به گزارش گروه استانها خبرگزاری دانشجو، در حال حاضر ۴۳ بیمارستان دولتی و غیردولتی با بیش از هشت هزار تخت برای جمعیت چهار میلیون نفری آذربایجان شرقی فعال است.
به گفته کارشناسان و مسئولان حوزه بهداشت و درمان، این تعداد برای مردم استان می تواند قابل قبول باشد، اما وقتی خدمات درمانی استان برای جمعیت بالغ بر ۱۰ میلیون نفری منطقه شمال غرب تعریف شده است، آمارهای مزبور به هیچ عنوان کفاف نمی کند و باید در اسرع وقت نسبت به توسعه مراکز درمانی، ایجاد بیمارستان های جدید و افزایش تخت ها اقدام شود.
بر همین اساس هم اکنون با توجه به گستردگی خدمات درمانی و بهداشتی آذربایجان شرقی و به خصوص کلانشهر تبریز به بیماران استان های آذربایجان غربی، اردبیل، زنجان، کردستان و حتی کشورهای همجوار و همسایه همچون جمهوری آذربایجان، جمهوری خودمختار نخجوان، ارمنستان و بخش های شمالی ترک و کردنشین عراق، لزوم توسعه و تجهیز مراکز درمانی بیش از پیش ضروری به نظر می رسد.
با توجه به هزینه های کلان در بخش سلامت که بنا به گفته کارشناسان ایجاد و تجهیز یک تخت بیمارستانی بالغ بر ۲ میلیارد تومان سرمایه گذاری نیاز دارد، بدون تردید هر گونه هزینه در بخش سلامت و درمان برای آذربایجان شرقی در حقیقت به نوعی سرمایه گذاری برای ارتقای سطح بهداشتی جامعه، رونق اقتصادی منطقه، توسعه گردگشری سلامت و افزایش درآمدهای کشور را به دنبال خواهد داشت.
جبران کمبود تخت در بیمارستانهای استان آذربایجان شرقی نیازمند همراهی و برنامه ریزی دولت و وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی است. در صورت عدم اقدام به موقع برای افزایش تخت در بیمارستانهای استان با گذشت زمان و سال های آینده و احتمال بروز انواع بیماری ها و تغییر و تحولات حوزه پزشکی با مشکلات عدیده و انباشته شده مواجه خواهیم شد.
کمبود تخت بیمارستانی و تجهیزات پزشکی از چالشهایی است که در تمامی شهرستان های ۲۱ گانه استان وجود دارد در آینده این حوزه مهم امنیت سلامت شهروندان را به خطر خواهد انداخت.
برای رفع این مشکل لازم است دولت و مجلس شورای اسلامی، ردیف بودجه ای مشخص برای تعمیرات تجهیزات بیمارستانی و خرید تجهیزات جدید در آذربایجان شرقی در نظر بگیرند.
بودجه تخصیص یافته به خدمات بیمارستانی استان کم است
رئیس دانشگاه علوم پزشکی تبریز در گفتگوی گذشته خود با خبرنگاران با اشاره به اینکه طبق برنامه ریزی های صورت گرفته تمام تلاش دانشگاه علوم پزشکی تبریز در حوزه بهداشت متمرکز بر کاهش بیماری هاست، گفت: اما متاسفانه تخصیص بودجه به این حوزه متناسب با فعالیت صورت گرفته نبوده و برنامه ریزی های کلان کشوری درمان محور بوده و رفع این مشکل نیازمند توجه ویژه به حوزه بهداشت در سیستم برنامه ریزی و بودجه ریزی های کلان کشوری است.
وی نوسازی، بهسازی و مرمت بیمارستان ها و مراکز درمانی کلانشهر تبریز را نیازمند همکاری و مساعدت شورای اسلامی شهر و شهرداری دانست و ضمن تاکید بر همکاری دو جانبه بین مدیریت شهری و دانشگاه علوم پزشکی، اضافه کرد: حفظ سلامت انسان ها و شهروندان یکی از اساسی ترین ارکان زندگی بشریت به شمار می رود و در این راستا شورای شهر و شهرداری مهمترین یاوران دانشگاه علوم پزشکی در حوزه سلامت به شمار می روند.
وی فرسودگی ساختمان ها و خرابی تدریجی دستگاهها و تجهیزات پزشکی را از دیگر چالشها و مشکلات مهم بخش سلامت آذربایجان شرقی برشمرد و گفت: با توجه به اینکه در سال های متمادی گذشته از این تجهیزات و لوازم پزشکی و بیمارستانی به طور مداوم استفاده شده است، مشمول مرور زمان شده و اغلب آنها عمر مفید خود را طی کرده اند که این امر مشکلات محوری برای بخش سلامت آذربایجان شرقی ایجاد کرده است.
یکی از عوامل کمبود تختهای بیمارستانی در استان آذربایجان شرقی را میتوان کمبود تجهیزات پزشکی در شهرستانهای اطراف استان دانست، این امر سبب میشود ساکنین شهرستانهای همجوار با استان برای استفاده از خدمات درمانی به آذربایجان شرقی بیایند.
تعداد بیمارستانهای آذربایجان شرقی حدود 43 مورد اعلام شده که از این تعداد ۲۵ بیمارستان در شهر تبریز و ۱۸ بیمارستان در سایر شهرهای استان قرار دارد و از مجموع ۴۳ بیمارستان، ۳۱ بیمارستان دولتی است و بقیه توسط بخش خصوصی اداره می شود.