به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری دانشجو، «رابرت مالی» نماینده آمریکا در امور ایران در مصاحبه با برنامه «هارد تاک» مربوط به شبکه بی بی سی در پاسخ به سئوال «استفن سَکر» (Stephen Sackur) مجری این برنامه در خصوص « آیا اذعان می کنید که در ۲ سال اخیر دیپلماسی با ایران شکست خورده است؟» گفت: دیپلماسی هرگز تمام نمی شود؛ حتی در شرایطی که ما کارهای دیگری را در قبال ایران انجام می دهیم. مثل تحریم، اعمال فشار، مقابله با اقدامات ایران در منطقه و بسیج کردن جامعه بین الملل.
نماینده آمریکا در امور ایران بدون اشاره به خروج کشورش از توافق بین المللی سال ۲۰۱۵ و نقض قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت سازمان ملل در ماه می سال ۲۰۱۸ میلادی از سوی ترامپ ادامه داد: حتی زمانیکه همه این کارها را داریم انجام می دهیم، مذاکرات غیرمستقیمی را با ایران داشتیم و علنا اعلام کردیم که آماده ایم مذاکرات غیرمستقیم را ادامه دهیم! اما در عین حال برای توقف اقدامات خشونت آمیز ایران و یا محدود کردن برنامه هسته ای این کشور تردید نخواهیم کرد! بنابراین موضوع بر سر دیپلماسی یا سایر گزینهها نیست؛ موضوعات با همدیگر پیگیری می شوند.
«رابرت مالی» اذعان کرد: فکر می کنم ۲ سال پیش که ما (دموکرات ها) روی کار آمدیم به دلیل تصمیم نسنجیده دولت قبل برای خروج از توافقی که کار می کرد شرایط خطرناکی را تحویل گرفتیم.
وی در ادامه افزود: می دانم می خواهید بدانید امروز در چه مرحله ای هستیم و منصفانه است که بگویم اوضاع بهتر نشده است. اوضاع بدتر شده است، ایران برنامه هسته ای خود را به گونه ای گسترش داده است که بسیار خطرناک است، اما ما متحدتر هستیم و موضع قوی تری برای مقابله با ایران داریم.
این مقام آمریکایی بدون اشاره به سنگ اندازی های مکرر این کشور در مسیر رفع تحریم های ضدایرانی در مذاکرات پیشین ادعا کرد: تهران چندین فرصت را برای پایان دادن به این بحران از بین برد؛ تا ما به برجام و آن ها هم اجرای به تعهداتشان بازگردند. بنابراین شما می توانید به نتیجه تان خود برسید؛ اما اعلام کردیم که آماده ایم به گفتگوها با ایران ادامه دهیم تا به یک نتیجه دیپلماتیک برسیم.
نماینده آمریکا در امور ایران گفت: فکر می کنم نکته مهم این است که شانس واقعی برای احیای برجام وجود داشت، آن ها به این فرصت پشت کردند! ما هم طوری رفتار نمی کنیم که انگار اتفاقی نیفتاده است. اما نتیجه دیپلماتیک هرچه باشد ما آماده پیگیری آن هستیم و باید ببینیم آیا می توانیم به نتیجه برسیم. دو موضوع وجود دارد که باید بین آن ها تمایز قائل شویم. یکی اینکه آن ها به داشتن اورانیومی که در سطح تولید سلاح هسته ای چقدر نزدیک هستند که آن ها خیلی خیلی نزدیک هستند و دیگر اینکه آن ها چقدر به بمب نزدیک هستند. این ها با هم فرق دارد. آن ها برنامه تولید سلاح هسته ای خود را از ازسر نگرفته اند. اگر این اقدام صورت گیرد، شرایط تغییر خواهد کرد اما به این مرحله چندان نزدیک نیستیم چرا که به تلاش های طولانی تری نیاز دارد. «بایدن» نگفت که دیپلماسی با ایران و امکان تفاهم با این کشور در خصوص برنامه هستهای مُرده است!
مالی گفت: با این حال ما با این مقدار که آن ها (به ساخت سلاح هسته ای) نردیک هستند راحت نیستیم. به همین خاطر مسیر دیپلماتیک را در پیش گرفتهایم و همانطور که بایدن گفت اگر این راه به نتیجه نرسد همه گزینهها روی میز خواهد بود.
«رابرت مالی» در ادامه با نقض منشور ملل متحد در خصوص لزوم عدم مداخله در امور داخلی کشورهای مستقل در ارتباط با اغتشاشات پراکنده در ایران هم گفت: به دنبال تغییر نظام نیستیم چون به نظرم به اندازه کافی تجربیات غم انگیز در تلاش برای مهندسی تغییر رژیم، به ویژه در خاورمیانه (غرب آسیا) کسب کرده ایم. آنچه به دنبال انجام آن هستیم وضع تحریم های بیشترِ جامعه جهانی (علیه تهران) است.