به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو، علی سلاجقه رئیس سازمان محیط زیست در حاشیه جلسه امروز دوشنبه ۳ بهمن کمیسیون کشاروزی مجلس شورای اسلامی اظهار کرد: لایحه بودجه ۱۴۰۲ در دستور کار مجلس قرار دارد و ما مکلف هستیم طبق قانون با کمیسیونهای تخصصی ارتباط برقرار کنیم.
وی افزود: اعتبار محیط زیست کشور از ابتدا بسیار ناچیز در نظر گرفته شده است هر چه این بودجه افزایش پیدا کند در برابر کل بودجه کشور عدد و رقم قابل محاسبهای نیست. میانگین بودجه سازمان حفاظت محیط زیست کشور از کل اعتبارات ملی، ۱۴ صدم درصد بوده است، ولی خوشبختانه دولت سیزدهم با یک رویکرد مناسب و با کمک مجلس شورای اسلامی یک جهش مناسب را برای ۱۴۰۱ داشت و یک گام مثبت و رو به جلو در سال ۱۴۰۲ را شاهد بودیم به نحوی که میتوان رویکرد بودجه ۱۴۰۲ کل کشور را محیطزیستی تلقی کنیم.
رئیس سازمان محیط زیست کشور خاطر نشان کرد: اعتباری که اکنون برای محیط زیست پیشبینی شده، با آن وظایفی که سازمان محیط زیست دارد، عددی محسوب نمیشود. در بحثهای هزینهای و تملک دارایی و مجموعه سازمان محیط زیست، دولت بحثهای خوبی را دیده است که در این رابطه میتوان به هزینههای دادرسی و ۲۰ درصد عوارض آلایندگی اشاره کرد. امیدواریم با همین رویکرد مناسبی که کمیسیون کشاورزی مجلس دارد، مجلس نیز همکاری لازم را داشته باشد.
سلاجقه بیان داشت: ۱۰۰ درصد عوارض آلایندگی باید به صندوق ملی محیط زیست کشور بیاید و خرج رفع آلایندگی هوای کشور شود، اما این در اختیارات وزیر کشور و شهرداری هاست.
وی بیان کرد: مسئله هزینه کرد عوارض آلایندگی در رفع آلایندگی هوا، سال قبل در اعتبارات ۱۴۰۱ دیده شد، اما متاسفانه در مجلس شورای اسلامی رای نیاورد؛ امسال با همیتی که در کمیسیون دیدیم امیدواریم این ۲۰ درصد هم افزایش پیدا کند و به ۳۵ درصد برسد و ان شالله با رای مناسب نمایندگان مواجه شویم. اگر این اتفاق بیفتد ما در مورد رفع آلایندگی هوای کشور و منابع آب و خاک کشور میتوانیم تاثیرات مهمی را مشاهده کنیم.
رئیس سازمان محیط زیست گفت: جهش بودجه محیط زیست کشور در لایحه بودجه ۱۴۰۲ در مقایسه با سایر ارکان کشور وضعیت مناسبی داشته و نسبت به میانگین اعتبارات بقیه دستگاهها وضعیت مناسبی دارد، اما همچنان ناچیز است. رویکرد دولت در این زمینه بسیار مناسب و عالی بود ان شالله مجلس هم در این زمینه کمک خواهد کرد تا ترمیم بودجه به نحو مطلوب انجام شود.
محمدجواد عسکری رئیس کمیسیون کشاورزی مجلس نیز درباره جزئیات جلسه امروز این کمیسیون، گفت: مسائل زیست محیطی یکی از مسائل جدی امروز کشور است. نگاه مجلس به موضوعات آلودگی خاک، آلودگی هوا، بحث ریزگردها و آلودگی آب و مسائلی که مرتبط با این حوزه است، این است که حتماً سازمان محیط زیست را باید حمایت کنیم.
وی افزود: احکام اجرایی مندرج در برنامه توسعه ششم در موضوع محیط زیست، ضعیف اجرا شد. حتماً باید در برنامه هفتم توسعه این موضوع جبران شود و دلیل آن این است که مردم از فضای زیستمحیطی گلهمند هستند و سلامت جامعه و مردم برای ما بسیار حائز اهمیت است.
رئیس کمیسیون کشاورزی مجلس خاطرنشان کرد: ما در بودجه ۱۴۰۲ کشور این اختیار را به سازمان محیط زیست دادهایم تا هر کجا تغییراتی لازم است، آمادگی داریم که این تغییرات را لحاظ و اولویتبندی کنیم.
عسکری ادامه داد: مشکلات زیستمحیطی زیاد است و باید اعتبارات بیشتری اختصاص داده میشد، هر چند همین اعتباری که برای سال آینده پیشبینی شده است نسبت به سنوات قبل مطلوبتر است.
وی تأکید کرد: دولت و سازمان محیط زیست باید در قالب لایحه مسائل و مشکلات خود را به مجلس بیاورند تا بتوانیم در قالب لایحه مسائل و مشکلات این حوزه را حل کنیم.
عسکری عنوان کرد: سازمان محیط زیست باید به دنبال مطالبات خود برود؛ برخی از دستگاهها در مورد مسائل زیستمحیطی نکات فنی را رعایت نمیکنند و حتماً باید خسارت بپردازند که پرداخت این خسارت میتواند به حوزه مسائل زیستمحیطی کمک کند.
وی تصریح کرد: از علاقهمندان به محیط زیست تقاضا میکنم به سازمان محیط زیست کمک کنند، ما در وضعیت بسیار نگرانکنندهای قرار داریم و عمده جنگلهای زاگرس در زمان ریزگردها دچار مشکل شدند و شریان حیاتی کشور آسیب دیده است. الآن کانونهای ریزگرد به اطراف تهران رسیده است و حتماً باید چارهاندیشی شود و حتماً دستگاههای اجرایی و مراکز تحقیقات و پژوهشی باید به کمک محیط زیست بیایند.
رئیس کمیسیون کشاورزی مجلس عنوان کرد: در قانون هوای پاک، از ۲۲۰ حکمی که باید اجرا و عملیاتی میشد، فقط ۲۰ حکم اجرا شد؛ حدود ۱۴۰ حکمی که اجرا شد هم نقص داشته و ۶۰ حکم هم کاملا اجرا نشده است.