آخرین اخبار:
کد خبر:۱۰۵۲۰۸۷
در گفتگو با دانشجو مطرح شد

ثبات بازار ارز نیازمند امنیت اقتصادی و تسهیل تجارت خارجی/ گفتار درمانی دردی دوا نمی‌کند

کارشناس مسائل اقتصادی گفت: باید بر مواضع خودمان دفاع کنیم، اما نباید سیاست‌هایی در پیش بگیریم که هزینه‌های اقتصادی بر کشور تحمیل کند.

رحمان سعادت؛ استاد اقتصاد و عضو هیئت علمی دانشگاه سمنان در گفتگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری دانشجو در خصوص چرایی افزایش نرخ ارز و اهمیت مدیریت نرخ ارز گفت: برای اینکه نرخ ارز کنترل و با ثبات شود باید به درک مناسبی از آنچه دور و بر اقتصاد ایران می‌گذرد توجه کنیم چرا که نرخ ارز از بسیاری از مولفه‌های اقتصادی تاثیر می‌گیرد به همین خاطر تا زمانی که درک مناسبی از وضعیت اقتصادی کشور و سیاست خارجی و سرمایه گذاری و تعاملات اقتصادی مطلوب با دنیا نداشته باشیم نمی‌توان یک عامل را مولفه مهم و تاثیر گذار بر نرخ ارز عنوان کرد.

وی در این خصوص خاطر نشان کرد: به دلیل عدم شناخت درست از اقتصاد و عدم به کارگیری راهبرد‌های درست برای موفقیت در تجارت خارجی و ایجاد امنیت اقتصادی هر سیاستی که برای ثبات بازار ارز به کار گرفته می‌شود درست از آب در نمی‌آید به این خاطر شاهد هستیم بسیاری از سیاست‌ها ناموفق می‌شود پس در این زمینه باید به سراغ سایر عوامل مثل تجارت خارجی، سرمایه گذاری و تسهیل واردات و صادرات برویم تا نرخ ارز با ورود ارز به میزان کافی به کشور به مرحله تعادل برسد.

رحمان سعادت استاد اقتصا دانشگاه سمنان معتقد است: بحث ارز صرفا در اختیار بانک مرکزی نیست بخشی از آن مربوط به سیاست خارجی و سیاست‌های کلی است. وقتی شرایط ما در حوزه بین الملل عادی نیست بانک مرکزی هم نمی‌تواند کارخاصی برای ثبات و کاهش نرخ ارز انجام دهد برای اینکه دلار رابطه نزدیکی به حوزه بین الملل دارد. کوچکترین تنشی در حوزه بین الملل اقتصاد ما را تحت تاثیر قرار می‌دهد البته این موضوع درباره سایر کشور‌ها نیز مصداق دارد به همین خاطر با تنش‌های بین المللی و عدم تسهیل تجارت خارجی به بهترین نحو ممکن ارز وارد کانال‌های بالاتری از قیمت می‌شود، به همین خاطر تسهیل ارتباطات با اقتصاد‌های بزرگ در این موضوع بسیار حائز اهمیت است.

عضو هیئت علمی دانشگاه سمنان خاطر نشان کرد: هر چند بر گسترش و تعمیق روابط خارجی و توسعه تجارت با کشور‌های مختلف دنیا تاکید می‌شود، اما بدین معنا نیست که از سیاست‌های بین المللی که به تامین منافع ملی می‌انجامد دست بکشیم و در برابر زیاده خواهی‌ها کوتاه بیاییم، اتفاقا باید بر مواضع خودمان دفاع کنیم، اما نباید سیاست‌هایی در پیش بگیریم که هزینه‌های اقتصادی بر کشور تحمیل کند، هزینه‌هایی که مانع سودآوری اقتصاد ایران می‌شود.

رحمان سعادت افزود: برخی از سیاست‌ها ایجاد تنش می‌می کند نه آورده سیاسی و نه اقتصادی دارد، بنابراین صرفا بانک مرکزی به تنهایی نمی‌تواند عامل کاهش و ثبات نرخ ارز باشد، بلکه به هماهنگی بین سیاست خارجی و بانک مرکزی به شدت نیازمندیم. اگر این دو در کنار هم به درستی مدیریت شوند و تنش زدایی عزتمندانه با دنیا داشته باشیم و در مرحله دوم از کارشناسان خبره برای حل مسائل اقتصادی کمک گرفته شود قطعا مشکلات اقتصادی به تدریج کمتر می‌شوند.

عضو هیئت علمی دانشگاه سمنان خاطر نشان کرد: مسوولان باید از اقدامات گفتار درمانی در شرایط فعلی به شدت دوری کنند و عملگرا شوند چرا که بدبینی مردم به سیاست گذاری‌های اقتصادی و بین المللی مسوولین حاوی پیامد‌های خوبی برای کشور نیست، به همین جهت تا زمانی که مردم با سیاست‌های اقتصادی همراهی نکنند عملا این سیاست‌ها تاثیرگذار نخواهد بود و روی خوش اقتصادی با ثبات که فرار سرمایه از آن صورت نگیرد و سرمایه‌های جدید را به خود جذب نکند نخواهیم دید.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار