به گزارش گروه فرهنگی خبرگزاری دانشجو، محمد خزاعی رئیس سازمان سینمایی امسال متولی برگزاری بخش بینالملل جشنواره فیلم فجر در کنار بخش ملی بعد از چند سال فاصله این دو بخش با هم شد. این اتفاق در حالی رخ داد که حوادث ماههای اخیر باعث شد فشارهایی به مهمانان خارجی آورده شود تا از حضور در جشنواره انصراف دهند.
رئیس سازمان سینمایی گفت: براساس اتفاقات چند ماه گذشته برخی از شخصیتهای فرهنگی داخل و خارج دست به دست هم دادند تا فضایی را ایجاد کنند تا تحریمهای کشور ما بیشتر شود و قسمتی از اینها نیز به حوزه سینما برمیگشت. یعنی اینکه سینمای ایران نیز مانند حوزههای اقتصادی تحریم شود.
وی ادامه داد: برخی از فیلمسازان داخلی در خارج از کشور کمپین تشکیل دادند و شروع کردند علیه سینمای ایران فعالیت کردن. برخی که مهاجرت کردند نیز به این گروهها پیوستند و برخی که در داخل کار میکردند به آنها گرا میدادند و با آنها همراه شدند و تلاش کردند تا هنرمندان مطرح دنیا را نیز با این جریان همراه کنند. تمام تلاش نهایی این دوستان این بود که جشنواره برگزار نشود. اما در نهایت جشنواره در این فضای پرتلاطم رسانهای برگزار شد و بیشتر از ۱۰۰ نفر مهمان خارجی در جشنواره شرکت کردند. طبیعی است که در این شرایط کشورها تحت فشاری که روی آنها باشند انصراف بدهند.
خراعی گفت: جشنوارههای الف دنیا بایدها و نبایدهایی برای خودشان دارند و امروز برخی از آنها گفتهاند که فیلمهای زیرزمینی سینمای ایران را میپذیریم. آنها برنامه ریزی میکنند تا به این سمت پیش بروند که علیه سینمای ایران باشند و ما را ضعیف کنند. اما میدانیم که به عنوان مثال سریال حضرت یوسف ایران در شبکهها و کشورهای متعدد اسلامیدنیا نشان داده شد و به عنوان یکی از سریالهای مطرح دیده شد. خب هیچ کدام از این سریالهای ایرانی که ساخته شده است این موفقیت را پیدا نکرده اند. پس اگر این انحصار شکسته شود و ما بتوانیم در بازارهای بین المللی دستاوردهای موفق داشته باشیم که کار بسیار سختی است، به افقهای جدید پیش روی خود خواهیم رسید. خیلی از سینماگران ایران دستاوردهای خوبی دارند البته برخی از موضوعات فیمهای برای داخل است و تاریخ مصرف آن در داخل کشور است و برخی نیز امکان مطرح شدن در خارج از کشور را ندارند.