به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، نشست خبری معاون تحقیقات و فناوری با موضوع بیست و هشتمین جشنواره تحقیقات و فناوری علوم پزشکی رازی با حضور یونس پناهی معاون تحقیقات فناوری و جمعی از خبرنگاراران برگزار شد.
یونس پناهی، معاون تحقیقات فناوری وزارت بهداشت با اشاره به تاریخ برگزاری نمایشگاه گفت: بیست هشتمین جشنواره تحقیقات و فناوری علوم پزشکی رازی در سوم بهمن ماه مصادف با ولادت امام محمد باقر در سالن اجلاس سران برگزار میشود.
وی ادامه داد: جشنواره تحقیقات و فناوری یکی از بزرگترین جشنوارههای عرصه سلامت است.
هر ساله عملکرد تحقیقاتی علوم پزشکی کشور در عرصه فناوری مورد ارزیابی قرار میگیرد و امسال همزمان با شعار سال تولید، دانشبنیان و اشتغال افرین، محور اصلی را شعار سال انتخاب کردیم و به همین دلیل در جوایز که به برگزیدگان اهدا خواهد شد؛ درصد قابل توجهی از برندگان و برگزیدگان افراد فناور، شرکتهای دانشبنیان و افرادی هستند که در حوزه فناوری بیشترین فعالیت را داشتند.
معاون تحقیقات فناوری وزارت بهداشت درباره فرق این نمایشگاه با سالهای گذشته گفت: این جشنواره نسبت به جشنوارههای قبلی فرقهایی دارد، محور و مبنای اصلی را در راستای تحقق شعار سال قرار داریم. برای اولین بار در طول تاریخ جشنواره، دانشجویان جداگانه ارزیابی میشوند. در سنوات گذشته ارزیابی دانشجویان و محققان جوان باهم برگزار میشد که باید h index بالای ۱۲ داشته باشد اکنون h index را برای دانشجویان حدف کردیم و دانشجویان در کمیته خاص دانشجویان ارزیابی میشوند. کمیته علوم پایه کمیته و کمیته محصولات دانش بنیان بهشی از آن است.
یونسی افزود: با حمایت وزیر بهداشت، جوایز برگزیدگان امسال ارتقا پیدا کرده است و امیدواریم که محققان و برگزیدگان خاطرات خوبی در عرصه تولید علم و دانش داشته باشند.
وی با اشاره به حضور و استقبال شرکتکنندگان در طول ۲۷ جشنواره پیشین گفت: پارسال رکورد حضور شرکت کنندگان شکسته شد و امسال جشنواره با حضور ۵۷۰ شرکت کننده برگزار خواهد شد.
معاون تحقیقات و فناوری با اشاره به حضور رئیس جمهور در بیست و هشتیمن جشنواره تحقیقات و فناوری علوم پزشکی افزود: یکی از خصلتهای رئیس جمهور حضور در مراکز علمی و دانشگاهی است و ایشان به جوانان علاقه دارند. ما از رئیس جمهور دعوت کردیم، امیدواریم که شرایط حضور را داشته باشند.
وی افزود کرد: امسال در بیست و هشتمین جشنواره رازی، ۵ محقق، ۴ مخترع، ۳ فناور، ۲ محقق جوان، ۲ محقق دانشجو، یک پژوهش کاربردی برتر، ۴ دانشگاه علوم پزشکی (شامل یک دانشکده علوم پزشکی نوپا و ۳ دانشگاه علوم پزشکی برتر)، ۳ محصول فناور، ۳ مرکز رشد فناوری، ۱۰ مرکز تحقیقاتی، ۴ کمیته تحقیقات دانشجویی، سه نشریه، یک شرکت دانشبنیان و یک سازمان غیردولتی حامی پژوهش مورد تقدیر قرار میگیرند.
پناهی با اشاره به شرکتهای برتر در ساخت واکسن افزود: امسال با توجه به تاکیدات در حوزه واکسن، از شرکتهایی که واکسنهای برتر را ارائه دادند و تاییدیه سلامت را گرفتند و امروزه مورد استفاده قرار میگیرند تقدیر میشود.
معاون تحقیقات فناوری وزارت بهداشت ادامه داد: مبنای انتخاب این برگزیدگان بر اساس مستندات است و کاربردی بودن، اولویت موضوع، تولید دانش و گسترش مرزهای دانش مورد توجه قرار گرفته است و انتخاب بر اساس اجماع داوران بوده است.
پناهی با اشاره به موضوع اچایندکس، گفت: ما باید حداقل اچایندکس را در نظر میگرفتیم، ولی در فناوری سلامت و دانشجویی، موضوع h index را مستثنی کردیم. چون برای کسی که به دنبال فناوری است، h index معنا و مفهومی ندارد.