به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری دانشجو؛ سعید کریمی، ضمن تبریک میلاد با سعادت امیرالمومنین و دهه فجر در رابطه با دستاوردهای وزارت بهداشت و درمان در سال گذشته اظهار داشت: تجهیز ۷۹ بیمارستان و ۱۰ هزار و ۷۰۰ تخت بیمارستانی که ۲ هزار ۸۰۰ عدد از تختها ویژه است.
وی افزود: در زمستان گذشته که امیکرون همه گیر شد، طی چندماه پیای سی یو را به دو برابر افزایش دادیم.
معاون درمان وزارت بهداشت در ادامه گفت: ۵۳ مرکز دندان پزشکی دولتی که عمدتا در مناطق محروم هستند نیز افتتاح شده است.
وی اذعان داشت: همچنین دو هزار و ۳۰۰ پزشک در مناطق محروم به جهت دسترسی عادلانه به پزشک توزیع شده اند.
کریمی گفت: هرسال برنامههای ما به صورت کتاب و کارنامهها به صورت فصل نامه منتشر میشود تا بتوانیم خودمان را رصد و پایش کنیم.
او ادامه داد: یکی دیگر از کارهایی که کردیم نزدیک کردن تعرفه جزء حرفهای خدمات تا ۸۵ درصد در بخش دولتی و خصوصی بوده است. هدف این کار انگیزه دادن به پزشکان برای حضور در مراکز دولتی بوده است.
وی اظهار داشت: یکی از اتفاقات بسیار مهم صفر شدن صف کاشت حلزون شنوایی است. این عمل که بهترین زمان انجام آن پیش از دوسالگی است از نظر تامین تجهیزات و خود عمل بسیار هزینه بر است و از همین رو نزدیک به ۲ هزار بچه به دلیل هزینه بهداشت در صف انتظار این عمل بودند، که با تدابیر وزارت بهداشت این عمل به صورت کاملا رایگان انجام گرفت و صف انجام این عمل به صفر رسید.
معاون درمان وزارت بهداشت و درمان تصریح کرد: صندوق بیماران صعب العلاج امسال شروع به کار کرده است و ۴۴ بیماری را تحت پوشش دارد و قصد داریم این عدد را به صد برسانیم. همچنین در برنامه داریم که بودجه را برای سال آینده ۷ هزار میلیارد افزایش بدهیم.
وی افزود: یک طرح دیگری که داریم طرح دارورسان در دانشگاه تهران است که به صورت پایلوت انجام میشود. این طرح برای دسترسی راحت بیماران و دریافت دارو درب منزل انجام میشود و درحال بررسی نقاط ضعف و برطرف کردن آنها هستیم.
وی ادامه داد: در اوایل امسال ۶ میلیون نفر از افراد بی بضاعت تحت پوشش بیمه سلامت قرار گرفتند و در حال حاضر هم اگر کسی بیمه نباشد، بعد از صحت سنجی شرایط، تحت پوشش بیمه قرار میگیرند.
کریمی افزود: طی این مدت پیوندهای ما حدود ۳۰ درصد افزایش پیدا کرده است. هدف ما فراهم کردن وضعیتی است که بیماران بتواند زندگی عادی داشته باشد. یک بیمار با مشکل کلیه باید هفتهای سه روز دیالیز بشود و این زندگی بیمار را تحت الشعاع قرار میدهد؛ درحالی که با پیوند کلیه هم به زندگی عادی باز میگردد و هم از نظر هزینه و در دراز مدت برای دولت به صرفهتر است.
معاون درمان پیرامون اقدامات برای درمان ناباروری گفت: به جهت توسعه مراکز ناباروری، امسال ۱۶ مرکز ناباوری سطح دو راه اندازی شد که پیشتر وجود نداشت و این مراکز تا آبان به ۶۴ مرکز خواهند رسید.
وی افزود: در زمینه سطح سه درمان ناباروری که شامل ارائه خدمات پیشرفته درمان مانند IVF میشود، ۱۰۴ مرکز فعال داریم و تلاش ما این است که مراکز را افزایش دهیم.
او در ادامه گفت: کار پر اهمیت دیگر در یک سال گذشته بحث نسخه الکترونیک بوده است که سالها جزو آرزوهای وزارت بهداشت بوده است، هرچند که پرونده الکترونیک جزو الویتهای وزارت بهداشت است.
کریمی اذعان داشت: به جهت نظارت قرارگاهی در معاونت درمان تشکیل شده است به اسم قرارگاه نظارت بر سلامت، که برای نظارت بر تخلفات قرار گرفته است و تا به امروز ۱۱۴ پرونده دانه درشت در این قرارگاه مطرح شده است.
معاون درمان وزارت بهداشت گفت: ما کسی که خدمت منحصر به فردی در نظام درمانی ارائه بدهد نداریم و در تمام حوزههای تخصصی تعداد زیادی افراد متخصص هستند که همین خدمت را ارائه میدهند از همین رو از مردم خواهش میکنیم تا خارج از صندوق بیمارستان و بدون دریافت رسید پولی پرداخت نکنند و در صورت مشاهده تخلف هم اطلاع رسانی کنند.
وی افزود: پزشک خانواده و نظام ارجاع به صورت پایلوت در برخی از استانها انجام میشده است. از ابتدای دی ماه در شهرهای زیر ۲۰ هزارتا انجام شده است؛ و از سال گذشته با الویت حاشیه شهرها در شهرهای بزرگ انجام خواهد شد.
وی در ادامه افزود: به جهت توسعه گردشگری هم به ۲۲۰ مرکز IPD راه اندازی شده است. این موضوع برای کشور ارز آوری دارد. معاون وزارت میراث هم گفتند جمع ارز آوری این گردشگران حدود یک میلیارد دلار است.
کریمی اظهار داشت: خبر خوب این که موج هشتم کرونا را پشت سر گذاشته ایم و از قله عبور کردیم، نگران دو کوهانه بودن موج بودیم که خداروشکر این اتفاق نیوفتاد.
وی در انتها گفت: اعتبار بخشی مراکز جراحیهای محدود سابقه نداشت که در این دوره انجام شده است.