به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، یوسف یادگاری- محسن رضایی، معاون اقتصادی رئیس جمهور در همایش جایگاه علم و فن آوری در دفاع مقدس در دانشگاه جامع امام حسین (ع) گفت: ما هر عملیاتی را با شناسایی و با اطلاعات انجام میدادیم. با این اوصاف خلاقیت مداوم جزو کارهای مدیریتی در سپاه بوده است.
رضایی افزود: رکن اساسی سپاه بر ۳ مفهوم خلاقیت دانایی و یکپارچگی است. سپاه یک سازمان خلاق بوده و هیچ روزی از زندگی سپاه مثل زندگی دیروزش نبود و هیچ روزی از آینده نیز مثل حال نبوده و این نشان میدهد سازمان سپاه بسیار خلاق بوده است.
وی با بیان اینکه اساس کار ما در جنگ اعتماد بود به گونهای که برخی رزمندگان اولین نماز خود را در جبهه خواندند اگر چه شاید این اعتماد امروز وجود نداشته باشد، افزود: همفکری و اجازه دادن به افراد برای اینکه با حریت و آزادی حرف خود را بزنند از دیگر ویژگیهای سپاه در جنگ بود؛ مثلا در یک عملیات دو نفر از فرماندهان گفتند ما عملیات نمیکنیم، چون این طرح آمریکایی است، اما با اغنایی که صورت گرفت این فرماندهان دو هفته مانده به عملیات خواستند که بخشی از عملیات به آنها واگذار شود.
وی افزود: فرماندهان ما دارای ویژگی خودسازماندهی، کل نگری و تفکر سیستمی، رسالت محوری، اهمیت داشتن همه افراد، تاکید بر روابط، انرژی مثبت و پرسش گری بودند.
وی افزود: سپاه خلاقیت و دانایی را در جنگ با هم ممزوج کرد. با این اوصاف حرف امروز ما این است که سپاه نباید از سابقه خودش فاصله بگیرد.
رضایی بیان کرد: آموزههای اسلامی به ما یاد داد اگر کار برای خدا باشد به جهاد منجر میشود. جمعبندی ما این است که سازمان سپاه خلاقیت، دانایی و یکپارچگی را با هم ممزوج کرده بود. با وجود اینکه در اوایل انقلاب درگیر صحنه جنگ بودیم کار علمی هم انجام میدادیم، حرف امروز ما این است که خود سپاه نباید از سابقهاش فاصله بگیرد.
وی افزود: سازمان سپاه اولین سازمان یادگیرنده در نظام جمهوری اسلامی است. از راس نظام که حضرت امام بوده تا تکتیرانداز زمان جنگ یکپارچگی داشتند. بنده اصطلاحی به عنوان میز کالبدشکافی دارم و به این معنی است که میشود از یک جوان ۱۸ ساله که جنگ هم نرفته ظرف سه سال نه رزمنده بلکه ژنرال قوی بسازیم. مکانسیم آن هم به این صورت است که آدمها از خودشان به خودشان یاد میدهند، و بعدها به دیگران هم انتقال میدهند و هر اتفاقی در زندگی میافتد آن را به کلاس آموزشی تبدیل میکند.