به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو، سازمان جهانی خواروبار و کشاورزی ملل متحد در جدیدترین گزارش خود از جایگاه برتر ایران در تولید ۲۰ محصول کشاورزی خبر داد.
بر اساس این گزارش، درحالی که ایران با معضل خشکسالی دست و پنجه نرم میکند، اما توانسته است در میان کشورهای جهان جایگاه خوبی در تولید محصولات کشاورزی به خود اختصاص دهد و ۲۰ محصول کشاورزی ایران جایگاههای دوم تا نهم را به لحاظ تولید در جهان به خود اختصاص دهند.
ایران با تولید ۱۳۵ هزار تن پسته در جایگاه دوم جهان قرار دارد. آمریکا با تولید ۵۲۳ هزار تن در جایگاه اول و ترکیه با ۱۱۹ هزار تن در جایگاه سوم قرار دارند.
ایران در سال گذشته میلادی ۱.۳ میلیون تن خرما، ۳۸۶ هزار تن گردو، ۷۷ هزار تن عسل و ۳۲۳ هزار تن هلو تولید کرده و در میان کشورهای جهان برای تولید این محصولات جایگاه سوم را به خود اختصاص داده است.
تولیدکننده نخست خرما در جهان مصر است که ۱.۷ میلیون تن خرما تولید کرده است.
چین تولیدکننده نخست گردو و عسل در جهان است؛ آمریکا رتبه دوم تولید گردو و ترکیه رتبه دوم تولید عسل در جهان را به خود اختصاص داده اند.
ایران در سال ۲۰۲۱ حدود ۹۰ هزار تن به و ۲۰۱ تن شاهدانه تولید کرده است.
ایران در سال گذشته میلادی ۲۹۴ هزار تن کیوی، ۳۸۸ هزار تن آلو و ۱۵۶ هزار تن گیلاس و ۸۳ هزار تن انجیر تولید کرده که رتبه پنجم را برای این کشور در جهان به دنبال داشته است.
ایران ۲.۲۴ میلیون تن سیب، ۱۶۳ هزار تن بادام، ۵۹۸ هزار تن بادمجان در سال ۲۰۲۱ تولید کرده است که به این ترتیب به لحاظ تولید این محصولات جایگاه ششم در جهان را در اختیار دارد.
رتبه نخست تولید سیب و بادمجان در جهان نیز به چین اختصاص دارد و آمریکا رتبه نخست تولید بادام را از آن خود کرده است.
ایران با تولید ۶۷۶ هزار تن طالبی در سال ۲۰۲۱ به هفتمین تولیدکننده این محصول در جهان تبدیل شده است.
ایران ۳۱ هزار تن خرمالو و ۱۳ هزار تن فندق در سال ۲۰۲۱ تولید کرده و جایگاه هشتم در جهان را در اختیار دارد.
ایران ۲.۱۳ میلیون تن پرتقال، ۱۶۸ هزار تن نخود و ۱۰۰ هزار تن اسفناج در سال ۲۰۲۱ تولید کرده است.