کد خبر:۱۰۵۷۷۱۱
رئیس سازمان نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس کشور:

زلزله خوی، ۸۸ مدرسه را تحت تاثیر قرار داد

خان محمدی، رئیس سازمان نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس، طی نشستی با اصحاب رسانه به تشریح موارد پیرامون افتتاح هم زمان ۱۱۰۰ پروژه آموزشی و پرورشی در دهه فجر انقلاب اسلامی پرداخت.

به گزارش خبرنگار گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو؛ خان محمدی، رئیس سازمان نوسازی پس از تسلیت فوت جانسوز هم وطنانمان در زلزله خوی اظهار داشت: در کنارهم جمع شدیم تا در فضایی که نا امیدی پمپاژ می‌شود خبر خوبی منتشر کنیم.

خان محمدی گفت:۱۱۰۰ پروژه در دهه مبارک فجر افتتاح می‌شود که بخش قابل توجهی از آن حاصل تلاش خیرین است.

خان محمدی اذعان داشت: در میان این پروژه‌ها ۳۷ درصد پروژه‌ها مشارکتی است (حاصل مشارکت سازمان نوسازی و خیرین)، ۷ درصد به طور کامل توسط خیرین ساخته شده و ۵۵ درصد هم مدارس دولتی است.

وی ادامه داد:هرجا مدرسه‌ای که افتتاح می‌شود، جهالت و نادانی از آن جا خارج می‌شود. امسال حدود ۲۰۰ هزار دانش‌آموز به مدارس ما اضافه شه که حدود ۷ هزار کلاس درس برای آن‌ها نیاز داریم.

وی افزود:فضای ایمن و راحت در کلاس‌های درس باید فراهم باشد، چرا که می‌دانیم که با تراکم ۵۰ نفره دانش آموزان در برخی کلاس ها، آموزش تحت الشعاع قرار می‌گیرد.

خان محمدی خاطرنشان کرد:در زمینه تجهیزات باید به تفاوت‌های جنسیتی دقت کنیم و سعی کنیم امکانات و تجهیزات مدارس مناسب با جنسیت دانش آموزان باشد. همچنین مقداری در زمینه معماری چالش داریم و امیدواریم بتوانیم معماری ایرانی-اسلامی را در ساخت مدارس به کار ببریم.

رئیس سازمان نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس گفت:سعی داریم در زمینه ساخت مجتمع‌ها بیشتر تلاش کنیم. چرا که زمانی که تعداد زیادی دانش آموز در کنارهم قرار می‌گیرند زیست اجتماعی آن‌ها رشد می‌کند؛ همچنین از نظر به کار گیری نیروی انسانی نیز مزایایی دارد.

وی در ادامه گفت:هفته گذشته نیز در راستای مجتمع سازی مذاکراتی با ستاد توسعه اجتماع محور ۲۰۲۰ محله انجام دادیم تا فضای مدرسه را در کنار امکاناتی، چون سالن ورزشی، درمانگاه، مراکز فرهنگی و هنری و ... بسازیم. در تفاهم اولیه بنا شده در مناطقی که زمین و شرایط مهیاست ساخت و ساز آغاز بشود و ظرف سه سال تعدادی را به عنوان نمونه ارائه دهیم و از این پس «مدارس کانون تربیت و پیشرفت محله» را نیز داشته باشیم.

وی افزود:بحث مهم دیگر راه اندازی سامانه هاست. راه اندازی سامانه‌ها و رصد پروژه‌ها در سطح کشور تا حدودی شروع به کار کرده است. برای مثال در زلزله شب گذشته ۸۷۳ فضای آموزشی تحت تاثیر کم و ۸۸ مدرسه تحت تاثیر بالا بودند که این‌ها را می‌توان در قالب سامانه‌ها رصد کرد.

وی گفت:۶۹ هزار مدرسه ما دارای نمازخانه است و باقی مدارس نیاز به نمازخانه دارد. تاکید کردم اگر مدرسه‌ای می‌سازیم مدارس باید نمازخانه مناسب داشته باشند. چندساحتی کردن مدارس را در سیاست‌های کلان خود داریم.

