به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو، رصد بازار کالاهای اساسی حاکی از نوسان قیمتی بین ۱۰۰۰ تا بیش از ۱۰۰ هزار تومان در اقلام مختلف غذایی است. این تفاوت قیمتها علاوه بر نزدیک شدن تاریخ انقضا یا کهنگی مواد غذایی به بزرگی و کوچکی فروشگاهها هم برمی گردد. فروشگاههای بزرگ زنجیرهای نسبت به خرده فروشها بزرگ و کوچک قیمتهای مناسبتری دارند و خرید با حجم بالا قیمت کالاها را تا حدودی میشکند. همچنین نرخ حبوبات فلهای تا بسته بندی شده از صرفه اقتصادی بیشتری برای مصرف کننده برخوردار است. به عنوان مثال لوبیا قرمز فلهای کیلویی ۵۲ هزار تومان بوده و نرخ بسته بندی آن با ۹۰۰ گرم بین ۶۰ تا ۷۳ هزار تومان (برندهای گوناگون) قیمت گذاری شده است. یا لپه فلهای را میتوان با کیلویی ۴۵ هزار تومان از خرده فروشها خریداری کرد در حالی که همین کالا با بسته بندی ۹۰۰ گرمی بین ۷۲ تا ۸۰ هزار تومان بسته به نوع برند قیمت گذاری شده است.
در بازار آبزیان، قزل آلا از انواع ماهیهای پرتقاضا نسبت به سایر گونهها بوده که این امر هم به قیمت نسبتاً پایینتر آن برمی گردد. اما آنچه در بازار این ماهی پرطرفدار قابل توجه است اندازه آن و اهمیت یکدستی ماهیها برای رستوران داران است. قزل آلاهای یک اندازه به لحاظ قد و وزن کیلویی ۱۲۷ هزار تومان قابل تهیه است که بیشتر برای رستورانها و مهمانیهای مورد استفاده قرار میگیرد و قزل آلاهای با قد و وزن متفاوت هر کیلو ۱۱۷ هزار تومان به فروش میرسد.
در بخش گوشت چرخ کرده قرمز و مرغ بستگی به خالصی و چربی آن تفاوت قیمت از ۱۵۰ تا ۲۶۰ هزار تومان هستیم.
بازار روغن جامد هم بین برندها تفاوت جزئی دیده میشود که خرده فروشان برای بازار گرمی به واژه پالم اشاره میکند که برخی روغنها دارای پالم بوده و بعضی دیگر خیر. این در حالی است که پالم یکی از مواد اولیه روغن بوده و ضروری است. اما هر نوع روغن اعم از مایع و جامد و همین طور انواع روغنهای مایع از آفتابگردان تا ذرت و از سرخ کردنیها تا مصرف معمولی کاربری خاص داشته و نحوه استفاده از این ماده مغذی آن را مفید یا مضر میکند. یکی از نکات قابل توجه در مصرف انواع روغن میزان حرارتی است که میبینند. روغن مایع از آفتابگردان تا ذرت تفاوت قیمت بین ۱۰۰ تا ۱۵۰ هزار تومان است.
در ادامه قیمت برخی کالاهای اساسی به شرح زیر اعلام میشود (تمام قیمتها به تومان است).