به گزارش گروه استانهای خبرگزاری دانشجو، سید کمیل طیبی، رئیس بنیاد علمی اکو در نشست خبری هفتمین اجلاس کمیته اجرایی و پنجمین اجلاس هیئت امنای بنیاد اکو اظهار کرد: این سازمان برای پیشرفت و گسترش اقتصاد منطقهای تلاش میکند روابط اقتصادی بین این کشورها با هدف بازار مشترک ایجاد شود. منطقه اکو بیش از ۵۰۰ میلیون نفر جمعیت دارد و این یعنی یک بازار گسترده از الگوهایی شرق آسیا را مشاهده میکنیم.
طیبی ادامه داد: اکو با هدف توسعه اقتصادی منطقه، اقدام به تاسیس سه آژانس تخصصی کرده که یکی از آنها بنیاد علمی اکو است که مقر آن در اسلامآباد پاکستان واقع شده است و بهصورت هیئت امنایی اداره میشود. این بنیاد متشکل از وزرای علوم کشورهای عضو است که بنده به عنوان دومین رئیس این مجموعه در حال انجام وظیفه هستم.
رئیس بنیاد علمی اکو بیان کرد: دومین آژانس «انستیتو آموزشی اکو» نام دارد که مقر آن در ترکیه و سومی «موسسه فرهنگی» در تهران واقع شده است؛ همه اینها وظیفه دارند به اهداف اقتصادی و ایجاد بازار مشترک کمک کنند.
وی با اشاره به این که شکلگیری روابط علمی و فناوری بین کشورها و دانشگاهها به اهداف اقتصادی کمک میکند افزود: این وظیفه اولیه آژانس بنیاد علمی است، بنابراین در منطقه به دنبال توسعه علم هستیم و از پروژههای علمی حمایت میکنیم.
رئیس بنیاد علمی اکو تصریح کرد: با توجه به این که این بنیاد جوان و تازه تاسیس است، همچنین به سمت توسعهیافتگی و پیشرفت حرکت میکند، امیدواریم روابط گسترش یابد. پتانسیلهای زیادی در منطقه وجود دارد؛ وجود بیش از ۵۰ پارک علم و فناوری در ایران برای کشورهای منطقه یک خبر مسرتبخش است. ایران میتواند سرویسدهنده باشد و نقشآفرینی کند.
وی درخصوص زمان و محل برگزاری اجلاس اظهار داشت: پنجمین اجلاس هیئت امنای اکو به میزبانی دانشگاه اصفهان و اتاق بازرگانی در روزهای بیستوپنجم و هفتمین اجلاس کمیته علمی بیستوچهارم بهمنماه برگزار میشود تا در مورد برنامههای دوسال آینده تصمیمگیری کنند.
طیبی درخصوص کارهای انجام شده توسط اجلاس گفت: وبینارها و کنفرانسهای زیادی در دوره کرونا براساس پروژههای علمی و فناوری انجام شد. تاکنون بیش از ۳۰۰ نفر از اساتید و پژوهشگران منطقه اکو تحت حمایت بنیاد علمی قرار گرفتند همچنین در این کشورها انتشارات متعدد در زمینههای علم و فناوری شکل گرفته است.