رئیس سازمان نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس کشور درباره وضعیت مدارس در زلزله خوی گفت: این سومین باری است که زلزله در خوی اتفاق می‌افتد. بسیاری از مدارس ما پایگاه‌های ایمن هستند و اعلام کردیم در اختیار قرار بگیرند و پذیرای مردم در سرما باشند. اگر مدرسه درست ساخته شود در این بحران‌ها پایگاهی برای استقرار نیرو‌های امدادی می‌شوند.

وی افزود:در زلزله اول،۱۰ مدرسه دچار اسیب شدند و ۹ مدرسه نیازمند تعمیر و بازسازی شدند و یک مدرسه تخریب شد. ما ۴ میلیارد برای مدارس نیازمند بازسازی در نظر گرفتیم. برای مدرسه تخریب شده در روستای بدلان، ۱۱ میلیارد تامین شد، همچنین کانکس ارسال شد تا دانش آموزان از تحصیل باز نمانند.

خانمحمدی ادامه داد:خوشبختانه زلزله دوم، زمانی اتفاق افتاد که بچه‌ها در مدرسه نبودند. عده‌ای در خوابگاه بودند که مشکلی برایشان پیش نیامد و به منازل خود رفتند، اما به طور کلی تیم ارزیاب تا بعدازظهر گزارش وضعیت مدارس را به ما اعلام می‌کند.

خان محمدی اظهار داشت:۳۰ هزار کلاس درس تخریبی در سطح کشور داریم. یک سری مدارس تخلیه شده و بچه‌ها به شیفت دوم مدارس دیگر رفته اند و درس می‌خوانند.

وی افزود:برای تخریب و بازسازی این مدارس به ۳۰ هزار میلیارد تومان نیاز داریم در حالی که در پیوست یک بودجه سال آینده ۷۴۰۰ میلیارد تومان دیده شده است.

او ادامه داد:۷۱ هزار کلاس درس نیز باید مقاوم سازی شوند. برای مقاوم سازی ۵۰۰ میلیارد تومان در بودجه آینده در نظر گرفته اند در حالی که به ۵۰ هزار میلیارد تومان نیاز داریم.

خانمحمدی اذعان داشت:۸۱ درصد کلاس‌های درس ما استانداردسازی شده‌اند، اما مدارس بسیار گسترده هستند و برای همان ۱۹ درصد باقی مانده به اعتبارات قابل توجهی نیاز داریم.

وی در ادامه گفت:با ظرفیت موجود سالانه ۱۵ هزار کلاس درس می‌سازیم. رایزنی‌هایی برای تخصیص اعتبارات در حال انجام است و در صورت تخصیص اعتبارات، ۳۷۰۰ پروژه برای مهر ۱۴۰۲ پیش بینی شده است.

خان محمدی در رابطه با سیستم گرمایش مدارس گفت:در هر منطقه‌ای که علمک گاز رسیده است، سیستم حرارت مرکزی و یا بخاری گازی استاندارد داریم.

وی خاطرنشان کرد:استاندارد از نظر ما سیستم حرارتی مرکزی و گازی است، ولی اگر جایی گازکشی نباشد، بخاری نفتی استاندارد استفاده می‌شود و هیچ مدرسه‌ای نداریم که بخاری نفتی غیراستاندارد داشته باشد.

وی افزود:برای بازسازی مدارس ۳۰ همت نیاز است. ما برای مقاوم سازی حدود ۵۰۰ میلیارد تومن بودجه داریم درحالی که ۷۱ هزار کلاس درس نیاز به مقام سازی دارند.

 رئیس سازمان نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس در ادامه گفت:۸۱ درصد از کلاس‌های ما استاندارسازی شده که عدد خوبی است، ولی با توجه به تعداد کلاس‌ها همان ۱۹ درصد نیز بسیار زیاد است.

خان محمدی اظهار داشت:مدارسی که می‌سازیم و تحویل می‌دهند از همه نظر استاندارد است و مدارس را ایمن تحویل می‌دهیم.

رئیس سازمان نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس کشور در پایان گفت: بنیاد برکت یار و یاور ما بوده و در زمینه مدارس کانکسی مشارکت خوبی با بنیاد برکت داشته ایم. همچنین برای دوره جدید میخواهیم در محله‌هایی که چالش داریم با ما برای مدارس بزرگ مشارکت کنند.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار