به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری دانشجو، چندین رسانه آلمانی در گزارشی نوشتند که "اولاف شولتز"، صدراعظم آلمان، تحت شرایط خاصی، آماده است تا تانکهای لئوپارد را به اوکراین تحویل دهد.
بر اساس اطلاعات منتشر شده از زوددویچه سایتونگ، شولتز پس از مدتها بالا و پایین کردن در یک تماس تلفنی با "جو بایدن"، رئیس جمهور ایالات متحده، به صراحت اعلام کرد که اگر ایالات متحده به نوبه خود تانکهای اصلی جنگی آبرامز را در اختیار اوکراین قرار دهد، آلمان هم میتواند لئوپارد را تحویل دهد. کالین کال، وزیر دفاع آمریکا تحویل تانک آبرامز به اوکراین را رد کرد. او به خبرنگاران گفت که اینها بسیار پیچیده هستند و برای اوکراین مفید نیستند.
نشریه بیلد همچنین به نقل از محافل دولتی گزارش داد که شولتز میخواهد هم تحویل لئوپارد آلمانی به اوکراین را در پیش گیرد و هم به شرکای ناتو اجازه انجام این کار را بدهد اگر ایالات متحده نیز تانکهای آبرامز را در دسترس این کشور قرار دهد. در نتیجه این مقام آلمانی میخواهد که اروپا و ایالات متحده تنها تانکهای جنگی را با هم به اوکراین بدهند تا ولادیمیر پوتین رئیس جمهور روسیه نتواند ناتو را تجزیه کند. روز جمعه غرب در نشستی در پایگاه آمریکا در رامشتاین درباره تحویل تسلیحات بیشتر به اوکراین بحث خواهد کرد.
ایالات متحده آمریکا این طور استدلال میکند که تانکهای اصلی نبرد از نوع آبرامز در حال حاضر به اوکراین در میدان نبرد کمک نمیکنند. وزیر دفاع آمریکا در این باره گفت که این خودروها تسلیحات بسیار پیچیدهای هستند. آنها گران هستند، نیاز به آموزش سخت دارند و با درایو توربین خود سوخت زیادی مصرف میکنند. به گفته وی این سیستم سادهای برای نگهداری نیست. با این حال، کال این مسئله را رد نکرد که ایالات متحده بتواند در آینده تانکهای آبرامز را به اوکراین عرضه کند.
لوید آستین، وزیر دفاع ایالات متحده نیز این مسئله را تکرار کرد که ایالات متحده نمیخواهد به اوکراینیها تسلیحاتی بدهد که نمیتوانند آنها را تعمیر کنند، نمیتوانند آنها را حفظ کنند، و نمیتوانند در درازمدت برای آن هزینه کنند، زیرا این کمکی نمیکند. آستین گفت: در این تصمیم این مسئله مطرح نیست که یک چرخه خبری یا چیزی نمادین ایجاد کنیم بلکه این مسئله مطرح است که چه چیزی واقعا به اوکراین در میدان جنگ کمک میکند.
از زمان آغاز جنگ اوکراین در حدود تقریباً یک سال پیش، شولتز همیشه خاطرنشان کرده است که آلمان به تنهایی در زمینه ارسال تسلیحات به اوکراین پیش نمیرود، بلکه همیشه گامهای مهمی را با شرکای خود - به ویژه با ایالات متحده آمریکا و فرانسه - هماهنگ میکند. در چند روز گذشته، فشار بر شولتز برای تصمیم گیری درباره باز کردن مسیر برای تحویل تانکهای لئوپارد به میزان قابل توجهی افزایش یافته است.
۲۰ کشور جهان دارای تانکهای مدرن Leopard ۲ هستند که در آلمان تولید میشود. بنابراین، دولت فدرال آلمان باید هر گونه انتقال را از کشورهای دیگر تایید کند. لئوپارد ۲ یکی از بهترین تانکهای جنگی اصلی در جهان به حساب میآید. اوکراینیها میخواهند از آن برای شکستن خطوط دشمن در جنگی که اخیراً یک جنگ سنگری نسبتاً ساکن بوده است استفاده کنند.
پارلمان اروپا هم از شولتز خواسته است که راه را برای تحویل تانکهای اصلی نبرد لئوپارد باز کند. بر اساس طرحی که در استراسبورگ با رای اکثریت تصویب شد، صدراعظم آلمان باید بدون تأخیر بیشتر کنسرسیومی از کشورها تشکیل دهد که میتوانند چنین تانکهایی را تهیه کنند.
لهستان و فنلاند قبلاً توافق کرده اند که تانکهای لئوپارد را در اختیار اوکراین قرار دهند. بریتانیا اعلام کرده است که انواع دیگر تانکهای اصلی جنگ را به اوکراین عرضه خواهد کرد.
مخالفت اکثر آلمانیها با تحویل تانکهای لئپارد به اوکراین
به نوشته روزنامه دی ولت آلمان، در جنگ روسیه علیه اوکراین، درخواستها برای تحویل تانکهای اصلی نبرد به کی یف بلندتر میشود. در آلمان نیز بحثها در این باره در حال افزایش است و البته نگرش منفی در این باره در بین شهروندان حاکم است.
تحویل تانکهای نبرد اصلی لئوپارد به اوکراین همچنان با شک و تردید در بین شهروندان آلمانی نگریسته میشود. در نظرسنجی مؤسسه تحقیقاتی یوگو به نمایندگی از خبرگزاری آلمان، ۴۳ درصد از پرسش شوندگان مخالف آن و تنها ۳۹ درصد موافق بودند. ۱۶ درصد هم هیچ نظری در این باره نداشتند.
روز جمعه وزرای دفاع متحدان غربی اوکراین در پایگاه هوایی رامشتاین در راینلاند-فالتز آلمان دیدار خواهند کرد تا در مورد حمایت نظامی بیشتر برای دفاع در برابر مهاجمان روسی گفتگو کنند. تحویل تانکهای جنگی اصلی به سبک غربی نقش اساسی در این مذاکرات خواهد کرد.
انستیتو یوگو این نظر سنجی را از ۱۳ تا ۱۸ ژانویه سال ۲۰۲۵ از بین شهروندان به صورت آنلاین انجام داد.