به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، حسن پور رئیس باشگاه پژوهشگران جوان دانشگاه آزاد در نشست خبری رویداد جوانه ثریا که در محل دانشگاه علوم و تحقیقات برگزار شد، گفت: برگزاری رویداد جوانه ثریا در حوزه امیت غذایی را به فال نیک میگیریم؛ چرا که امنیت غذایی اساس امنیت ملی ماست و خودکفایی و دسترسی در قلمرو سرزمینی به نیازمندیهای کشور موضوعی است که مورد توجه رهبر معظم انقلاب، رئیس جمهور و همه دست اندرکاران این حوزه است.
وی با بیان اینکه امیدواریم رویداد جوانه ثریا دریچهای برای ارتقای امنیت غذایی و میل به خودکفایی در محصولات اساسی باشد، افزود: مطمئنا دولت هم با اتخاذ سیاستهای حمایتی دنبال یک انسجام در بدنه اجتماعی و مشارکت فعالین حوزه امنیت غذایی است تا ارتقاء و میل به خودکفایی در این حوزه اتفاق بیفتد.
حسن پور با اشاره به اینکه دانشگاه آزاد و باشگاه پژوهشگران هر آنچه در توان دارد در جهت برگزاری رویداد جوانه ثریا و حمایت از نخبگان به کار میگیرد، افزود: امیدوارم این رویداد در سطحی برگزار شود که هر کسی با هر ترازی که میتواند به حل و فصل مسائل کمک کند در آن حضور یابد و بستر سازی این موضوع میتواند باشگاه پژوهشگران رقم بخورد.
وی با بیان اینکه محورهای این رویداد باید دغدغههای اصلی کشور باشد، اظهار کرد: هر اتفاقی که در رویداد جوانه ثریا بیفتد در زنجیره ارزش امنیت غذایی کشور سهم دارد و بنده برآیند را رو به جلو میبینم.
حسن پور اظهار کرد: در حوزه ارتباط صنعت و دانشگاه یا برخوردها شعار گونه است و یا استدلالهایی که صورت میگیرد تاریخ مصرف گذشته است. به زعم بنده دانشگاه و صنعت هر کدام باید مسیر خودشان را بروند، ولی نباید واگرا باشند.
وی با بیان اینکه اگر دانشگاه آزاد بتواند به بهره بردارانی که دنبال کار شکلی نیستند و دنبال این هستند که مشکل و مسئله خود را در زمان و با قیمت تمام شده کمتر انجام دهد وصل شود به صورت ارگانیک به صنعت وصل شده، اظهار کرد: خیلی از صنایع کشور نسبت به توسعه فن آوری احساس نیاز نمیکنند مگر اینکه فن آوری درون زا و به صورت هستهای باشد.
حسن پور با اشاره به اینکه دانشگاه باید برای ادامه حیات خود در حوزه تولید علم و فن آوری به صنعت کمک کند و اگر این اتفاق نیفتد اقداماتی که صورت میگیرند شکلی خواهند بود، اضافه کرد: همه در فضای صنعت با مفهومی به نام تجاری سازی آشنا هستیم. با این وجود ما به ضرس قاطع اعتقاد داریم که اگر فناوری به نیاز واقعی بهره بردار دانا وصل باشد موجب افزایش بهره وری میشود و اگر دانشگاه به نیاز واقعی وصل شود خودش در ادامه میداند که باید چگونه عمل کند.
وی با بیان اینکه ما باید بتوانیم بر مبنای نیاز واقعی صنعت راه حلهایی را برای شبکه عظیم اعضای هیئت علمی و دانشجویان خود ارائه کنیم، افزود: بسیاری از اعضای هیئت علمی دانشگاه آزاد علاقمندند مسئلهای را که برای دانشجویان تعریف کنند که قسمتی از حل مسئله صنعت باشد.
رئیس باشگاه پژوهشگران جوان دانشگاه آزاد با اشاره به اینکه آن چه که در صنعت و دانشگاه اتفاق میافتد اگر به هم نزدیک و همگرا شوند ما ارتباط با صنعت واقعی را خواهیم داشت، اظهار کرد: باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان دانشگاه آزاد مدلی را که هم اکنون دنبال میکند مدل توسعه شبکه پژوهشگر و نخبه است و این مدلی است که در آن شبکه سازی و ارتباط سیستمی وجود دارد.
حسن پور افزود: مزیت نسبی دانشگاه آزاد نسبت به دیگر دانشگاه این است که پژوهشگر جوان و نخبهای را در اختیار دارد که با اندکی کار توان افزایی میتوانند برای رفع تمام نیازهایی که در حوزه صنعت وجود دارد تلاش کنند تا هم خودشان به آن بدنه وصل شوند و هم کار حرفهای را در آنجا پیش ببرند. در واقع عموما هدف بچههای ما از وصل شدن به صنعت این است که هم شغل پیدا کنند و هم در کشور بمانند و هم مهارتهای خود را ارتقاء بدهند.
وی با بیان اینکه ما بعد از اجرای مدل توسعه شبکه پژوهشگر و نخبه، به سمت پژوهش شبکهای پیش خواهیم رفت، تصریح کرد: مسیر میان بر فعالیت، ذیل شبکه است. با این وجود ما هر چه زودتر باید پژوهش شبکهای را شروع کنیم و این موضوعی است که میتواند ما را هم با قیمت تمام شده کمتر و هم با زمان کمتر به نتیجه برساند.