به گزارش گروه استان های خبرگزاری دانشجو، محمد حسین طارمی، مسئول واحد سیاسی جامعه اسلامی دانشجویان دانشگاه بینالمللی امام خمینی (ره) قزوین در گفتگو با خبرگزاری دانشجو، گفت: ۱۶ آذر یک رویداد تاریخی مهم در دوران مبارزات مدنی در زمانی پهلوی دوم بود که نشان دهنده نقش پر رنگ دانشجو در مباحث مطالبه گری و عدالت خواهی بود.
طارمی افزود: درست چند ماه پس از کودتای ۲۸ مرداد ۱۳۳۲، نیکسون معاون رئیس جمهور وقت ایالات متحده آمریکا به ایران سفر کرد که موجب نارضایتی مردم به ویژه دانشجویان شده بود. از سویی دگر، مردم به کودتایی که علیه دولت مصدق صورت گرفته بود ناراضی و ناراحت بودند و پس از وقوع این واقعه انتظار داشتند پهلوی با عاملانش برخورد کند و رابطهاش را با آمریکا کمرنگ کند، اما با حضور معاون رئیسجمهور امریکا به کشور، خشم مردم چندین برابر شد و اعتراض مردم و دانشجویان را فراهم کرد. وی ادامه داد: ارتش در آن زمان با دانشجویان دانشگاه تهران مقابله کرد و سه تن از دانشجویان را به شهادت رساند که هر سه، از دانشجویان دانشگاه تهران بودند به همین دلیل ۱۶ آذر روز دانشجو نامگذاری شد.
مسئول واحد سیاسی جامعه اسلامی دانشگاه بینالمللی امام خمینی (ره) استان قزوین بیان کرد: اگر بخواهیم کمی با یکدیگر رو راست باشیم، مهمترین ویژگی دانشجوی ایرانی را از نظر سطح علمی و درسی باید در حد اعلی بدانیم که به همین منظور امیرالمونین (ع) نیز میفرمایند: اگر علم داشته باشیم میتوانیم در عرصههای مختلف، قدرت را هم به وجود آورد. با این تفاسیر دانشجو باید از نظر جایگاه علمی در سطح عالی باشد تا بتواند به کشور خودش خدمت برساند. طارمی در این رابطه اذعان داشت: دانشجو به عنوان یک شخص پویا و مطالبهگر که غالبا بدون وابستگی به نهادی هست، باید نسبت به حوادثی که در دانشگاه یا سطح کشور رخ میدهد حساس شود و منفعل نباشد. شیوع کرونا و مجازی شدن تحصیل دانشجو را از فضای واقعی دانشجویی و فعل و انفعالات دانشگاهی دور کرد و یک فضای نامناسب در ذهن دانشجویان الخصوص نو ورودان شکل داد. فضایی که با خوراک فکری القا شده از رسانههای معاند، در ذهن دانشجو تسبیح پیدا کرد و حال امروز شاهد یک دانشجویی هستیم که به دنبال مطالبهگریست، اما نه مبنا دارد و نه راه را بلد است.
وی افزود: طبیعتا این مسئله غیرقابل منتظره نبود و میتوان صراحتا به رسانه نابلد بودن دولت و دستگاههای آموزشی و نظارتی اشاره کرد.
مسئول واحد سیاسی جامعه اسلامی دانشگاه بینالمللی امام خمینی (ره) استان قزوین بیان کرد: دانشجوی امروز در پی مطالبهگریست، اما به خاطر شرایط انفعالی که در دهه گذشته دیدیم، عملا جایگاه و نقش دانشجویی جز با داد و بیداد و اعمال ناپسند در سطح دانشگاه چیز دیگری نبوده است. درست بر عکس در دهههای گذشته مثل دهه ۸۰ و ۷۰ عملا ما با یک قشر فعال و پویا روبرو بودیم که تا عالیترین سطح این کشور اعمال نفوذ میکردند و سعی در نقش آفرینیهای مهم داشتند.
طارمی ادامه داد: قشر دانشجو باید به عنوان یک قشر عالم و عاقل نسبت به سایر اقشار جامع با دید بازتری به مسائل نگاه و آنها را بررسی کند. به نوعی دانشجو باید مسائل، تهاجمهای خارجی و سوء مدیریتهای داخلی را برای اقشار پایین جامعه یعنی افرادی که شاید نسبت به علم روز و فضای مجازی اطلاعی نداشته باشند، روشن کنند.
وی بیان کرد: جنبشهای دانشجویی در پی فرمایش رهبر انقلاب باید در پی جهاد تبیین باشند. جهادی که شاید در جنگ سرد و رسانهای امروز از هر سلاح دیگری کارآمدتر باشد. فلمثل دانشجوی تراز باید در خط اول روایات میدانی دانشگاه نقش آفرینی کند. قطعا روایت واقعی و کف میدانی میتواند تحلیلی درست و مطابق با واقعیت از حوادث را برای عموم جامعه از دولت مردان تا مردم عادی در بر داشته باشد.