به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو، بهروز رحیمی روز سه شنبه در نشست خبری تشریح دستاوردهای وزارت بهداشت که در محل ستاد برگزار شد، افزود: در بخش استخدام نیروها در حوزه بهداشت و درمان به بحث بومی گزینی توجه ویژهای شده و مشکلات رفاهی نیروها نیز در نظر گرفته شده است.
وی اظهارداشت: دستاوردهای حوزه بهداشت، درمان و آموزش در بعد از انقلاب اسلامی بسیار چشمگیر بوده است، به عنوان مثال امید به زندگی در ایرانیان از ۵۷ سال به ۷۸ سال افزایش یافته است.
رحیمی تصریح کرد: زیر ساختهای منابع فیزیکی، منابع انسانی، ارتقا و توسعه نظام سلامت، حوزه مالی و بودجه از مهمترین بخشهای معاونت توسعه بوده که باید بدرستی مدیریت شود، دولت برای تامین حوزه سلامت یک درصد مالیات بر سلامت را تعیین کرده و سازمان برنامه و بودجه نیز در این زمینه ما را همراهی کرده که این درصد برای جامعه روستایی و حاشیه شهرها در بخش بهداشت و درمان هزینه میشود.
وی ادامه داد: این یک درصد مالیات بر سلامت امسال ۱۸ هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان بوده که محقق شده و برای سال آینده ۳۵ هزار میلیارد تومان پیش بینی کرده که درخواست ما آن است که این رقم به ۵۰ هزار میلیارد تومان ارتقا یابد.
به گفته رحیمی، بودجه نظام سلامت ۴۲ درصد برای سال آینده افزایش یافته است.
معاون وزیر بهداشت تاکید کرد: با مساعدت دولت و وزیر بهدشت، نیروهای طرحی که اکثرا پرستار بوده و در دوران کرونا زحمات زیادی کشیدند و اکنون بیکار شدند در اولویت استخدام قرار دارند.
وی ادامه داد:در خصوص استخدام نیروی شرکتی نیز سعی داریم هیچ نیرویی تعدیل نشود و برنامههای خوبی در جذب آنها داریم.
به گفته معاون وزیر بهداشت، در حال حاضر حدود ۶۰۰ هزار نفر نیروی انسانی در قالب هیات علمی و کارکنان در نظام سلامت مشغول کار هستند، سند جامع نیروی انسانی و ایجاد نقشه راه برای افق ۱۴۰۴ تدوین شده و شرایطی ایجاد شده که در جذب نیروی انسانی موفق باشیم.
وی گفت: آزمون خدمت برای بیش از ۳۱ هزار نفر در بخش بهداشت و درمان برگزار شده، بحث جانشین پروری و تربیت نسل جوان در حوزه سلامت حائز اهمیت است به همین منظور ۱۰۰ دوره پودمانی اجرا شده و تبدیل وضعیت و ایجاد امنیت شغلی برای بیش از ۷۰ هزار نفر انجام شده است و قرار است تا پایان دولت سیزدهم کسری نیروی حوزه سلامت برطرف شود.
به گفته معاون توسعه وزارت بهداشت، ۴ هزار نیروی بهورز نیز برای ارتقای نظام شبکه و پزشک خانواده جذب میشود که حضور آنها در سطح روستا امیدواری زیادی را میتواند ایجاد کند.
رحیمی از تعیین تکلیف ۲۹۶ پرونده مدافع سلامت خبر داد و گفت:۵۱ هزار تخت بیمارستانی در دست ساخت داریم و ۱۲۶۰ پروژه تحویل داده شد، ۷۲ پروژه نیز در بخش بهداشت و درمان افتتاح میشود،۲ هزار پروزه بهداشتی از جمله خانه بهداشت، مراکز جامع سلامت و ... نیز تا پایان سال به بهره برداری میرسد تا به اجرای پزشک خانواده و نظام ارجاع آماده میشویم.
وی ادامه داد: با مشارکت بانک جهانی ۹۰ میلیون دلار وام برای ایران در اختیار سازمان جهانی بهداشت داده شده و تجهیزات آزمایشگاهی برای ایران خریداری شده و از اواخر سال وارد میشود.
وی اظهار داشت: این اقدام به منظور آن است که برای مقابله با ویروس کرونا و بیماریهای نوپدید نیاز به تجهیزات آزمایشگاهی است.
رحیمی تصریح کرد: باید بخش خصوصی در حوزه بیماریابی به خصوص در شهرهای کوچک نقش پر رنگ تری داشته باشند، اکنون ۴۶ مرکز تصویر برداری به بخش خصوص واگذار کردیم.
وی افزود: ۲ هزار میلیارد تومان برای بازسازی و نوسازی بیمارستانها نیاز است و سیاست وزارت بهداشت اولویت روستا بر شهر، مناطق محروم شهرهای کم برخوردار و مناطق مرزی بوده که بخش بهداشت و درمان را در آنها افزایش دهد.
رحیمی خاطرنشان کرد: اختیار احداث ۲ هزار پروژه مرکز بهداشتی و درمانی نیز به دانشگاههای علوم پزشکی داده شده و از این تعداد بیش از ۵۰۰ پروژه خانههای بهداشتی مراکز جامع سلامت در استان سیستان و بلوچستان است.
وی اظهارداشت: ۲۵ بیمارستان نیز در دست احداث داریم که ۷۰ درصد آنها امسال پایان مییابد، در سالجاری یکهزار و ۲۶۰ پروژه تحویل داده شد که از این تعداد ۱۶ مرکز ناباروری بوده است.
وی همچنین درباره توجه به قانون جوانی جمعیت گفت: آیین نامه و قانون جوانی جمعیت بازبینی و اجرا شده و وزارت بهداشت ۴۲ محور را عملیاتی کرده است.