به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری دانشجو، نماینده ویژه آمریکا در امور ایران روز شنبه به وقت محلی در اولین واکنش دولت بایدن پس از اعدام "علیرضا اکبری" گفت: از شنیدن خبر اعدام علیرضا اکبری یک شهروند انگلیسی-ایرانی وحشت کردم.
مذاکره کننده ارشد آمریکا مدعی شد: بازداشتهای ناعادلانه، اعترفات اجباری، دادگاههای ساختگی و اعدامها با انگیزه سیاسی که جمهوری اسلامی انجام میدهد، باید متوقف شود.
قوه قضاییه ایران روز شنبه اعلام کرد علیرضا اکبری، محکوم به افساد فیالارض و اقدام گسترده علیه امنیت داخلی و خارجی کشور از طریق جاسوسی برای دستگاه اطلاعاتی دولت انگلیس به دار مجازات آویخته شد.
اعلام اجرای این حکم در روز شنبه ۲۴ دیماه ۱۴۰۱ با واکنشهای مداخلهجویانه نه تنها مقامات انگلیس و اروپا مواجه شد بلکه در نخستین واکنش از سوی آمریکا نیز، رابرت مالی نماینده ویژه این کشور در امور ایران که از آغاز حوادث داخلی در ایران، بر ناآرامیهای متمرکز شده، باز هم اظهارات مداخله جویانه خود و دولت بایدن را تکرار کرد.
قبل از اعلام اجرای حکم اعدام "علیرضا اکبری"، ودانت پاتل، معاون سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا روز جمعه به وقت محلی در واشنگتن در تداوم مداخله جویی دولت بایدن در امور داخلی ایران ادعا کرد: اتهامات و صدور حکم اعدام علیه علیرضا اکبری انگیزه سیاسی دارد و اعدام او بی وجدانی است و آمریکا نیز مانند انگلستان خواستار عدم اجرای حکم اعدام و آزادی فوری اوست.
این مقام آمریکایی مدعی شد: ما از گزارشها مبنی بر اینکه آقای اکبری شکنجه و به او در زندان داروی مخدر داده شده و هزاران ساعت تحت بازجویی بوده تا به دروغ اعترافات خود را تایید کند، نگران هستیم.
معاون سخنگوی وزارت خارجه آمریکا ادعا کرد: اقدامات ایران در بازداشتهای خودسرانه و غیرعادلانه، اعترافات اجباری و اعدامهایی که انگیزه سیاسی دارند، کاملا غیرقابل قبول است و باید متوقف شود.
علیرضا اکبری طبق اعلام مرکز رسانه قوه قضاییه، به جرم افساد فیالارض و اقدام گسترده علیه امنیت داخلی و خارجی کشور از طریق انتقال اطلاعات به اعدام محکوم شده است. نامبرده مدتی قبل در پی جاسوسی علیه کشور دستگیر شد. برهمین اساس و پس از تشکیل پرونده قضایی برای متهم و صدور کیفرخواست، پرونده به دادگاه ارجاع و جلسات رسیدگی با حضور وکیل متهم برگزار شد و بر اساس مستندات متقن موجود در پرونده، این فرد به جرم جاسوسی برای انگلیس به اعدام محکوم شد.
در پی اعتراض متهم و فرجام خواهی وی، پرونده دوباره در دیوان عالی کشور بررسی شد و دیوان عالی کشور ضمن رد فرجام خواهی، دادنامه اولیه را ابرام و حکم اعدام اکبری را تایید کرد.
وزارت اطلاعات در همین زمینه با انتشار اطلاعیهای تاکید کرد: اکبری یکی از مهمترین عوامل نفوذی سرویس جاسوسی انگلیس بود که اطلاعات مهم کشور را جمعآوری و به صورت کاملا آگاهانه و هدفمند در اختیار این سرویس قرار میداده است.
اطلاعیه وزارت اطلاعات در مورد این جاسوس و جزییات اقدامات صورت گرفته در شناسایی و دستگیری افزود: به استحضار ملت شریف ایران میرساند یکی از مهمترین عوامل نفوذی سرویس جاسوسی انگلیس خبیث در مراکز حساس و راهبردی کشور توسط سربازان گمنام امام زمان (عج) شناسایی و پس از طی فرآیندی طولانی و چند لایه در حوزههای ضد اطلاعاتی، فنی و عملیات فریب دستگیر شد.
جاسوس شناسایی شده به نام علیرضا اکبری دارای دسترسیهایی به برخی دستگاههای حساس کشور بود و در همان حد نیز اطلاعات مکتسبه را به صورت کاملا آگاهانه و به دفعات متعدد در اختیار سرویس جاسوسی دشمن قرار داده بود.
این جاسوس در جریان اخذ ویزا از سفارت انگلیس در تهران توسط مامورین اطلاعاتی مستقر در آن سفارت، نشان شده و مورد مصاحبه قرار میگیرد سپس و در خلال سفرهای شخصی خود به اروپا، به استخدام تمامعیار سازمان جاسوسی انگلستان درمیآید.
علیرضا اکبری با توجه به اهمیت موقعیت و دسترسیهایش به یک جاسوس کلیدی برای سرویس اس آی اس (SIS) تبدیل میشود که همزمان توسط چندین افسر برجسته میز ایران تخلیه اطلاعاتی و هدایت میشد.
افسران ضد جاسوسی وزارت اطلاعات پس از کشف روابط جاسوسی مورد بحث، تکمیلِ اطلاعات پیرامون اهداف و لیستِ نیازمندی ها، شکل ارتباطات و ابزارهای ارتباطی سرویس حریف، از مقطعی به مدار ارتباطی فیمابین سرویس اس آی اس (SIS) و جاسوس مورد نظر ورود کرده و به تزریق اطلاعات هدایت شده به مدار مذکور پرداختند نهایتاً در زمان مقتضی و با حکم مرجع قضایی متهم بازداشت و پس از طی فرآیند قضایی حکم وی صادر شد.