به گزارش خبرنگار استانهای خبرگزاری دانشجو، اولین همایش بین المللی «تربیت معنوی و سلامت معنوی از منظر امام علی (ع)» در دانشگاه اصفهان برگزار شد.
این همایش با پیامی تصویری از آیت الله جوادی آملی، از مراجع تقلید آغاز شد که در آن بر حمایت از نیازمندان و کمک به آنان به عنوان سیره امیرالمؤمنین (ع) تأکید شده بود.
آیت الله جوادی آملی در این پیام تصویری گفت: در شرایط کنونی که گرفتاریهای اقتصادی وجود دارد مبادا نیازمندی که به شما مراجعه کرده است را رد کنید، در این شرایط اقتصادی همه باید در راه تولید بکوشیم و دست افتادهای را بگیریم.
محمدجواد هراتی، قائم مقام وزیر علوم در علوم انسانی نیز در این مراسم با تأکید بر اینکه در حوزه همکرانی علمی، ضعفهایی دیده میشود، اظهار کرد: پژوهشها بیشتر برای انجام پژوهش و همایشها بهمنظور برگزاری همایش است در حالی که همایشهای ما باید بروندادی داشته باشد که به سیاستگذاریهای اثرگذار جامعه کمک کند.
هراتی با اشاره به گسسته بودن بخشهایی از حکمرانی علمی تصریح کرد: همایشهایی مانند "تربیت معنوی و سلامت معنوی از منظر امام علی (ع) " باید بستههای سیاسی را برای مجموعههای دیگر تدوین کند تا به تکمیل زنجیره حکمرانی علمی و تاثیر آن در تربیت جامعه منجر شود.
قائم مقام وزیر علوم در علوم انسانی بیان کرد: در دورههای گذشته همایشها و پژوهشهای مختلف در کشور برگزار و بیاستفاده مانده است، زیرا ارتباطی با نهادهای سیاستگذاری نداشته و چرخه حکمرانی علمی ناقص مانده است.
هرسیج، رئیس دانشگاه اصفهان نیز در بخش دیگری از این مراسم با اشاره به اینکه بسیاری از کشورهای دنیا با بحران معنویت مواجه هستند، اظهار کرد: برای حرکت جوامع به سمت پیشرفت معنوی باید از عالمان ربانی بهره گرفت که این موضوع وظیفه دانشگاهها را سنگینتر میکند.
هرسیج گفت: در جریانات و فتنههای اخیر در کشور، برخی از جوانان و نوجوانان فریب رسانههای مجازی را خوردند، رسانههایی که نه تنها آگاهی و معنویت را ترویج نمیدهند بلکه بدنبال معرفی افرادی هستند که بهرهای از علم و معنویت ندارند.
گفتنی است، در این همایش رئیس موسسه نهج البلاغه عراق، استاد روانشناسی دانشگاه نوادا، استاد علوم تربیتی دانشگاه لبنان، استاد ادبیات عرب دانشگاه لبنان و جمعی دیگر از اعضای هیات علمی دانشگاههای جهان سخنرانی کردند.