دانشجوی نمونه، گفت: از جمله این ضرورتها آن است که ما قبلاً دانشجوی نمونه بینالمللی نداشتیم، ولی امسال دانشجویان نمونه بینالمللی را هم جزو محورها و ماموریتهای سازمان قرار داده ایم تا اهمیت جذب دانشجوی بینالمللی را جا بیاندازیم.
داداشپور ادامه داد: به همین خاطر دو ماه پیش دانشجویان بینالمللی هم به عنوان دانشجویان نمونه انتخاب شدند و اصل مهم این است که آیین نامه باید شمولیت داشته باشد. از اینرو، خلاء های این آیین نامه رفع خواهد شد تا با رویکردهای جدید دولت و وزارت علوم متناسب شود.
معاون وزیر علوم، افزود: : امسال مراسم تجلیل از دانشجویان نمونه در تیرماه برگزار شد، اما از این به بعد قرار شده است این مراسم در آذر برگزار شود و امیدورم تا آذر ماه دانشجویان نمونه سال 1401 انتخاب و معرفی شوند.
داداش پور با بیان اینکه دانشگاه محل گفتوگو، منطق، و اخلاق است، تصریح کرد: اعتراض حق دانشجویان است و طبیعی است که دانشجویان بعنوان قشر فرهمند و نخبه کشور، بتوانند اعتراضات خود را توأم با منطق، ادب و اخلاق ابراز نمایند تا از این ظرفیت برای بهبود شرایط و پیشرفت کشور استفاده شود. اما اغتشاش غیر از اعتراض است و لازم است اگر حرفی و اعتراض نسبت به شیوه ها وجود دارد با رعایت ادب کلام مطرح شود تا برداشت از دانشجویان دچار خدشه نشود.