به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجو، مراسم نکوداشت نادر طالبزاده در دومین روز از شانزدهمین جشنواره بینالمللی فیلم مستند ایران «سینماحقیقت» شامگاه دوشنبه ۲۱ آذر ماه ۱۴۰۱ در پردیس سینما گالری ملت برگزار شد.
در این مراسم که با حضور محمد حمیدی مقدم دبیر جشنواره سینما حقیقت برگزار شد وی با تأکید بر وجوه شخصیت علمی، فرهنگی و هنری مرحوم نادر طالب زاده گفت: سال گذشته دقیقا یک روز بعد از جشنواره پانزدهم، اتفاقی به حاج ندار زنگ زدم و صبح جشنواره به عیادت ایشان رفتم، باز هم در مورد سینما و مستند همچنان پرشور صحبت میکرد، وقتی متوجه شدند ما برخط و آنلاین قرار است جشنواره را برگزار کنیم بسیار خوشحال شدند و استقبال کردند.
در ادامه محسن اسلامزاده مستند ساز و کاگردان فیلم پاییزن پنجاه سالگی نیز در مورد مرحوم نادر طالب زاده گفت: وقتی ما هیچ پشتیبانی برای فیلمسازی و مستند سازی نداشتیم، گفتند یک آدمی به نام طالبزاده است که تحویلت میگیرد. وقتی اولین اثر خودم در سیستان بلوچستان را که تار شده بود ساختم وقتی پیش حاج نادر رفتم، وقتی فیلم تموم شد و روی تیتراژ رفت دیدم حاج نادر در حال تماشای جدی فیلمم است. جمله ای به من در حالی که در بیم و امید رها کردن کار مستندسازی بودم گفت: تو من را یاد ابراهیم اصغرزاده انداختی. اینقدر با من پرانرژی صحبت کرد و به مدیر شبکه دوم سیمای آن زمان معرفی کرد که فلانی فیلم ساخته و هوایش را داشته باشید.
اسلامزاده در مورد خاطره اش از حضور فیلمسازان با رهبری که حاج نادر طالبزاده هم در آن جلسه حضور داشتند گفت: ما مدام به نگاه رهبری به فیلمسازان دقت میکردیم، که در آن جلسه رهبری مدام از حرفهای مرحوم نادر طالبزاده یادداشت بر میداشت. وی در پایان گفت: حاج نادر یک بار با من درد و دل کرد می گفت: این بچهها اینطرف میز یکجور دیگر هستند و وقتی آنطرف میز می روند یک مدل آدم دیگر میشوند. عجیب اینجاست که هر کس حرفه ای می شد دیگر حاجی رهاش می کرد و مدام دنبال استعدادهای جدید بود.
در ادامه این نشست عماد حمرونی استاد دانشگاه فرانسوی-تونسی و فعال فرهنگی چند جملهای به زبان عربی در مورد استاد مرحوم نادر طالب زاده صحب کرد. وی گفت: اولین باری که نادر طالب زاده را شناختم در جریان بیداری اسلامی بود. طی این ده سالی که ارتباط داشتیم بارها به کنفرانسهای مختلف با حضور نادر طالب زاده از جمله افق نو دعوت شدم که ایشان را فردی متواضع، تأثیرگذار، معنوی، انقلاب و باورمند دریافتم و به همین علت ایشان را یک استاد تمام عیار و معلم در حوزه ارتباطات مقاومت میشناسم.
حمرونی با اشاره به اینکه نادر طالبزاده گردآورنده افراد زیادی برای بحث در موضوعات مهمی با مرکزیت مقابله با تفکر صهیونیستی و استکبار و سلطه گری رسانهای بر نکوداشت نام و یاد وی تأکید کرد.
در ادامه مجید شاه حسینی مدرس و پژوهشگر دانشگاه در سینما نیز با عنوان اینکه نادر طالبزاده شهروند دفاع مقدس بود گفت: ما ایشان را رهپوی تاریخ دفاع مقدس می دانیم. نادر طالب زاده در حد رفاقت دیرینه که با ایشان داشتم، فکر می کردیم توفیق جنگ همان 20 سالی است که امام می فرمودند. واقعیت این است که سالهای دفاع مقدس یک بهار برای تولد دوباره آدم ها بود که با مفهوم تاریخ مقدس زیست میکردند. خداوند راوی تاریخ مقدس است و تاریخی به دور از تحریفت بشری است و برخلاف تاریخ عرفی که میآید و تمام میشود، پایانی ندارد و تا انتهای تاریخ ادامه دارد.
شاه حسینی در ادامه در مورد مرحوم نادر طالبزاده گفت: نادر طالب زاده کسی بود که هرطور خواست زندگی نمیکرد بلکه آنطور که ایمانش اقتضا می کرد زیست میکرد، همه آنچه برای خود به آن بالید این بود که به رسالت خود عمل کند. هرکس که به اربعین مشرف شده باشد این زیست را تجربه کردهاست.
شاه حسینی در مورد تواضع نادر طالبزاده گقت: استاد حتی با هنروران ارتباطی دوستانه داشت که همه با وی احساس رفاقت میکردند. نادر طالبزاده شهروند تاریخ مقدس بود، همیشه امیدوار بود و هرگز به واسطه تعاملش با خدا پشیمان نشد.
در پایان این جلسه رضا برجی عکاس دوران دفاع مقدس و از همکاران مرحوم حاج نادر طالبزاده با بین اینکه: حاج نادر همیشه دنبال معرفی و جست و جوی فرهنگ ایرانی بود. مثلا در سوریه میگفت: برویم دانشمندان ایرانی در سوریه را پیدا کنیم. وی تأکید کرد: نگذاریم علفهای هرز دور این شخصیت رشد کنند. عزتی که خدا به نادر طالبزاده میخواست داد. خیلی از رفقا به وی پشت کردند. نادر طالبزاده را در همین کشور تکفیر کردند اما وقتی خدا بخواهد عزت دهد هیچ کس جلودار آن نیست. این عزت را خدا به کسانی میدهد که در راه خدا گام بر میداشت.
چه زمانی که در هند یا رُم بود یا در بوسنی زیر توپ و تانک حرکت میکردیم که ممکن بود هر لحظه کشته شویم، همه جا نادر، نادر بود و هیچ تغییری نمیکرد.
در پایان این مراسم از خانواده مرحوم نادر طالبزاده با تقدیم نشان فیروزهای شانزدهمین جشنواره بینالمللی فیلم مستند ایران «سینما حقیقت» تقدیر شد.