آخرین اخبار:
کد خبر:۱۰۵۹۶۱۳
یک نویسنده و استاد دانشگاه مطرح کرد؛

کتاب سال بر مقام علم، دانش و کتاب تاکید می‌ورزد

غلامرضا عزیزی مطرح کرد: جایزه کتاب سال جمهوری اسلامی ایران افزون‌بر ارزش‌های فرهنگی و معنوی که دارد از بعد اقتصادی نیز کمکی به صنعت نشر می‌کند و همچنین بر مقام علم، دانش و کتاب تاکید می‌ورزد.
میرجعفری

به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجو، غلامرضا عزیزی در گفت‌وگو باخبرگزاری دانشجو چهلمین دوره جایزه کتاب سال جمهوری اسلامی ایران و سی‌امین دوره جایزه جهانی کتاب سال، ضمن اشاره به اینکه مقام معظم رهبری (مدظله‌العلی) تاکیدات بسیاری بر مقوله کتابخوانی دارند، عنوان کرد: ما در جامعه‌ای زندگی می‌کنیم که باتوجه به عوامل ملی، باورهای دینی و موقعیت ژئوپولیتیک باید کتاب و کتابخوانی دارای اهمیت بسیار زیادی باشد؛ اما عوامل چندی از جمله رسانه‌های نوین و نوع جدید مطالعه سبب شده است آمار مطالعه و کتابخوانی و تیراژ کتاب کاهش پیدا کند و این امر الزاما به معنای کتاب نخواندن نیست.

وی افزود: از این رو ما به رویدادهایی در طول سال نیاز داریم که چشم و گوش جامعه را با کتاب و کتابخوانی درگیر کند. خوشبختانه از این دست رویدادهای فرهنگی کم نداریم و بخشی از کار این رویدادهای فرهنگی همچون جایزه جلال آل‌احمد، هفته کتاب جمهوری اسلامی ایران، جایزه کتاب سال و... این است که آشتی بین جامعه مخاطب با کتاب را فراهم کند. از سویی نیز می‌تواند آثار فاخر را به کسانی معرفی کند که در رشته خود به دنبال بهترین‌ها هستند.

عزیزی با اشاره به اینکه جایزه کتاب سال به بهتر شناخته شدن آثار برگزیده و توجه جامعه کتابخوان به آن‌ها کمک می‌کند، بیان کرد: انتشار کتاب یک صنعت، حرفه و شغل است و برگزاری این جایزه علاوه‌بر این که برای نویسنده، مترجم و خواننده کتاب فایده خواهد داشت به سایر افرادی که در بخش‌های مختلف این صنعت مشغول فعالیت هستند نیز سود می‌رساند.

او در ادامه بیان کرد: درواقع جایزه کتاب سال جمهوری اسلامی ایران افزون‌بر ارزش‌های فرهنگی و معنوی که دارد از بعد اقتصادی نیز کمکی به صنعت نشر می‌کند و همچنین بر مقام علم، دانش و کتاب تاکید می‌ورزد اما اگر کتاب سال دامنه شمول خود را گسترده‌تر کند و حوزه‌های تخصصی را افزایش دهد بهتر خواهد شد. انتحاب کتاب برتر باعث می‌شود افرادی که در تدوین کتاب اشتغال دارند با نگاه به کتاب سال در تدوین و تالیف کتاب خود دقت نظر و نکته سنجی داشته باشند.

عزیزی با اشاره به این که هر گامی که جایزه کتاب سال برمی‌دارد و یک پله به پیش می‌رود پربارتر می‌شود، بیان کرد: یکی از اهداف مهم جایزه کتاب سال جمهوری اسلامی ایران همان احترامی است که به تبع آن به نویسنده و دانشمند گذاشته می‌شود. با اعطای جایزه به یک یا دو اثر و انتخاب آن به عنوان کتاب برتر در بخش‌های مختلف درواقع به کل آن رشته اهمیت داده می‌شود و نشان می‌دهد که آن رشته درخور ستایش و توجه است. این جایزه از فرد تقدیر نمی‌کند بلکه از تمام افرادی که در آن حوزه قلم زدند تجلیل می‌کند ولی تنها یک نفر به عنوان نمونه معرفی می‌شود.

او ضمن بیان اینکه نقش بخش جهانی جایزه کتاب سال با ایران پیوند دارد، مطرح کرد: کشورهایی با تاریخی کمتر از صد سال هزینه‌های بسیاری را برای تاریخ‌سازی و فرهنگ‌سازی خود انجام می‌دهند و تداوم این جایزه و تشویق نویسندگان بیرونی برای نگارش آثاری در حوزه ایرانشناسی نیز می‌تواند چنین نقشی را ایفا کند. به نظر من هرچقدر این بخش را تقویت کنیم به شناسایی هرچه بیشتر کشورمان در خارج از مرزها کمک می‌کند.

غلامرضا عزیزی در پایان گفت: در ادبیات ما نیز مولوی می‌فرماید «خوش‌تر آن باشد که سر دلبران * گفته آید در حدیث دیگران». به‌واقع برگزاری جایزه جهانی کتاب سال از کسانی که تاریخ و فرهنگ ایرانی اسلامی ما را به جهانیان معرفی می‌کند، حمایت می‌کند که این امر حائز اهمیت است. 

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار